Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Nokia 8910i

27/10-2003

Nokia 8910i er som navnet antyder en opgraderet model af Nokia 8910 (i = improved). Det utroligt lækre design i titanium har Nokia ikke pillet ved, men har i stedet valgt at peppe den lidt op med fornyelser som farveskærm, Java og MMS. Mindre fornyelser er mulighed for SMS længere end 160 tegn og andre spil og ringetoner. Derudover har Nokia også valgt at 8910i kun kan fås i den sorte udgave, mens 8910 var tilgængelig i både sølv og sort.

Udover ovennævnte funktioner er 8910i også udstyret med IrDa, Bluetooth og GPRS, men mangler dog polyfoniske ringetoner.

Nokia 8910i ligger i ’Premium’ serien som også tæller forgængerne 8810, 8850, 8890 og 8910. Det mærkes også tydeligt når man står med æsken i hånden. En lille sort og stilet æske med et låg, kendt fra de gamle LEGO æsker, så man kan åbne og se skønheden ligge beskyttet bag en lille ”rude”. Og 8910i er stilet, ingen tvivl om det. Den er udformet i børstet sort titanium som både er flot at se på og lækkert at røre ved.

Når man tænder telefonen bliver man dog mødt med en skuffelse; skærmen, i øvrigt er den samme man finder i billigmodellen 3510i. En skærm med 4096 farver i 96x65. Farverne virker meget matte og selve billedet er utroligt kornet. Det gør bl.a. MMS til ligegyldighed da billederne simpelthen ikke vises godt nok til at man kan få noget ud af dem. Det blev bl.a. testet med billeder taget og sendt med Nokia 7250 og Sony Ericsson T610 og baggrundsbilleder hentet fra nettet – og var som sagt ikke nogen succes.

Menuerne i 8910i er den kendte Nokia type. Dvs. man bladrer gennem hvert enkel hovedpunkt for så at kunne dirigere sig videre ind i et væld af undermenuer. Der er mulighed for at kunne skifte display-farve. Det betyder at man selv kan vælge farven på tekst, scroll-bar og batteri-/signalindikatotoren.

På hver side af telefonen sidder der to små sølv knapper. Det er ved hjælp af disse to knapper man besvarer et opkald. Et lille tryk, og den nederste del at telefonen glider stille og roligt op så man kan tage den op til øret og snakke uden brug af andre taster. En lækker lille detalje. Men hvis man vil undgå at få blæst en ringetone lige ind i øregangen skal man lige give den et split sekund til at være klar – det er ikke sjovt at få braget Beethovens 6. symphoni i øret så man ikke kan høre resten af samtalen. Det ville være synd da lydkvaliteten ligger et godt stykke over hvad vi er vant til fra de nyere Nokia modeller. Bl.a. 6610/7210 og de andre modeller har været meget udskældt for en ringe lydkvalitet.

Man kan selvfølgelig også åbne telefonen uden at besvare et opkald. Det gøres på samme måde. Når man gør det kommer knapperne til syne. Disse små sølvknapper ser ved første øjekast utroligt besværlige ud. Men selvom de er små er de utroligt gode og meget bedre end knapperne på 8850/8890 modellerne. Det er ikke noget problem at ramme rigtigt og SMS skrivning foregår i det vante Nokia tempo dvs. utroligt hurtigt og uden at telefonen ’glemmer’ bogstaver eller ikke kan følge med. SMS ordbogen er T9 som vi er vant til fra alle andre Nokia telefoner.

Bluetooth delen fungerer helt perfekt og uden problemer. Jeg fik den uden problemer parret med Bluespoon Digital og Bluespoon Chameleon. Der opstod heller ingen problemer med at sende baggrundsbilleder via en Bluetooth dongle i computeren.

Batteri tiden, som fra Nokias side er opgivet til 150-300 timer, overraskede mig meget. Efter en uge med normalt brug af SMS, opkald (herunder nogle med bluetooth headset), spil, GPRS osv. var der stadig en enkel blok tilbage på batteri indikatoren uden at den var begyndt at melde om for lavt batteriniveau.

Alt i alt er 8910i en rigtig lækker telefon, som er henvendt til en målgruppe, der ikke har noget imod at betale ekstra for at få en rigtig flot designet telefon. Andre telefoner til denne målgruppe kan være Siemens SL55, Motorola V70 som dog er ved at være ret gammel og så lillebroderen 8910 til dem der ikke mener de vil give 2000,- ekstra for farveskærm, Java og MMS.

Egentlig fortjener den 4 stjerner, men prisen (set billigst til 5500,-) og den utroligt skuffende farveskærm trækker den en hel stjerne ned.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Nokia 8910i - kamerasiden.dk