Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Samsung SGH-P510

20/9-2004

Efter 14 dage med Samsung SGH-P510 ved min side, står jeg tilbage med en noget blandet smag i munden. Dette var mit første møde med den fremstormende producent Samsung, som bliver mere og mere aktive på det mobilemarked, men mon det bliver mit sidste?

Kassen

Idet jeg hastigt, men bestemt, åbner kassen fra Samsung bliver jeg mødt af et kompendium af en manual. Ved første øjekast indeholder kassen ikke andet, end en monstermanual. Samsung har valgt at ligge en manual med på 4 forskellige sprog, deriblandt dansk.

Kassen indeholder:

 • Telefon
 • Lader
 • Strap
 • Mono-headset (1 hørebøf)
 • Manualer

I kassen savner jeg noget software, samt evt. et ekstra batteri eller datakabel. Softwaren kan dog hentes på Samsungs hjemmeside og ekstra batterier, samt datakabel kan købes som ekstra udstyr.

Førstehåndsindtrykket

Da jeg efterhånden får transporteret manualerne ud af kassen, finder jeg telefonen. En meget lille, lækker sag, som jeg straks må pille ved. Dog løfter jeg den op i antennen og tænker, hvem fik den ”geniale” ide? Eftersom modellen E700 og senere E710 blev lanceret fra Samsung, troede jeg at tiden med clamshell mobiler med ikke-indbyggede antenner var forbi. Dette var en skrøne, som P510 har manet i jorden. Telefonen bærer en antenne, som er ca. 2 cm. høj.

Tasterne

Tasterne fungerer fint. Dog kunne jeg godt ønske mig lidt mere forhøjning på tasterne. Det har ikke lykkes mig at skrive en SMS-besked med en hånd endnu. Endvidere er navigationstasten forsynet med et stort blåt ”i” i midten. På mange andre modeller ville denne knap fungere som bekræftelse, men ikke hos Samsung. Her fungerer knappen som genvej til WAP, som i øvrigt er WAP 2.0. Herimod skal man bekræfte sit valg med knappen til venstre for navigationstasten.

Opladning

Eftersom telefonen kom helt uden strøm, satte jeg den straks til stikkontakten. Her skal telefonen sidde meget længe for at blive fuldt opladt. Mobilen skal faktisk lade over natten, da den hurtigt bruger 5 timer på en opladning. Dette er ganske simpelt for meget. I et moderne samfund, hvor tingene går stærkt, har man simpelthen ikke tid til at lade sin mobil sidde i stikkontakten i 5 timer. Endvidere holder mobilen ikke strøm særlig længe. Fra Samsungs side er der omgivet 135 timers standby tid. Ved normalt brug, holdt telefonen ca. 2 døgn. Dette må ikke siges at være meget. Samsung har tidligere leveret ekstra batterier med deres telefoner, men dette var der ikke med min testmodel. Lidt ærgerligt, da dette kunne have kompenseret lidt for den ringe standbytid. Det skal til Samsungs forsvar siges, at jeg ikke kunne holde fingrene fra autofolder funktionen, som nok tager en del strøm.

Starten

Efter der endeligt var blevet pumpet noget strøm på telefonen, var det tid til at tænde. Jeg blev mødt af en overvældende kavalkade af 3D animation og lyd. Her bruger Samsung virkelig det engelske udtryk ”You never get a second chance to make a good first impression”. Et godt indtryk, det er hvad man får idet telefonen folder sig ud i alt sin flor. Samsung er efterhånden blevet kendt for at levere fremragende skærme, og dette er også tilfældet denne gang. Skærmen er superskarp, og er virkelig lækker. Skærmen er af typen TFT og yder ca. 65.000 farver i en opløsning på 128x160 pixels. Jeg kan tage mig selv i at åbne mobilen, for blot at betragte den lækre skærm. Skærmen står endvidere klart i skarpt sollys. Det er kun en ting at sige - SÅDAN Samsung.

Autofolder

Det helt unikke ved telefonen, er den nye funktion kaldet autofolder. Autofolder går i alt sin enkelthed ud på, at telefonen selv kan åbne og lukke. Dette sker ved hjælp af en lille motor, som betjenes fra siden af telefonen. Funktionen fungerer rigtig godt, og skaber virkelig opmærksomhed. De første 10 personer har hevet telefonen ud af hånden på mig, hvorefter de selv vil prøve autofolder. Klappen skydes op med en tilpas hastighed, som dog afhænger af strøm niveauet på batteriet. Hele processen foregår forholdsvis lydløst, dog kan man hører en lille hydraulisk summen. Telefonen kan også sagtens benyttes ved manuel åbning af telefonen. Inden jeg modtog telefonen var jeg meget skeptisk, over autofolder konceptet, og troede hurtigt gik i stykker. Efter at have prøvet det, har jeg klart fornemmelsen af, at det er noget der holder. I fremtiden må det være et must for alle clamshell telefoner at bære autofolder. Genial ide fra Samsung.

SMS

Som alle telefoner har gjort det i lang tid indeholder Samsung P510 muligheden for at sende SMS beskeder. Indtastningen foregår via T9, og i bedste Sony Ericsson stil laver man mellemrum på #. Dog formår telefonen ikke automatisk at starte med stort efter punktum, og den starter altid ud med ene af store bogstaver. Dette har oftest givet anledning til irritationer. I forbindelse med indtastning af en ny SMS-besked, deler telefonen endvidere ordene, som det passer den. Dvs. ordene bliver delt tilfældigt, og ikke i stavelser.

Eks.:
Dette er sk
revet på en
Samsung P
510, som de
hler orden
e på en unde
rlig måde.

Ved indgående SMS-beskeder er der ingen problemer med orddelingen. Dette er yderst underligt, og noget Samsung skal få rettet op på hurtigst muligt. Måske det kunne blive standard i en software opdatering?

Ringetoner

Ringetonerne er allerede fra start virkelig gode. Man kan klart og tydeligt høre dem, og de går fint igennem. Der er virkelig power på, når telefonen benytter sit 64 stemmige polyfoniske repertoire. Der er en masse numre forud programmeret, og de dækker mere end rigeligt behovet for ringetoner. Telefonen mangler dog MP3 toner, som ellers kunne have givet lidt krydderi. P510 er den telefon jeg har oplevet med de mest overbevisende polyfoniske ringetoner nogensinde.

Ydermere er telefonen udstyret med aktiv klap, som gør at telefon er taget idet man åbner den ved indgående opkald.

Udvendig skærm

Telefonen er udstyret med en udvendig skærm. Denne skærm er den nøjagtige modsætning til skærmen inden i mobilen. Skærmen virker meget monoton og kan ikke vise mere end 16 farver af gangen. Det hele foregår i et meget blåligt skær, som man godt kan bliver træt af i længden. Ydermere kan man bruge den lille skærm, som kamerasøger, når mobilen er i lukket tilstand. Jeg savner lidt yderligere information på den lille skærm i forbindelse med indgående SMS-beskeder. Informationer som afsender og nummer, kunne være nyttige informationer. Ydermere kunne ens operatørs navn godt være angivet på skærmen, i stedet for et analogt/digitalt ur eller et bevægende Samsung logo.

Kamera

Lige over den udvendige skærm er der placeret et kamera, samt et fotolys. Kameraet kan benyttes i lukket tilstand, hvor den udvendige skærm bruges som søger, samt i åben tilstand. Kameraet tager fine biller, og man kan tydeligt se hvad det er. De står endvidere rigtigt skarpt på den flotte skærm. Fotolyset er en sjov feature, som flere gange har vist sig som nyttig lommelygte. Lyset kan bruges hvis man vil tage close-up billeder, i dunkel belysning. Lyset fungerer langt fra som blitz, og er også mest for sjov. Man kan ikke uden videre, og uden det downloadede software fra Samsung, få billederne over på computeren. Dette er lidt irriterende, og mange folk må give op på forhånd.

Tilslutningsmuligheder

Samsung har valgt at lade P510 komme i kontakt med computeren på 2 måder. Enten via den infrarøde port, som er placeret på siden, eller med et datakabel. Datakabel skal købes som ekstra tilbehør, og følger ikke med i standard pakken. Det undrer mig meget, at Samsung ikke har valgt at lægge Bluetooth i telefonen. Men noget må tyde på at Samsung ikke er fortrolig med denne teknologi endnu. Der er nemlig således ingen telefoner fra Samsung der dags dato indeholder Bluetooth.

Underholdning

Til at kvikke den daglige brug af Samsung P510 lidt op, er der et par muligheder. Som standard er der en række animerede baggrunde, som man kan vælge. Dette giver en sjov effekt, og kvikker telefonen lidt op. Som f.eks. kan nævnes en baggrund med skiftende stjernetegn eller en flyvende ørn. Telefonen indeholder 2 spil, som er sjove. Dog stjæler de sjældent ret meget tid, da de hurtigt bliver trivielle.

Hukommelse

Telefonens hukommelse er delt således op:

 • 4 MB til billeder
 • 1,4 MB til MMS beskeder
 • 512 KB til Java applikationer
 • 5 x 30 sek. Diktafon indtalelser

  Her kunne jeg godt savne en mulighed for at udvide hukommelsen lidt. Hvis telefonen havde haft mulighed for hukommelsesudvidelse, samt software til en MP3 afspiller, ville dette have givet 1 stjerne mere. Dette er der dog desværre ikke blevet plads til.

  Opsummering og facts

  Efter 14 dage med Samsung P510 sidder jeg med en noget blandede følelser overfor telefonen. Egentlig er telefonen et stabilt stykke håndværk, som dog mangler nogle basale funktioner. Telefonen er klart anderledes end konkurrenternes, og har nogle ret unikke features. Funktioner som autofolder og fotolys, får enhver tilskuer til at savle. Til en pris på ca. 2500,- er telefonen forholdsvis dyr hvilket også koster en stjerne. Ligeledes betaler de manglende basale funktioner også en stjerne. På denne baggrund vil jeg tildele Samsung P510 3 stjerner. Jeg vil ikke på noget tidspunkt tøve med at vælge et produkt fra Samsung i fremtiden.

  +


   + skærm
   + imponerende polylyd
   + autofolder
   + størrelse
   + udvendig skærm
   + fotolys
   + kamera
   + animerede baggrunde

  -


   - antenne
   - ingen bluetooth
   - lav standbytid
   - lang opladsningstid
   - ingen mp3toner
   - ikke mulighed for hukommelses udvidelse
   - monotone farver i udvendig display
   - navigationstasten
   - indviklede kommunikation mellem telefon og computer.


 • Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
  Emne:
  Relaterede test:
  Sony Xperia Z3 Compact
  Samsung D500
  Motorola E1000
  Nokia 6170

  Relaterede artikler:
  Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
  Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
  Skærmstørrelse på mobiltelefoner
  En, to, 2½       

  Copyright © 2000-2016 Bip Foto
  Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
  Test - Samsung SGH-P510 - kamerasiden.dk