Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

To tastaturer til Palm-serien

17/6-2002

Scoreværdien er ikke så høj, for kvinder tænder ikke på smarte gadgets, ligesom vi mænd gør. Men jeg har indkasseret mange lange blikke fra ligesindede (=hankønsvæsener), når jeg hev enten det lille, sexede tastatur fra Logitech eller det sammenfoldelige, mere robuste tastatur fra Palm frem. Tastaturet fra Logitech er nok bedst til kortere noter, skrevet ind med tofingersystemet. Tasterne er mindre end fuld størrelse, ca. 75% størrelse, og der er ingen fornemmelse af klik eller vandring. Man kærtegner nærmest de små stofpuder for at få dem til at skrive et bogstav på skærmen.

Palms tastatur er derimod virkelig gedigent at skrive på. Man har nærmest en fornemmelse som af et godt, gammelt IBM-tastatur. Der er en god klik-fornemmelse, og tasterne er i fuld størrelse.

Logitechs tastatur har to store fordele: For det første fungerer tastaturet som en slags stofpose, der beskytter ens højtelskede Palm.

For det andet er tastaturet parat, når Palm'en er pakket ud, idet Palmen sidder fast på tastaturet via sin port, den man normalt forbinder den med cradlen med. Men det er overordentlig vanskeligt at skrive noget, der ligner blindskrift på dette tastatur. Endvidere skal man trykke SHIFT ned og slippe den igen, før man skriver et stort bogstav. Det er svært at se en logisk grund til, at SHIFT-knappen ikke bare fungerer som på et almindeligt tastatur. Det virker ret tåbeligt og temmelig irriterende. På Palms tastatur virker alle tasterne som på et normalt tastatur. Begge tastaturer har ekstra funktioner, så man kan åbne Palm-applikationer som f.eks. kalender, telefonbog osv.

Begge tastaturers drivere installeres uden problemer ved hjælp af den medfølgende cd-rom. Derefter er man klar til at skrive. Et irritationsmoment er dog, at det tager lidt tid for Palm'en at "finde" Logitechs tastatur, hver gang man sætter det på. Dette er ikke tilfældet med Palms eget tastatur, som virker, så snart Palmen sidder i sin lille krybbe på tastaturet.

Palms tastatur kan let foldes sammen. Helt sammenfoldet fylder det cirka som en tyk udgave af ens Palm.

Vil man skrive danske karakterer, kan dette sagtens lade sig gøre med det lille shareware-program "Danish keyboard hack", som lægger æ, ø og å på de vante steder. Dette fungerede fint på begge tastaturer. Dog kan de danske karakterer af og til smutte, hvis man skriver for hurtigt (hvilket der nok ikke er stor fare for med Logitechs tastatur).

Alt i alt må man sige, at begge tastaturer fungerer godt, men at de henvender sig til to forskellige målgrupper. Logitechs har man altid med sig, da det jo også fungerer som taske til Palm en, og det er derfor altid parat til at tage noter på. Det fylder ikke meget mere end Palm'en selv og kan godt gå ned i en (herre-)brystlomme. Designet er nydeligt i en lyseblå pastelfarve. Oven i købet er tastaturet angiveligt vandtæt. Til gengæld er det vanskeligt at skrive rigtig blindskrift på, og rigtige mænd med fingre som knækpølser vil nok have problemer med kun at ramme en tast ad gangen.

Palms tastatur fylder lidt mere end Logitechs. Til gengæld er det svært at finde noget dårligt at sige om det. Det er gedigent og designet er lidt mere "maskulint", holdt i sort og en metallisk grå finish. Det virker meget solidt. Man kan faktisk godt skrive på det, mens man har det i skødet, hvilket ikke kan lade sig gøre med Logitechs, som kræver en bordplade under sig.

Logitechs tastatur koster 1199,- hvilket virker lidt dyrt for et tastatur, der ikke i væsentlig grad sætter tastehastigheden op. Palms tastatur koster også 1199,- Til gengæld føler man, man virkelig får noget for pengene: Et solidt kvalitetstastatur, som faktisk kan bruges til seriøst skrivearbejde.

Begge tastaturer har et flot design. Og begge tastaturer har stor blæreværdi, når man med en tilpas cool mine slår tastaturet ud på en café og sætter sig til at taste.
Og den virkning skal man jo ikke kimse ad!Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - To tastaturer til Palm-serien - kamerasiden.dk