Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Mobiltelefon

Kamerasiden.dk har testet Sony Xperia Z3 Compact for at se, om det kan konkurrere med et DSLR
Samsung D500s funktioner er imponerende, når man tænker på hvor lille den er. Den er udstyret med et 1,3 megapixel kamera med tilhørende aftenlys. Den har som noget nyt for Samsung også fået Bluetooth, mp3 afspiller, 80mb intern hukommelse og en 262.000 farvers TFT skærm. Når man først ser Samsung D500, ser man dens sorte overflader, nogle blanke, andre matte. Fælles for dem alle, er at de giver telefonen et elegant udseende. Sammen med kvaliteten af materialerne og størrelsen, får man følelsen af, at man har noget lækkert i hånden.. Den virker meget stilren, og den sorte farve klæder den bestemt.
Det nyeste skud på stammen fra Motorola er E1000, som er blevet lanceret på det danske marked i samarbejde med 3. Telefonen kan præstere hele 262.000 farver i en opløsning på 320x240 hvilket virkelig er banebrydende. Endvidere tager telefonen billeder i en opløsning på 1,2 megapixels. Alt dette og meget mere kan du læse om i denne test.
Nokia har hermed præsenteret omverdenen for deres tredje klap-telefon. Sidste år hørte vi ramaskrig i mobilbranchen og blandt kunder da Nokia fremviste 7200 som udover at være Nokias første klap-telefon i Europa også var den var den første mobiltelefon i verden med tekstil covers. For nylig blev Nokia 6260, med vridbar skærm og Symbian sendt på markedet. Og nu har vi så haft chancen for at teste det nye skud på stammen – Nokia 6170.
Glæden var stor da Motorola A1000 kom ind af døren, og da den tilmed fandt 3G dækning i min hjemstavn ville lykken ingen ende tage. 3 har udbygget deres 3G dækning til at også dække mindre byer, som i mit tilfælde med omkring 7000 indbyggere. Et initiativ, som jeg kun kan lovprise – Godt gået 3. Motorolaen virker meget lille ved første øjekast, specielt med forgængeren A925 i baghovedet. Den er solidt bygget og har en rigtig fin størrelse. Største delen af telefonen er dækket af den trykfølsomme skærm. Generelt virker telefonen meget kompakt, og rustet til enhver opgave. Det er utroligt hvor hurtigt udviklingen indenfor 3G telefoner er gået, hvis man sammenligner med udviklingen i blandt GSM telefoner. En udvikling som vi på eaid.dk glæder os til at følge tæt.
Tidligere på året lancerede Nokia deres Symbian telefon 7610. Nu har vi så fået 6670 på markedet og vi har haft muligheden for at få 6670 mellem hænderne for at finde ud af om det det ’bare’ er 7610 der har trukket i business-suit eller om vi har med en helt ny telefon at gøre.
Da jeg åbnede pakken fra postvæsenet blev jeg mødt af en utrolig lille pakke. Min første anskuelse om, at der ikke kunne være meget ekstra tilbehør, holdte stik. I kassen finder man telefon, batteri, lader og en formindsket manual. Dette må siges at være absolut minimum og måske også i underkanten fra Nokia. Tidligere har vi på eaid.dk rost Nokia for at levere både datakabel, strap og headset i samme pakke, men ikke denne gang.
LG u8120 er mit første møde med det fremstormende teleselskab 3 og dets telefoner. Jeg var meget spændt på om 3 kunne leve op til mine forventninger fra deres markedsføring, som nok må konkluderes at have været for høje.
Modellen E800 er det nyeste skud på stammen fra koreanske Samsung. Firmaet som, dog med enkelte undtagelser, har sværget til klap-telefoner, har nu lavet en såkaldt ”slide-telefon”, hvor man skubber tastaturet frem under telefonen, når det skal bruges. Telefonen er dog født med enkelte mangler og irritationsmomenter. Dette kan du læse om i denne test.
Så kom den. Den første kameratelefon i Danmark, der runder den magiske grænse på 1 megapixel. Hidtil har de bedste kameratelefoner præsteret en VGA opløsning hvilket svarer til 0,3 megapixel. Udover det omtalte kamera indeholder Nokia 7610 også et væld af andre lækre funktioner. Herunder en stor flot 65.536 farvers skærm, Bluetooth, internet, mulighed for udvidelse af hukommelse, Symbian Series 60 styresystem og meget andet.
Længe har jeg læst anmeldelser af denne videoklaptelefon på diverse internet sider, og lige så længe har jeg ventet på en chance for at prøve den. Så jeg var glad som en lille dreng juleaften, da jeg endeligt stod på posthuset for at hente pakken fra 3.
Efter 14 dage med Samsung SGH-P510 ved min side, står jeg tilbage med en noget blandede smag i munden. Dette var mit første møde med den fremstormende producent Samsung, som bliver mere og mere aktive på det mobilemarked, men mon det bliver mit sidste?
Da denne telefon blev lanceret, tænkte jeg hurtigt, ”siden hvornår er der kommet mobiltelefoner i målebånd?” Nokia 7600 er meget nyskabende, hvad det angår designet. Dette ser vi bl.a. nærmere på. Da jeg stod med telefonen i hånden, tænkte jeg ”endnu en spil telefon fra Nokia?”, Telefonens design er så banebrydende, at den sætter fantasien i omdrejninger. Da man kigger lidt nærmere på telefonen, er der derimod slet ikke tale om et stykke legetøj. Tværtimod er der tale om et professionelt stykke mobilt værktøj.
Endelig en klaptelefon fra Sony Ericsson! Sådan tænkte jeg da jeg første gang så z600-modellen, som er den nyeste triband, klaptelefon fra Sony Ericsson. Første gang jeg får telefonen i hånden må jeg tilstå at den føles en anelse klodset. Med sine 90 x 48 x 27 mm er telefonen en smule tyk, og det kræver absolut lidt tilvending at proppe den ned i bukselommen.
Lige siden der sidste år slap de første billeder af Nokia 6230 ud på nettet har denne telefon været et meget stort emne i div. debatforums rundt omkring på nettet. Og hvorfor så det? Det er simpelthen fordi at Nokia 6230 er den første telefon på det danske marked der kombinerer stort set alle funktioner der kræves af en mobiltelefon i dag, med en størrelse der gør det muligt at bære telefonen uden at skulle skaffe våbentilladelse først.
For at kompensere for Nokias indbyggede radio i deres telefoner, har Sony Ericsson produceret en FM-radio som tilbehør. Med radioen kommer der en taske med snor, som er meget praktisk at opbevare den i. Det er ikke kun en radio, men også et headset som vi kender det. Dvs. at man kan høre radio, og når der er en der ringer, så besvares opkaldet via en lille knap på ledningen.
N-Gage er en meget interessant og meget anderledes telefon. Så det var med stor glæde jeg hentede pakken på posthuset. Telefonen er, med sine 137 gram, ikke nogen let telefon. Den er også fysisk større (139 kubikcentimeter) end de fleste andre Nokia telefoner, - men ikke helt så slemt. Den vejer godt til. Den ligger faktisk temmelig godt i hånden.
Nokia 8910i er som navnet antyder en opgraderet model af Nokia 8910 (i = improved). Det utroligt lækre design i titanium har Nokia ikke pillet ved, men har i stedet valgt at peppe den lidt op med fornyelser som farveskærm, Java og MMS. Mindre fornyelser er mulighed for SMS længere end 160 tegn og andre spil og ringetoner. Derudover har Nokia også valgt at 8910i kun kan fås i den sorte udgave, mens 8910 var tilgængelig i både sølv og sort.
Som mange andre har jeg ventet netop denne udgivelse med spænding. Sony Ericsson har netop lanceret efterfølgende til deres gigant succes T68i, og du kan godt glæde dig.
Det var med blandede følelser jeg modtog en Nokia 2100 til test. Telefonen har kun sort/hvid skærm, kan ikke sende og modtage MMS'er, har ingen polyfoniske ringetoner, kan ikke køre Java og kan i det hele taget ikke meget mere end klassikeren over alle klassikere 3310'eren.
Det tog lidt tid, men nu er Panasonic kommet med en telefon, der kan ”måle” sig med de kendte mærker som Nokia, Siemens etc. Panasonic GD87 har de kaldt den. En telefon med farvedisplay, kamera, MMS, Wap og alt, hvad en rigtig telefon skal indeholde i denne tid.
For mit vedkommende har bekendtskabet med Nokias mobiltelefoner været ganske godt hele vejen igennem. Og denne gang er ikke en undtagelse. Nokia 7250 er en rigtig lækker mobil på mange områder. Designet er det første der imponerer mig, det er rigtig fedt, i mine subjektive øjne. 7250 har noget der minder om aluminium-cover med små lodrette ”riller” der giver et rigtig fedt særpræg til denne telefon.
Nokia sender for tiden rigtig mange telefoner på gaden. En af disse har vi haft fingre i, nemlig Nokia 3650. Med indbygget kamera, Bluetooth og GPRS er telefonen med helt fremme hvor tingene sker. Designerne på Nokia må dog have haft en kedelig dag den dag de bestemte sig for tastaturlayoutet, for dét er alternativt!
Nokia har begået deres mindste telefon til dato – navnet er Nokia 6100, og hverken fylder eller vejer meget. Telefonen er forsynet med et stort farvedisplay, den kan Wap’e, understøtter GPRS og så har den smarte, polyfoniske ringetoner. Dvs., telefonen kan lyde som et helt orkester, når den ringer. Alt dette er komprimeret, så det tilsammen kun vejer 76 g
Til en rigtig MMS-telefon hører sig et kamera. Da ikke alle mobiltelefoner har et kamera indbygget, har Nokia produceret et kombineret kamera og headset. Med dette tilsluttet telefonen, har du pludselig muligheden for at dele alt hvad du ser, med dine venner og bekendte. Kameraet er så lille, så det nemt kan medbringes i lommen – og telefonen har man jo alligevel altid på sig.
Det umiddelbare indtryk af Nokia 7650 er, at den er stor. Måske ligefrem for stor. Men som med så mange andre tilfælde, viser der sig en god forklaring i mobilens indre. Og med 7650 kommer klicheen om, at det er det indre der tæller, nok engang op til genovervejelse. Selv om målene siger 114 x 56 x 26 mm og vægten er 154 g., bør man ikke blankt afvise denne lidt atypiske mobil
Logitech er i stor stil begyndt at bevæge sig ind på mobilmarkedet også. De har således satset på såkaldte ear-buds i flere forskellige afskygninger. Blandt disse headsæt løsninger findes det såkaldte Mobile Over Ear-headsæt, der som navnet antyder ikke skal stoppes helt ind i øregangen. Det er en slags ekstern løsning.


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Testcenter - Mobiltelefon - kamerasiden.dk