Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Samsung D500

27/3-2005

”Verdens bedste telefon”. Ordene om Samsung D500 var på 3GSM messen ikke små, men kan telefonen leve op til roserne? Det har jeg prøvet at finde svaret på.

Samsung D500s funktioner er imponerende, når man tænker på hvor lille den er. Den er udstyret med et 1,3 megapixel kamera med tilhørende aftenlys. Den har som noget nyt for Samsung også fået Bluetooth, mp3 afspiller, 80mb intern hukommelse og en 262.000 farvers TFT skærm. Når man først ser Samsung D500, ser man dens sorte overflader, nogle blanke, andre matte. Fælles for dem alle, er at de giver telefonen et elegant udseende. Sammen med kvaliteten af materialerne og størrelsen, får man følelsen af, at man har noget lækkert i hånden.. Den virker meget stilren, og den sorte farve klæder den bestemt.

Indhold i kassen

  • Telefon.
  • Lader.
  • Manual.
  • Højtaler.
  • Batteri.
  • Håndleds-snor.

Skærmen

Det første man lægger mærke til når man får tændt D500, er dens utrolig skarpe skærm. Med 262.000 farver i en aktiv TFT skærm, er den en af de flotteste på markedet for tiden. Med en opløsning på 176x220 pixels er opløsningen også høj nok til, at der er mulighed for utrolig skarpe billeder fra kameraet, ligesom ikonerne i menuen er væsentligt over gennemsnittet.

Den har en virkelig høj lysstyrke og meget flot farvedybde. Det gør den til en fornøjelse at arbejde med, og man får næsten lyst til at se et billede, et filmklip eller andet, bare for at bruge skærmen.

Menuen, mp3 afspilleren, og dagligdagen med en D500...

Samsungs menuer har altid været det, der har irriteret mig mest ved deres telefoner. Småting for det meste, men ting, der virkelig er irriterende i længden.

Mange af de små ting, har Samsung gjort noget ved. Sidste Samsung jeg har prøvet, var den utroligt populære E700. På E700 var det ikke muligt at slå menu lyde fra, med mindre man satte den helt på lydløs. D500 går nye veje og gør dét valgfrit, der fra starten slet ikke burde have været tvang.

Menuen er nu også med gittervisning, som man ser det på de fleste nye modeller. Her har Samsung udstyret D500 med 9 punkter, så alle punkter hele tiden er synlige når man går ind i menuen. De 9 punkter er super flotte og giver et godt overblik, og gør menuen nem at bruge.

Som noget nyt for Samsung fungerer telefonens tast i midten af pilene nu også som en bekræft/OK tast, hvor den før kun virkede som en knap til aktivering af WAP-browseren.

Udover det, er telefonen blevet udstyret med Mp3 afspiller, der kan afspille filer fra telefonens 80mb store indbyggede hukommelse. Mp3 afspilleren spiller musikfilerne i god kvalitet, det kan dog ikke anbefales at bruge højtaler-funktionen, det lyder bedst i headsettet. Afspilleren kan bruges, selvom telefonen lukkes. Der er dog et stort minus. Hører man musik på telefonen, kan man ikke andet. Man kan f.eks. ikke gå ind og sætte en sang på, og derefter sende en SMS, kigge i sin kalender, eller på anden måde bruge telefonen. Det virker underligt, og ikke helt gennemført. Forhåbentlig noget, der bliver rettet i de nye modeller Samsung kommer med.

En anden detalje, Samsung tydeligvis ikke har været opmærksomme på, er stavefejl. Det undrer mig utrolig meget at en telefon som D500, der jo åbenlyst har været igennem flere hundrede hænder under udviklingen, kan udgives med stavefejl i menuen. Det virker utrolig uprofessionelt, og kvalitetsfølelsen daler virkelig når man først opdager det, og jo mere man arbejder med telefonen, jo flere stavefejl opdager man.

Kameraet - 1,3mpixel

Telefonen er udstyret med et 1,3mpixel kamera, med mulighed for 7x digital zoom. Det er en hel del og udover det, er der også flere forskellige effekter man kan give sine billeder, som f.eks. negativ, sort/hvid m.m.

Kameraet tager gode billeder, og farvedybden er flot, men bevægelige motiver er ikke det, den håndterer bedst.

D500 har også fået mobiltelefonens udgave af blitzen, kameralyset. Det fungerer faktisk bedre, end jeg havde ventet, og formår at lyse situationer op, hvis man sidder på en bar eller lignende og ikke er for langt fra sit motiv.

Taster - Er den til lyn-sms?

En anden ting, der er vigtigt for en telefon i dagligdagen, er dens SMS del. Samsung D500 har en god hastighed, og tasterne er gode, og giver en god bekræftende lyd og følelse når de bruges. SMS delen af menuen halter dog stadig lidt. D500 har endnu ikke lært selv at lave store bogstaver efter punktum, og de har heller ikke lært den, at man efter et mellemrum, stadig gerne vil kunne gå tilbage og rette i ord, uden at skulle slette ordet og starte forfra. Måden man indsætter tegn er desuden besværligt, hvilket kan undre en del.

Slide-klappen - duer den til noget?

Samsung D500 har en klapfunktion, hvor tasterne skubbes op bag resten af telefonen, når de ikke bruges, hvilket gør telefonen en hel del mindre, end de normale "bar telefoner". Det smarte er, at man kan navigere rundt i telefonen uden tasterne, så derfor føles den endnu mindre, smartere og mere handy. Samtidig, kan slideren bruges som aktiv klap, som man kender det fra normale klaptelefoner. Som aktiv klap fungerer den fremragende og sørger for hurtig forbindelse, når man besvarer et opkald.

Konklusion

Generelt synes jeg D500 absolut er et kig værd. Den er super hurtig i menuerne, den er udstyret med det, de fleste vil efterlyse af features, uanset om den bruges som digitalkamera eller mp3 afspiller.

De små fejl der er tilbage er synd, for der er virkelig også rettet op på mange ting. Det gør bare alligevel helhedsindtrykket dårligere.

Men leder man efter en telefon, der ikke må være stor, men alligevel skal kunne det hele, er Samsung D500 et godt bud, især hvis man vælger engelsk menu, der er uden stavefejl og hvis man kan leve med, at man ikke kan bruge Mp3afspilleren sammen med andre ting.

+

Super skærm.
Gode taster.
Bluetooth.
Hurtig og god menu.
1,3 megapixel cam

-

Stavefejl i menuen.
Mp3 afspilleren kun bruges alene.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Motorola E1000
Nokia 6170
Motorola A1000

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Samsung D500 - kamerasiden.dk