Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Samsung SGH E800

4/11-2004

Modellen E800 er det nyeste skud på stammen fra koreanske Samsung. Firmaet som, dog med enkelte undtagelser, har sværget til klap-telefoner, har nu lavet en såkaldt ”slide-telefon”, hvor man skubber tastaturet frem under telefonen, når det skal bruges.

Telefonen er dog født med enkelte mangler og irritationsmomenter. Dette kan du læse om i nedenstående test.

Hvad finder jeg i æsken?

  • Håndsæt
  • Batteri
  • Oplader
  • Headset
  • Manualer
  • ”Nøglering” til at sætte fast i telefonen.

Som mange af Samsungs andre telefoner ligger der allerede et headset klar i æsken, så man slipper for at skulle investere i det. Headsettet er lavet på en måde, så man har telefonen hængende om halsen, mens man snakker. Om det er praktisk, kan diskuteres, men det fungerer dog udemærket.

Samsung har et godt salgsargument klar hvis de en dag vil reklamere på TV Shop – ”Med Samsung får du ikke bare en, eller to – heller ikke tre, men hele 4 manualer med”. Der ligger nemlig hele 4 manualer i æsken. En på hvert af de nordiske sprog. Det virker lidt overdrevet, men det er uden tvivl gjort ud fra logistiske fordele.

Førstehåndsindtryk

Det første man lægger mærke til er størrelsen. Skyde-tastaturet gør at telefonen kan blive utroligt lille. Når den er klappet sammen er højden ca. 0,5 centimeter lavere end et dankort. Telefonen er dog lidt tykkere end de fleste andre telefoner, da der skal være plads til at skyde tastaturet på plads.

Samsung holder også stilen mht. til farvevalg. Om de er farveblinde hos Samsungs design-afdeling eller de sparer på malingen skal jeg ikke kunne sige, men Samsung E800 leveres i en kedelig sølv/grå farve ligesom langt de fleste Samsung telefoner.

Er menuerne i normal Samsung stil?

”Ja desværre”, kan man fristes til at sige. Jeg er absolut ikke imponeret over menuerne i Samsung E800, såvel som andre Samsung-telefoner. Man skulle tro, der var et tæt samarbejde med Toys’r’Us under udviklingen af menu-systemet, for det ligner ærlig talt noget børne-legetøj.

Det skal dog siges, at telefonen er super hurtig at navigere rundt i, hvilket i sig selv er et stort plus. Der er ikke noget værre end en telefon, der ikke kan følge med.

Strukturen er 3x3 hvilket vil sige at der er 9 ikoner i alt med 3 på hver række.

Teksten i menuen er ret stor, hvilket desværre betyder at man nogle gange skal vente lidt på at den får scrollet hele ordet igennem. Meget underligt valg fra Samsungs side, men det er bare et spørgsmål om tilvending. Så husker man efterhånden teksten.

SMS skrivningen er nok det sted i menuen, de fleste vil sætte en finger på. Heldigvis bliver ordene ikke delt tilfældigt op som i andre Samsung telefoner, men SMS delen kan sagtens forbedres.

Det er f.eks. et stort irritationsmoment, at hvis man har skrevet et ord forkert med den indbyggede T9 ordbog kan man ikke rette det uden at slette hele ordet og skrive det igen. Hvorfor der ikke automatisk bliver startet med stort bogstav efter punktum er mig en gåde - det kan umuligt være særligt svært at lave!

Til gengæld er det meget positivt at telefonen rent faktisk kan følge med når du skriver – altså at ordene kommer på skærmen i samme hastighed som du skriver. Også for de personer der skyder rigtig mange SMSer gennem luften hver dag og dermed har udviklet en skrive hastighed der giver ømme fingre.

Samsung er kendt for flotte skærme – hvad med E800?

Skærmen i Samsung E800 er absolut ikke nogen undtagelse – den er rigtig rigtig flot, og på den tekniske side kan den prale af 65,536 samtidige farver. som vises på en TFT skærm.

For at udnytte den lækre skærm savner jeg muligheden for selv at lægge temaer ind, som man f.eks. kan på Sony Ericsson telefoner. Man har kun valget mellem 4 temaer, som ikke ændrer på andet end farverne i menuen.

Hvordan er knapperne – og hvad med slide funktionen?

Som tidligere nævnt er Samsung E800’s knapper gemt væk bagved telefonen. Disse skyder man så frem når man har brug for dem, ligesom vi kender det fra f.eks. Siemens SL55/SL65 og Nokia 7650.

Telefonen er fuldt funktionsdygtig når tastaturet er skubbet væk, selvfølgelig med undtagelse af funktioner, der kræver brug af tal knapperne. Når tastaturet er skubbet væk har man adgang til Menu knappen, Vælg knapperne, Navigeringsknappen, Slet og Internet knappen. Det vil sige at man sagtens kan kigge i sin kalender, læse en SMS osv. uden at skubbe tasterne frem.

Ligesom på klap-mobiler, kan man svare et opkald ved bare at åbne klappen. En funktion som er utrolig rar og faktisk også har en form for blæreværdi.

Knapperne sidder lidt lavt, men er faktisk udmærkede at bruge. Hvis man har meget store pølsefingre kan det være man skal passe på, men ellers er knapperne gode og nemme at ramme.

Der er jo kamera i dyret – er det gode billeder jeg får ud af det?

Det første man bemærker når man får gang i kameraet er, at telefonen bruger hele skærmbilledet som søger, og ikke et lille bitte firkant af skærmen som et stort finsk firma har for vane at lægge i deres kamera-modeller.

Som nævnt tidligere nævnt er Samsung E800 en hurtig telefon. Og det mærkes også i kamera-delen. Der går ikke engang et sekund fra man har trykket på knappen, til billedet er gemt på telefonen. Det er virkelig rart ikke at skulle vente en krig på at billedet bliver, som man bl.a. oplever det i modeller fra det omtalte finske firma.

Kameraet har utroligt mange ekstra funktioner. Det er alt fra billedlyset til billedeffekterne. Billedlyset er en form for blitz funktion man kan slå til, som giver et kraftigt lys fra en lille lampe lige når man tager et billede i mørke. Det er i sagens natur ikke nær så godt som en normal blitz, men størrelsen taget i betragtning er det en meget lækker funktion at have.

Derudover kan man også tage billeder med forskellige effekter som f.eks. s/h, negativ, prægning og udkast. Jeg var især vild med funktionen udkast som får billedet til at ligne en tegning på vidt papir. Du kan se et eksempel neden for af en Logitech mus og en Nokia telefon. Og ja det er rent faktisk et billede taget på normal vis, bare med effekt på.

Herunder kan du også se 2 andre billeder taget med Samsung E800.


Musik, spil, ringetoner og andet lir – er det noget jeg kan få i E800?

Det kan siges kort...

Musik? Nej
Spil? Ja
Ringetoner? Ja
Andet lir? Nej ikke rigtigt

… men jeg vælger dog at uddybe det.

Musik er der overhovedet ikke noget af i Samsung E800. Ingen radio eller mp3 afspiller – heller ikke muligheden for at tilslutte en ekstern er til stede. Du skal dog ikke leve helt uden at høre lyde fra telefonen. Med Samsung E800 i hånden bliver du simpelthen udsat for et sandt orgie af underlige, irriterende og ikke mindst overflødige lyde. Der er simpelthen lyde tilknyttet til alt. Når du sletter en besked, sender en, laver et opkald, åbner klappen osv. osv.

Gad vide hvor mange mobilbrugere der rent faktisk vil have deres mobiltelefon til at sige som en tukan(!) når de åbner klappen. Det lyder næsten som en joke, men man kan rent faktisk få Samsung E800 til at sige som en tukan når man åbner og lukker klappen – og dette er bare en af de meget underlige lyde telefonen kan præstere.

Ringetoner er der også rig mulighed for. Med 40-stemmers polyfoniske ringetoner kan Samsung E800 klare at spille lækre melodier, som dog ikke kommer op på siden af Mp3 toner som vi efterhånden ser i flere og flere modeller.

I dag finder man ikke en telefon på markedet uden Java, der giver mulighed for selv at downloade spil til mobiltelefonen. Det er der naturligvis også i Samsung E800. Det kunne være en god idé at få lagt nogle spil på telefonen, så man kan abstrahere fra de lyde telefonen ellers ville have udsendt i en lind strøm.

Er det en legetelefon eller kan den bruges seriøst, f.eks. til erhvervslivet?

Nej det kan den faktisk ikke. Den mangler stort set alle funktioner erhvervslivet efterspørger. Hvor er Bluetooth, E-mail, SyncML og synkronisering med computeren?

Derfor ville Samsung E800 absolut ikke være en telefon for en bruger med krav til at telefonen skal fungere som værktøj og ikke legetøj, hvilket den dybest set er på nuværende tidspunkt.

Til gengæld er batteri tiden god. Jeg fik den til at holde 5 dage ved intensiv test-brug og det er jeg mere end imponeret over. Det havde jeg absolut ikke ventet af en telefon med en så lækker og skarp farveskærm. Disse plejer at få batteritiden til at dale som aktiekurserne for AB.

Opsummering af det hele!

Telefonen er egentlig bagud for sin tid. De nærmeste konkurrenter byder allerede på mp3 afspiller, mp3 toner, bluetooth, e-mail klient, gennemført menu system med mere.

Dog skal vi ikke vente særlig længe, før vi ser efterfølgeren til Samsung E800 i butikkerne. Samsung D500, som kommer i december, har faktisk alt det Samsung E800 ikke har og endnu mere til. Jeg ser derfor ikke nogen grund til at købe telefonen før D500 kommer. Der kan man så vurdere om man vil købe D500 eller E800 som til den tid nok er røget lidt ned i pris.

+

• Lille størrelse
• Godt kamera
• Lækker skærm
• God batteritid
• Hurtig navigation

-

• Mangler mange funktioner
• ’Børneagtigt’ menusystem
• ALT for mange irriterende lyde
• Dårlig tekstinput
• Ingen musik muligheder (mp3/radio)Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Samsung SGH E800 - kamerasiden.dk