Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

DAB Radio

Livet er fuldt af større og mindre gener. Nogle kan vi undgå, andre er vi tvunget til at leve med. Begreber som skatter, indbetalinger til pensions- og A-kasser samt vaccinationer er alle nødvendige onder, som vi har lært at leve med, da vi ved, at vi ville være langt værre stillet uden. Begrebet ”clockradioer” kan føjes til denne liste, og det er lige netop sådan en af slagsen vi har på testbænken i dag. Modellen hedder Sangean DCR-9 og kan modtage DAB radio.
Lad det være sagt, skrevet og uddebatteret med det samme: Cambridge Audio Azur 640T slår samtlige DAB-radioer jeg til dato har haft gennem mine hænder, lyttet til og afsagt en dom over.
Digital Audio Broadcasting, Radio på den digitale – fede - måde... ...ja, det er i hvert fald mit umiddelbare indtryk af DAB teknologien, inden jeg åbnede kassen med Sangean DPR-15 DAB radio’en.
Kassen blev pakket op, og da radioen kom til syne, synes jeg umiddelbart at den føles stor. Den var i hvert fald dobbelt så stor, som den FM-radio den skulle erstatte. Radioen er udformet i et meget anonymt sølv look, med påskriften PURE og et display over højtaleren. I enderne er radioen mørkegrå, som giver en god kontrast
”Har du købt en foodprocessor til din mor?” ...var måske ikke den bemærkning Sangeans reklamefolk havde i tankerne, da de designede indpakningen til deres DPR-2 DAB radio. Alligevel var det reaktionen, der mødte mig, da jeg trådte ind i køkkenet med papkassen i favnen.
Det er sjældent, at et stykke elektronik fanger en i sådan en grad, at det bringer ens liv og førlighed i fare. Sådan en oplevelse havde jeg med Blaupunkts Woodstock DAB 54 bilradio. Episoden udspillede sig en sen nattetime på motorvejen på vej hjem fra København.
Med BUSH TR2003DAB ser jeg bagud i design og fremad i indmad. I England har radio-fabrikanterne været tilbøjelige til at retro-designe deres radioer i flere år, og nu da det digitale sendenet også har spredt sig til det danske, ja, da er TR2003DAB immigreret over sundet som en af de første DAB-radioer. Det er med andre ord en af de ”gamle” drenge vi her har med at gøre, en af de DAB-radioer, som har været med til at bryde hul igennem fra DAB-nettet og ud i Familien Danmarks køkkener. Men er den nu også værd at lytte til?
Jeg har efterhånden set en del DAB radioer – nogle pænere end andre. PURE Evoke-1XT Prestige er en af de flotteste radioer, jeg endnu har haft mellem hænderne. Teknologien er pakken ind i et mørkebrunt/rødligt kabinet af valnøddetræ. Den vil pryde ethvert skrivebord eller indgå som et flot element i stuen. Lige nu pynter den i vindueskarmen på mit kontor. Heldigvis.
Min første tanke ved synet af PSDAB2003 var: ”Lilla?”. De billeder jeg havde set af denne bærbare DAB-radio havde givet mig det indtryk, at radioen var mere eller mindre blå i kulør. I al fald havde jeg ikke forventet så markant en lilla front. Nuvel, det er dejligt at blive overrasket engang imellem. Og egentlig også i dette tilfælde – den lilla front i det bløde gummimateriale irriterer ikke mine øjne, men der skal nok være enkelte anti-hippier der ser rødt ved farven på PSDAB2003.
Det er egentlig lidt problematisk at lade en fyr anmelde en slimhindefarvet, lyserød pigeradio som Intempo KT-01. Stod det til mit subjektive jeg at styre hele vejen gennem denne test, så ville de lyserøde skamroser nok ikke stå i kø. Nå, men i det følgende vil jeg forsøge at abstrahere fra den, mildest talt, iøjefaldende farve denne radio er født med, og så i øvrigt minde den mandlige del af befolkningen om, at en Intempo også kan erhverves omsvøbt så den ikke kun passer til Barbies dresscode.
Den ligner en blanding mellem et overjordisk væsen og en forvokset bordtelefon fra sidst i 60-erne. Den er ingen af delene. Skaberne påstås at være mennesker, englændere ifølge manualen. Og nej, jeg fandt heller ikke nogen drejeskive i bunden af denne albino af en grøn marsboer. The Bug er, mildest talt, en farisæer blandt de nye generationer af DAB-radioer. Derfor har den også fortjent et nærmere eftersyn her på eaid.dk.


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Testcenter - DAB Radio - kamerasiden.dk