Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Pure Elan

12/4-2005

Så kom dagen hvor jeg fik min første DAB-radio ind af døren. Et stort øjeblik, om ikke for menneskeligheden, så i hvert fald for mig.

Førstehåndsindtryk

Kassen blev pakket op, og da radioen kom til syne, synes jeg umiddelbart at den føles stor. Den var i hvert fald dobbelt så stor, som den FM-radio den skulle erstatte. Radioen er udformet i et meget anonymt sølv look, med påskriften PURE og et display over højtaleren. I enderne er radioen mørkegrå, som giver en god kontrast. Endvidere er der i enderne et hul, hvor der kommer lyd af fra. Derudover er der et stort blankt håndtag på radioen, som godt kan virke en anelse overdimensioneret. Heldigvis kan håndtaget vippes ned, så det ikke er synligt i dagligdagen. Samlet set er radioen dog noget klodset i sammenligning med konkurrenternes radioer.

Indhold

I kassen fra PURE fandt jeg følgende

  • Radio
  • Strømforsyning
  • Manual og diverse papirer

Ikke noget opsigtsvækkende ved radioen, hvilket nok skyldes den prisklasse radioen befinder sig i (mere herom senere).

Strøm på radioen

Radioens primære strømkilde er igennem den adapter, som følger med radioen. Dog har radioen muligheden for at blive transportabel vha. af batterier. Radioen benytter 6 stk. Batterier af typen C. Smart hvis man vil have sin DAB-radio med på stranden til sommer.

FM-radio

Der er ikke kun tale om en DAB-radio, da radioen også er kompatibel med FM nettet. Dette gør, at man ikke er pisket til høre på DR’s radioudbud dagen lang. Dog bliver man hurtigt træt af FM, når muligheden for DAB foreligger. Det er ganske simpelt mere stabil, og lydkvaliteten er mærkbart bedre. Endvidere indeholder radioen ikke RDS funktion på FM delen. Dvs. at der ikke kommer til at stå f.eks. skyradio, DR P3, kun frekvensen. Det er en meget basal funktion, som findes i de fleste almindelige FM-radioer, men ikke i denne DAB-radio fra Pure.

Display

Efter at jeg havde tilsluttet strøm til radioen, og trykket på sleep knappen, kom der lys i displayet. Displayet er oplyst i et hvidligt skær og indeholder 3 linier. Øverste linie indeholder informationer som klokken, lydstyrke, signalstyrke og om radioen kører DAB eller FM. De 2 næste linier indeholder informationer fra radio kanalen. F.eks. står der DR P3 i anden linie, og i nederste linie finder vi informationer om hvilke programmer, der kommer. En meget smart feature, som har meget potentiale. Ved at bruge info tasten, kan du selv styre hvilke informationer du vil modtage i nederste linie.

Kanalerne

I starten var der mange af kanalerne, som radioen ikke kunne fange. Dette synes jeg naturligvis ikke kunne være rigtig og gik på opdagelse i radioens menu. Her fik jeg radioen til at udføre en full scan, hvor den simpelthen fastlagde samtlige DAB-kanaler. Dette hjalp, og siden da har jeg kunne modtage samtlige udsendte DAB-kanaler i Danmark.

Navigation

Radioen styres vha. af en række taster, som forefindes øverst på radioen. Tasterne er meget små, men virker efter hensigten. Det er lidt en flad fornemmelse at skrue op og ned på knapper. Her kunne jeg godt have ønsket mig et lille hjul, hvor dette kunne gøres.

Det er ligeledes på toppen, at antennen er monteret. I tilfælde af et godt signal, kan antennen skubbes helt ned i radioen, og generer ikke. I fuld længde er antennen omkring en halv meter lang. Endvidere er der også mulighed for tilslutning af hovedtelefoner.

Menuen

Menuen er absolut ikke noget at råbe hurra for. Her er lige mulighed for at ændre på rækkefølgen på stationerne, og indstille hvornår lyset i displayet skal lyse. Herudover er der mulighed for at lave en auto full scan, som tidligere omtalt. Jeg håber at der sker lidt mere på menu siden.

Lyd kvaliteten

Lyden, som kommer ud, er okay til hus behov. Det er ikke en radio som spiller de vilde fester op. Når man skruer højt op for radioen, kan man tydeligt høre dens svagheder. Forholdet mellem stemme og instrument styrke bliver fordelt lidt skævt, og det lyder ikke godt. Dog spiller den, som DAB-radio, uden skratten og forstyrrelser, hvilket jo er et af grundprincipperne i DAB.

Konklusion

Denne radio fra PURE er meget prisstærk, og er i skrivende stund set til 999,- Dette er et klart plus til radioen, ligesom at understøttelsen af FM også tæller op. Dog trækker det meget ned i karakterbogen at den er stor og klumpet. Endvidere er designet set smartere. Det er radioen, hvis du vil forsøge dig med DAB og samtidig have FM som backup. Så alt i alt indkasserer radioen et fortjent 9-tal.

+

Prisen
Hvidligt lys i display
FM
Batteri kompatibel

-

Klodset
Designet
Lyd kvaliteten
Manglende RDS på FMDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sangean DCR-9
Cambridge Audio Azur 640T
Sangean DPR-15
Sangean DPR-2

Relaterede artikler:
Hvad er en DAB kanal?
Brugbare DAB links
Hvad kan man høre på DAB?
Modtagelse af DAB-signalet     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Pure Elan - kamerasiden.dk