Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Nokia Cameraheadset HS-1C

27/1-2003

Til en rigtig MMS-telefon hører sig et kamera. Da ikke alle mobiltelefoner har et kamera indbygget, har Nokia produceret et kombineret kamera og headset. Med dette tilsluttet telefonen, har du pludselig muligheden for at dele alt hvad du ser, med dine venner og bekendte. Kameraet er så lille, at det nemt kan medbringes i lommen – og telefonen har man jo alligevel altid på sig.

Headsettet består af to dele. Dels kameradelen, der sluttes til telefonen, og dels selve hedsettet, der tilsluttes et stik i kameraet. Således er du fri for at have ørepropperne i, når du kun skal tage billeder.

Headsettet benytter Nokias nye Pop-Port stik. Af den grund kan sættet kun anvendes til de nyeste MMS-telefoner, f.eks. 6100 og 6610. Kameraet tager billeder i opløsningen 640x480, og der er to indstillinger til billedkvalitet. Den ringeste tager billeder med så høj kompression, at resultatet kun fylder ca. 12 kb. Ved den bedste kvalitet fylder billedet ca. 30 kb, og er derfor lige på grænsen til, hvad enkelte telefoner kan sende som MMS besked.

Selve kameraet er en lille sag. Det vejer 60 g og er godt syv cm i højden. Det er lavet af plastic, dog uden på nogen måde at fremstå som noget skrammel. Nokias lækre design går helt klart igen i dette kamera. Når kameraet skal bruges, trækkes det let fra hinanden og linsen samt søgeren kommer frem. En lille lysdiode fortæller om kameraets tilstand. Lyser den grøn, er du klar til at skyde.

Efter et kig i søgeren og et klik på udløseren, har telefonen modtaget billedet som en fil. Simpelt, og uden bøvl – her er der ingen drivere der skal installeres, som det ellers kendes fra en computer. Billedet vises på skærmen, og du kan herefter enten gemme det eller afvise filen.

Kameraet har brug for lys – ret meget endda. Tages der indendørs billeder, skal der helst være adskillige lamper tændt. For de teknisk interesserede oplyser Nokia selv, at kameraets lysfølsomhed er på 30 lux. Udenfor kan kameraet sagtens følge med, så længe det selvfølgelig er nogenlunde lyst.

Søgeren på kameraet skal man vænne sig en anelse til – billedet du ser igennem søgeren, svarer nemlig sjældent til det endelige resultat. Der er simpelthen skævheder af den ene eller anden art, og et par forsøg er ofte nødvendigt for at få et fornuftigt resultat. Her havde det været godt, om man kunne have brugt telefonens skærm som søger, ligesom det er muligt i Nokia 7650. Måske det er for meget forlangt?

Billederne – som nævnt er der jo to kvaliteter. På telefonens display aner man ikke forskellen, idet billedet her ikke vises i den fulde størrelse, men sendes billederne til computeren, er forskellen tydelig. I den laveste kvalitet er billederne meget hårdt komprimeret, hvilket ikke ser særlig godt ud. Men igen, det ses ikke på telefonen. I den bedste kvalitet tager kameraet så til gengæld gode billeder, her overraskede det positivt.

Nu er det jo et kamera headset, og af samme grund skal headset-delen også kommenteres. Der er naturligvis de nødvendige ting, som en knap til at tage telefonen/lægge på samt to ørepropper. Headsettet er desværre ikke i stereo. Da de fleste af de kompatible telefoner indeholder en FM-stereoradio er dette lidt ærgerligt. Mht. lyden i headsettet er der ikke noget at komme efter. Ledningen fra kameraet til ørepropperne er lidt spøjse. De er som sådan ganske udmærkede, idet de ikke filtres så let sammen som standard-headsettet. Men har man blot lidt skægstubbe, griber ledningen fast i disse, og det er faktisk ikke så behageligt.

Kameraheadsettet er en lidt blandet fornøjelse – det som jeg klandrer det på, er sådan set ganske naturligt, idet det nu engang er en mobiltelefon, der tager billeder. Jeg kunne godt ønske mig, at kameraet var lidt mere lysfølsomt – igen har Nokia 7650 en god løsning på dette (læs testen af Nokia 7650).

Headsettet er lidt skuffende, idet det ikke er et stereoheadset. Ligeledes er ledningen fra kamera til headset lidt træls, idet den bider sig lidt fast i skægget. Ledningen fra telefon til kamera er ret stiv idet, og det kan være lidt bøvlet at få telefonen i lommen, uden stikket ryger ud. Men ud over disse småting, er jeg ret vild med ideen med et så lille kamera til telefonen. Den vejledende udsalgspris på 800,- er måske lidt i overkanten, men dog stadig overkommelig. Jeg giver headsettet tre stjerner.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Nokia Cameraheadset HS-1C - kamerasiden.dk