Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Panasonic GD87

20/8-2003

Det tog lidt tid, men nu er Panasonic kommet med en telefon, der kan ”måle” sig med de kendte mærker som Nokia, Siemens etc. Panasonic GD87 har de kaldt den.

Jeg åbnede for kassen og der lå en telefon, en lille, men velskrevet manual, en oplader og ikke mere end det. Jeg løftede lidt op i det der nu kunne løftes, mon der lå et head sæt også… det gjorde der sørme ikke. Jeg kiggede lidt nærmere på telefonen, den er nu ikke helt lille, sammenlignet med en af Motorolas skildpadde telefoner, men det skal ikke narre nogen. Når man først har tændt den og set hvad den byder på, så glemmer man hurtigt størrelsen. Man bliver budt velkommen af en flot lys ”boble” animation. Menuerne er kun lidt anderledes fra deres foregående GD67, men noget flottere. TFT skærm med over 65.000 farver og ikoner til alle menuer, så det er super nemt at finde rundt i den. Et flot display med hele tre farver på bagsiden af telefonen giver den et lidt ”tjekket” look. De kan desuden indstilles så de lyser forskellige farver afhængigt af om det er sms, opkald m.m. der modtages.

Telefonen indeholder indbygget kamera med mange funktioner, bl.a. ”night mode”, hvilket gør det nemmere at tage flotte billeder om aftenen. Mange forskellige skabeloner, selvudløser, effekter som f.eks. sepia, sort/hvid, negativ, positiv. En sjovere måde at tage billeder på, når man nu har kameraet ved hånden. Man kan nemt overføre sine billeder til computeren via et data kabel, som desværre ikke følger med, hvilket jeg er lidt ked af til den pris telefonen har.
En lettere avanceret kalender med ”ferie” funktion, er det også blevet til i telefonen.

SMS med ordbog er vel næsten en selvfølge. Lidt irriterende at skrive sms’er fra, hvis man som jeg skriver hurtigt, da knapperne ikke altid tager fat.
WAP 2,0 via GPRS er der også, og det er jo rigtig godt. Det går lidt hurtigere, når man ”wap’er via GPRS og sikkerheden har de øget med den nye WAP 2,0. Ikke noget man lægger mærke til, men nu ved vi at det er der. MMS er der også. Smart opfindelse, hvis man vil sende sjove, eller minderige billeder til sine venner, evt. nogen man har taget med sit kamera.

Email er også en del af telefonen, og det har jeg savnet utrolig meget ved en mobil telefon. Det er dejligt at kunne tjekke sin mail uden at skulle have en computer ved hånden, men igen lidt sammen problem som med SMS’erne. Tastaturet tager ikke altid fat når man trykker, men ellers en rigtig god ide med email på mobilen. Det er lige til nemt at sætte op og lige så nemt at bruge.

”Voice” memo, dial og håndfri tale er der også og man behøver ikke engang hæve stemmen for at tale hånd frit. Dog er ”den store højttaler” placeret på bagsiden af telefonen, hvilket jo giver en noget lavere lyd, så det er ikke helt nemt at høre hvad folk siger.

16 toners polyfoniske ringetoner med en rigtig god lyd. Nok den bedste lyd jeg hidtil har hørt på en telefon. En god ting er at man gratis kan downloade ringetoner, baggrundsbilleder, logoer via WAP og er jo en dejligt ikke at skulle betale dyre domme for at få en ny ringetone.

Spillet, som ligger i telefonen, er ikke noget at råbe hurra over, men egentlig ganske sjovt første gang man spiller. Men Panasonic, der er altså ikke meget udfordring i at lege hyrde hund og jage får ind i en fold.

Telefonen indeholder ligeledes en udvidet telefonbog med mulighed for at gemme bestemt ringetone, baggrundsfarve i ”bagside” displayet og billede af den person som ringer op. Det kan dig ikke lade sig gøre at gemme billede af alle dem man kender da de har været lidt nærige med hukommelsen.

Alt i alt er det en god telefon. Dog håber jeg, at når de kommer med deres næste bud på hvordan en mobil telefon skal være, at de laver lidt hurtigere menuer, ikke mindst til sms. Lidt mere hukommelse vil heller ikke skade - to minutters diktafon er ikke meget. Og så ville der jo også være plads til lidt flere billeder, ringetoner osv. Men ellers er det en alle tiders telefon, som varmt kan anbefales til den lidt mere kræsne bruger, der kræver lidt mere af sin telefon. Dog vil jeg til sidst lige sige: Panasonic, når man sender en telefon på markedet til en pris af knap 5000kr, så burde der medfølge et head sæt, datakabel og software til computeren.

Jeg giver Panasonic GD87 4 stjernerDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Panasonic GD87 - kamerasiden.dk