Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Digitalkamera

Nikon har opdelt deres velkendte Coolpix serie i 3 klasser. Nikon Coolpix S510 tilhører S-serien, hvilket står for Style eller stil. Et navn som signalerer livsstilkamera. De to andre klasser hedder Life og Performance. Sidstnævnte henvender sig til foto-entusiasterne. Nikon S510 har 3x optisk zoom, er ultrakompakt og har 8 megapixler. Det er et typisk point and shoot kamera med kun få manuelle funktioner.
Samsung er en stor koreansk elektronikfabrikant, der er kendt for at lave stort set alt inden for elektronik. Blandt deres mange produkter finder man også digitalkameraer. Vi har kikket på et af deres bud i den ultra-kompakte klasse Samsung NV20. På papiret er dette et meget interessant kamera. Med 12 megapixler, et lidt råt design og med mulighed for foretage en del manuelle indstillinger, rager dette kamera op i mængden af lommekameraer.
Vi har denne gang kikket på Praktica Luxmedia 7303. Selvom Praktica digitalkameraer er nye på det danske marked, repræsenterer navnet Praktica en tradition, der strækker sig helt tilbage til 1938, hvor de lancerede spejlreflekskameraet Praktiflex. En tradition, der først sluttede i 2001 med deres sidste filmspejlrefleksserie Praktica BX20S. Det kamera, jeg nu sidder med i hånden, har ikke andet tilfælles med den glorværdige fortid end, at det stadig bærer navnet Praktica. Der er tale om et lille fikst digitalkamera udført i metal, som kan være i en bukselomme, med 7.1 megapixler og 3x optisk zoom dækkende et område svarende til 35-105mm.
Som afslutning på vor lille testserie med lommekameraer med god vidvinkel, kikker vi på Canon Ixus 860 IS, der har et zoomomfang på 28 - 105mm. Kameraet er overvejende udført i metal, har billedstabilisator, 8 megapixler og en 3 tommers lcd-skærm. Den vejledende udsalgspris er 3.299 kr. Denne test er den tredje i en række tests efter en ny testprocedure, hvor vi udelukkende anvender billeder af hverdagsmotiver.
Sidst kikkede vi på Fuji Finepix F480 som første led i en lille serie af tests af små kompaktkameraer med vidvinkel. Denne gang kikker vi på Ricoh Caplio R7, der kan prale af 7x optisk zoom svarende til et zoomområde på imponerende 28-200mm, 8 megapixler, billedstabilisator og metalkamerahus, som kan fås i farverne sort, sølv og orange. Og så kan kameraet være i en bukselomme. Den vejledende udsalgspris er kr. 2.995,00. Læs hvordan kameraet klarede sig i vor test.
Fuji Finepix F480 er et lommekamera med 8 megapixler, et 4x optisk vidvinkelobjektiv og mulighed for at gå op til ISO800. Hele herligheden er pakket ind et metalhus. Kameraet fås i farverne sølv og sort. Den vejledende udsalgspris er 1.695,00 kr. inkl. moms. Vi har som de første testet nyheden. Læs, hvordan den klarede sig i vor test.
Ultra-zoom kameraer hører til blandt de mest populære kameratyper overhovedet. Og der er da også rigtig mange producenter, der har meldt sig ind i kampen om forbrugernes gunst her. Olympus, Panasonic, Fuji og Sony samt Canon er blandt de tunge drenge på dette område. Canons seneste bud på et konkurrencedygtigt ultra-zoom kamera hedder Canon Powershot S5 IS. Det har billedstabilisator, 8 megapixler og "fulde" manuelle funktioner samt et 12x optisk zoomobjektivt alt sammen pakket ind i et sort kompakt DSLR-lignende kamerahus. Kan Canon Powershot S5 IS stå distancen i den hårde konkurrence?
Canon Ixus 70 er rendyrket nostalgi. Da jeg pakkede kameraet ud, troede jeg et kort øjeblik, at jeg holdt min gamle Ixus fra Canons V-serie i mine hænder. Så meget ligner designet. Men specifikationerne fortæller en noget anden historie. 7,1 megapixler, 2,5 tommer skærm, 3 x optisk zoom og VGA videofunktion samt mulighed for at vælge ISO-værdier i intervallet 80-1600 havde man ikke på min gamle Ixus.
Denne gang har vi valgt at kikke på Sony Cybershot DSC H9. Det har 8 megapixler, hele 15x optisk zoom, billedstabilisering og Sonys egen night shoot tekonologi samt face detection. Dertil kommer "fulde" manuelle funktioner og mulighed for ISO helt op til ISO 3200. Oven i alt dette er det også forsynet med HD 1080, så billederne kan vises på HD-TV. Den vejledende udsalgspris fra Sony er 4.499,00 kr.
På papiret er Olympus µ 770 SW det perfekte familiekamera til både hverdags- og feriebrug. Sensoren er på 7,1 millioner pixels, huset tåler en hårdhændet behandling og er vandtæt ned til 10 meters dybde. Med disse specifikationer er der intet i vejen for at lade selv familiens mindste medlemmer forsøge sig som fotografer, for skulle de små fingre fedte apparatet til, kan man jo bare vaske hele kameraet under vandhanen! Eller hvad med at tage kameraet med til stranden og få nogle sjove skud både fra land og ude fra bølgerne? Med 3 x optisk zoom, det stærke metalhus og de tre valgfri farver er Olympus µ 770 SW umiddelbart en overvejelse værd, inden familien tager på sommerferie.
Denne gang har vi valgt at kikke på Olympus µ 760. De mest interessante egenskaber ved kameraet er, at det er vejrsikret, og at det har såkaldt dobbelt billedstabilisering. Olympus µ 760 har en opløsning på 7 megapixler, 3 x optisk zoom, kan være i en lomme og hele herligheden er pakket ind i et lækkert lille kamerahus fremstillet i metal. µ 760 fås i farverne Light Silver, Dark Blue og Ruby Red. Den vejledende udsalgspris er 2.295,-, hvilket er en ganske gunstig pris. Men er Olympus µ 760 også et godt køb?
Denne gang har vi valgt at kikke på HP Photosmart R967, som er HP's topmodel. Den har 10 megapixler, 3x optisk zoom og billedstabilisator. Dertil kommer de unikke HP-teknologier: belysningstilpasning, indbygget rødøjefjerner og sidst men ikke mindst danske menuer.
Torsdag den 26.10 var kamerasiden.dk inviteret til en produktpræsentation hos Nikon, hvor det eneste vi på forhånd kunne få at vide var, at det drejede sig om en spændende nyhed. Nyheden viste sig at være Nikon D40 - Nikons hidtil mindste og mest brugervenlige spejlreflekskamera - beregnet på førstegangskøbere af spejlreflekskameraer. Med den samme 6 megapixel sensor, som der sidder i Nikon D70, sætter kameraet ikke nye opløsningsrekorder. Vi har testet kitsættet, som består af Nikon D40 og et AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED-objektiv, og kan nu som de første i Danmark præsentere en test af denne spændende nyhed.
Denne gang har vi valgt at kikke på et af Nikons nye bud i lommekameraklassen. Der er her tale om et klassisk "point and shoot" kamera med 7 megapixler og 5x optisk zoom. Der er dog bygget nogle interessante funktioner ind i kameraer, som er med til hæve det over den gemene hob af "point and shoots". Mest bemærkelsesværdig er den optiske billedstabilisator, der sikrer rystefri billeder under forhold, hvor man ellers er nødt til at bruge stativ. Andre interessante features er: ansigtsprioriteret AF, D-lighting, rød-øje-retouchering og BSS (best shoot selector) samt danske menuer. Lad os se, hvordan det fungerer i praksis, og hvordan billedkvaliteten er.
Fuji Finepix F30 et ægte lommekamera med 6 megapixler, 3x optisk zoom og ikke specielt funktionsrigt. Det lyder umiddelbart ikke specielt sindsoprivende, men kikker man lidt nærmere på specifikationerne, så opdager man, at dette lille lommekamera kan tilbyde ISO-værdier helt op til ISO 3200. Det er mere end, hvad visse spejlreflekskameraer kan tilbyde!
Fuji Finepix er et lille og lækkert kamera med 6 megapixler opløsning med mulighed for 12 megapixler på 4. generation af Fujis egenproducerede SuperCCD HR billedsensor. Tidligere generationer af denne billedsensor har været udsat for hård kritik på grund af for meget billedstøj. Har Fuji omsider fået billedstøjen under kontrol? Læs vor test og få svaret.
Kodak V610 kan gøre krav på at være verdens formodentlige eneste ultra-zoom kamera, som kan være i en bukselomme. Alene det gør det til et yderst interessant kamera. Læg dertil 10x optisk zom, 6 megapixler, videofunktion med elektronisk billedstabilisering og et kamerahus med høj "lækkerhedsfaktor. Vi har kikket nærmere på vidunderet.
Panasonic DMC-TZ1 har 10x optisk zoom, 5 megapixler og billedstabilisering i et meget kompakt kamerahus. Det lyder alt sammen meget tillokkende, men er billedkvaliteten også i top? Af et ultrazoom-kamera at være er det meget kompakt. Med lidt kniberi kunne jeg godt få plads til det i lommen på mine cowboybukser, men det var nu ikke en udpræget behagelig oplevelse, og jeg vil klart anbefale, at man anskaffer en lille kamerataske til at transportere det rundt i...
Sony Cybershot DSC M2 er efterfølgeren til Sony Cybershot DSC M1. Både dette kamera og forgængeren er såkaldte hybridkameraer, som forsøger at tilbyde både stillbilleder og video i høj kvalitet. Vi har testet kameraet for at finde ud af, om det er lykkedes for Sony at lave et kamera, der både kan bruges som stillbilledkamera og videokamera uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.
5 megapixler, 2,8 optisk zoom pakket ind i et lille lækkert kamerahus til lige under 2.000 kr. lyder som et rigtigt godt tilbud. Men er det også tilfældet i praksis? Læs vor test og få svaret.
10x optisk zoom, 6 megapixler og drejbart kamerahus samt det mindste ultra-zoom kamera, vi endnu har testet til en pris, der ligger i underkanten af de 3.000,00 kr. Det er jo tillokkende specfikationer. Men hvordan ser det ud i virkeligheden? Er det lige så godt som specifikationerne lover?
Acer er kendt som pc-producent. Men nu forsøger de sig også på digitalkameramarkedet. Deres topmodel hedder Acer CR-6530 og byder på 6 megapixler, en 2,5 tommers LCD-skærm og et ”fuldt” udvalg af manuelle funktioner til lige under 2.000,00 kr. Det lyder ganske tillokkende, men hvordan klarer dette kamera sig i praksis? Er det pengene værd eller skal man hellere kikke sig om efter noget andet?
Canon Powershot G6 er efterfølgeren til Canon G5. Det 5. kamera i Canons populære G-serie byder stadigvæk på 4x optisk zoom, men opløsningen er nu øget til 7 megapixler. Hvad er der ellers af nyheder og hvad betyder de mange megapixler for billedkvaliteten?
Et lommekamera med 7x optisk zoom, en vidvinkel på 28mm og optisk billedstabilisator er ikke hverdagskost. Så det var med stor spænding, jeg åbnede æsken. Kunne billedkvaliteten og ydelsen i øvrigt leve op til de appetitvækkende specifikationer?
Canons mest professionelle kameraer til den almindelige bruger, er Powershot G-serien. Der er nu fire kameraer i denne serie, og vi har testet et af de nyeste, nemlig Canon Powershot G3. Et 4 megapixel stort kamera, der har 4x optisk zoom og byder på en masse indstillingsmuligheder. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er et kamera, jeg har set meget frem til at teste.
Vi har i gennem tiden testet mange små kameraer, lige til at stikke i lommen. Denne gang har vi modtaget en ordentlig basse på 489g fra hp – et kamera med 4.1MP, 8 gange optisk zoom samt 7 gange digital og et stort display bagpå. Et kamera der straks tænder de små julelys i øjnene på en tester, og som indbyder til timers leg – for med så meget zoom, så åbner der sig helt nye muligheder for sjov fotografering.
HP har ikke altid været synonymt med digitalkameraer, men ikke desto mindre har de sidste par år været ganske frugtbare for producenten. Jeg har tidligere fotograferet med flere digitale kameraer fra HP, og jeg må sige at jeg har været ganske tilfreds med det væsentligste: Billedkvaliteten!
Godt et år efter vores test af Canon Digital Ixus V, har vi fået efterfølgeren v2 tilsendt. Jeg kan ikke benægte, at forventningerne til kameraet var tårnhøje, og at jeg så frem til at opdage, hvilke nyskabelser, der dækker over to-tallet
Der er ingen tvivl om at dette digitalkamera tager gode billeder. I den periode jeg havde kameraet til test, tog jeg snesevis af gode billeder med god kontrast og med dejlige kraftige farver. Designmæssigt finder jeg at HP har gjort det godt - dog ikke eminent. Kameraet er ikke stort, passer i lommen, hvilket jeg rigtig godt kan lide, da nogle digitalkameraer har haft en tendens til at antage helt urimelige dimensioner.
Materialet er børstet aluminium og størrelsen minimal, det første indtryk er at denne dims må være ret imponerende om der vitterligt skulle ligge et digitalkamera skjult i denne tynde sardindåse. Pocket Digital er intet mindre end et digitalkamera i kreditkortstørrelse, kun 9 mm. tykt. Vægten er angiveligt 54 gram og der er fyldt 1,3 megapixel i dåsen der sammen med den indbyggede hukommelse giver plads til i alt 53 billeder.
Endnu et kamera fra Kodak er dukket op med posten. Med de to andre test af Kodak kameraer i baghovedet, var forventningen måske ikke helt så stor. Stor var dog glæden ved at åbne kassen og se, at Kodak med EasyShare DX3900 Zoom har lavet et flot og behageligt kamera. For på trods af, at skallen er af plastic, ser det helt metallisk ud, og vægten fortæller, at det er solidt og godt kram, vi har med at gøre.
Så skete det igen – et test af et digitalt kamera, denne gang fra Kodak, nemlig Kodak Easyshare DX3215 Zoom. Hvor vi i de sidste to test har haft nogle lidt dyrere kameraer til test, har vi nu vendt os mod en model der er lidt mere venlig overfor tegnebogen.
Kodak mener, de kan andet end lave film og fremkalde billeder, hvorfor vi har fået et Kodak digital kamera til test. Kameraet har med 2.2 megapixel en ganske fornuftig opløsning, og vi var da også spændte på at få prøvet kameraet. Desværre er fejl, mangler og andre små irriterende ting med til at trække ned på et kamera, der udmærker sig med et yderst brugervenligt menusystem.
Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at arbejde med produkter fra Canon. Og lad mig erkende, at IXUS V på ingen måde har skuffet mig, men måske nærmest imponeret mig. Designet af Canons IXUS-serie, som de fleste af producentens designs i øvrigt, er simpelthen i særklasse


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Testcenter - Digitalkamera - kamerasiden.dk