Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Sony Ericsson T610

23/10-2003

Som mange andre har jeg ventet netop denne udgivelse med spænding. Sony Ericsson har netop lanceret efterfølgende til deres gigant succes T68i, og du kan godt glæde dig.

I kassen finder man telefon, lader, cd-rom, dansk manual, spejl (vender jeg tilbage til) og en pudseklud. Hele den øvre halvdel af t610 er sort, derfor ses fedt meget nemt på overfladen. Sony Ericsson har taget konsekvensen og leveret en pudseklud med. En sjov ide, som ikke er set før, men brugbarheden kan diskuteres. Cd-rommen indeholder de mest nødvendige programmer, for at få tilsluttet t610 til computeren. Installationen fungerer uden større problemer, og programmerne virker efter hensigten. Mulighederne er mange, når man vil have telefonen og computeren i forbindelse med hinanden. Telefonen indeholder bluetooth, infarød og mulighed for kabel tilslutning. Personligt har jeg kun benyttet den infarødeport, og det har fungeret problemfrit. Manualen er på dansk og den beskriver funktionerne fint. Dog kunne jeg godt efterlyse lidt flere illustrationer, på det område halter Sony Ericsson lidt efter Nokia.
Bag på T610 er der mulighed for at fjerne en lille gummi prop, og erstatte den med et lille spejl. Dette spejl kan bruges til at tage selvportrætter med kameraet. Igen en sjov ide, men funktionaliteten er ikke optimal.

Telefonen mærkes lille og robust, og specielt rammen omkring telefonen er jeg vild med. Hele vejen rundt om telefon findes denne fordybende ramme, som ens fingre automatisk holder i. Det gør at man ikke lige taber telefonen, og at den ligger godt i hånden. Telefonen er lavet med en tænd/sluk knap i bedste Nokia stil, nemlig på toppen af telefonen. Alt i alt, giver telefonen et godt førstehånd indtryk. Man føler virkelig, at man har med et godt håndværk at gøre.

Idet man tænder telefonen bliver man budt velkommen, af en fantastisk lyd, samt en overvældende 3D animation på skærmen. Netop ringetonerne lyder virkelig godt. Der er efter hånden flyttet et helt orkester ind i telefonen. Ringetonerne bliver præsenteret med 32 samtidige stemmer. Efter at have tastet pinkoden ind er man klar til at udforske ens nye investering.

Navigationen foregår som i bedste t68i stil. Joysticket spiller hovedrollen, og man kan nøjes med kun at bruge det under navigationen. Joysticket er også udstyret med en række genveje, som man med fordel kan benytte. Navigationen via joystick fungerer klasser bedre end mange andre telefoner. Tasterne er belyst med et hvidt lys, med et blåligt skær, som sikrer at tasterne er synlige på alle tider af døgnet.

Samtale kvaliteten er rigtig god i telefonen. Man kan klart høre hvad modparten siger, og omvendt. Samtidig er det en GSM 900/1800/1900 telefon, hvilket betyder at du kan benytte den i USA. Under samtalen kan man skrue op for samtalevolumen, på siden af telefonen.

Telefonen er udstyret med en skærm af typen STN og kan præstere 65.536 farver. Generelt for STN skærme er, at der mangler lidt skarphed i farverne, i forhold til alternativet TFT, der dog kræver også noget mere strøm. STN skærmen er klart lækker, når man befinder sg indendørs. Men når man kommer i sollys med telefonen, kan man slet ikke se displayet. Skærmen er simpelthen for ringe i direkte sollys, eller skarp belysning.

Funktionerne i T610 har samme struktur som T68i, dog er alle nutidens tænkelige funktioner tilføjet. Menuen er ikonbaseret, og undermenuerne er logisk placeret i listevisning under deres respektive hovedkategori.

Til det spille glade publikum, kan t610 også spille på alle tangenter. Telefonen understøtter både Mophun og Java baserede spil. Mophun er Sony Ericssons egen spil standard, mens Java er det konkurrenterne benytter. Ved at gøre t610 kompatibel med begge standarder, har man virkelig åbnet op for spillenes indtog i t610.

Kamera delen, som er integreret i t610, fungerer godt. Dog er kvaliteten ikke overbevisende. Den maksimale størrelse er 288x352, som kan bruges til MMS beskeder, og så ikke så meget andet. Kvaliteten er for dårlig til man ville kunne bruge det til noget fornuftigt. Men kameraet er der, og det skal nok føre meget sjovt med sig. Man kan aktivere kameradelen via knappen øverst i venstre hjørne eller via menuen.

Der er en bred vifte af tilbehør til t610. I bunden finder man det velkendte Ericsson stik, som vi kender det tilbage fra den gode gamle t28s. Personligt har jeg haft lejlighed til at teste radio headsettet, som fungerer upåklageligt sammen med t610.

Der er rigtig mange muligheder for at personalisere sin t610 bl.a. via ringetoner, temaer, billeder. På siden www.myt610.com kan man hente alt muligt tilbehør til sin t610. Virkelig en hjemmeside, som giver t610’eren fornyet liv.

Til alle disse ting, skal der bruges hukommelsen. Der er t610 udstyret med en maksimal ledig hukommelse på omkring 1,2 mb. Det er en begrænset hukommelse, hvis man har hang til billeder, temaer og ringetoner. T610 tilbyder ikke mulighed for udvidelse af hukommelsen, hvilket Sony Ericsson godt kunne have ændret.

Alt i alt, er t610 den bedste telefon på markedet på nuværende tidspunkt. Du bør klart overveje t610, når du går på jagt i mobilbranchen. Herfra får den de bedste ord med på vejen, dog med enkelte minuser. Blandt konkurrenterne kan nævnes Nokia 3650, Sony Ericsson P800, SPV eller Siemens SL55. Ingen af før nævnte telefoner, kan opfylde kravet om lille og handy, sammen med et integreret kamera.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Sony Ericsson T610 - kamerasiden.dk