Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Nokia 7600

17/8-2004

Da denne telefon blev lanceret, tænkte jeg hurtigt, ”siden hvornår er der kommet mobiltelefoner i målebånd?” Nokia 7600 er meget nyskabende, hvad det angår designet. Dette ser vi bl.a. nærmere på.

Førstehånds-indtryk
Da jeg stod med telefonen i hånden, tænkte jeg ”endnu en spil telefon fra Nokia?”, Telefonens design er så banebrydende, at den sætter fantasien i omdrejninger. Da man kigger lidt nærmere på telefonen, er der derimod slet ikke tale om et stykke legetøj. Tværtimod er der tale om et professionelt stykke mobilt værktøj.

Indhold
Da jeg åbnede kassen blev jeg mødt af telefonen, batteri, lader, strap, headset, manual, software cd og et USB datakabel. Det er virkelig dejligt, at Nokia går forrest hvad det angår standard udstyr. De andre producenter kunne lære noget af, at lade f.eks. et datakabel medfølge i kassen.

Simkortet
Da jeg skulle have sat mit simkort i telefonen, var jeg nød til at kigge i manualen. Man skal tage hele kanten af telefonen(hvilket i øvrigt er xpress cover – så der kan købes andre, i andre farver/materialer), hvorefter man kan skubbe bagklappen af. Ikke noget man lige gennemskuer, første gang man ser telefonen. Desuden virker telefonen ret solid, men den vejer også hele 123 g. Telefonen virker ikke tung når man står med den, da den ligger godt i hånden.

Skærmen
Skærmen har størrelsen 160x128 pixels og kan præstere 65.536 samtidige farver. Endvidere er den produceret i typen TFT, som virkelig hæver niveauet på telefonen. Den høje opløsning er meget praktisk, da den giver et godt overblik. Ydermere står skærmen også godt i sollys.

Designet
Det der gør 7600 så speciel er måden tasterne sidder på. De er placeret rundt om skærmen, og kræver en del tilvænning. Tasterne er gode at trykke på, men man skal bruge 2 hænder til at skrive. Hvis man er den helt store SMS ørn, så skal man nok tænke en ekstra gang, inden man investerer i Nokia 7600. Nokia 7600 er ikke lavet til teenagerne der fyrer 50 beskeder af om dagen, men derimod den mere stil bevidste forbruger, som sætter design i højsædet. Bl.a. derfor har telefonen højtaler funktion, således at du kan føre en samtale mens telefonen ligger på bordet.

Menuerne
Idet man tænder telefonen bliver man mødt med et krav om pinkode til simkortet, hvorefter Nokia’s logo fremkommer på displayet. I Nokiaen ligger der deres gode gamle menu system Series 40. Her kunne jeg godt have tænkt mig symbian, som ligger i andre 76-telefoner som 7610 og 7650.

Nokia holder sig stadig til den klassiske menu i 7600. Lidt ærgerligt, at sådanne en top moderne telefon, skal belastet med nogle noget ældre illustrationer. Med en så stor og lækker TFT-skærm havde Nokia muligheder for at imponere, hvilket de desværre ikke udnytter. Mon alle udviklingskronerne er gået til designerne i dette projekt?

Endvidere kan man ikke gøre under menuerne mindre, hvilket gør dem til noget for svagt seende. Det er faktisk kun muligt at have 2 menu punkter på skærmen af gangen. Ikke godt nok Nokia.

Menuerne fremtoner i gittervisning med 3x3, altså i alt 9 ikoner på skærmen samtidigt. Endvidere savner jeg muligheden for at bruge temaer i telefonen. Man har mulighed for at skifte farve. Her kunne Nokia lære noget af Sony Ericsson, som er lagt længere fremme hvad det angår temaer.

Tasterne
Kan du ikke indfinde dig med tasterne skifter du meget hurtigt telefon. Dette er jeg overbevidst om, efter jeg har brugt telefonen lidt. Men kan du derimod leve med tasterne, så er telefon ideel for det mere stilbevidste segment.

Under skærmen er der placeret en 5-vejs navigationstast. Denne navigationstast giver adgang til menuen, hvor den også fungerer som navigation. På hver side af navigationstasten er der placeret en rød og en grøn knap. Disse to knapper benyttes til at besvare opkald eller ligge røret på. Lige over navigationstasten befinder der sig to knapper. Disse to knapper har de vanlige funktioner, som alle Nokia telefoner har(bekræft/annuller).

Hukommelse
Nokia 7600 er udstyret med hele 29 mb. hukommelse som standard, og dette er virkelig flot. Her har Nokia lært noget af fejlen fra 7650, som kunne indeholdte lige godt 4 mb. hukommelse. Dog vinder designet over funktionaliteten, når det kommer til mulighed for udvidelse. Der er ikke mulighed for at udbygge hukommelsen i Nokia 7600, hvilket er synd. Telefonen indeholder så mange dejlige funktioner, så man sagtens kunne have brugt mere plads. Specielt telefonens musikafspiller lider under, den manglende hukommelse.

Musik, billeder og video
Telefonen indeholder mulighed for at afspille MP3 filer. Man kan vælge at hører musikken gennem telefonens indbyggede højtaler, eller man kan bruge det medfølgende headset. Headsettet er af en meget høj kvalitet, og er også rigtig smart designet. Headsettet er designet, som vi kender det fra mange nyere MP3-afspillere. Man kan have headsettet om halsen, alt imens ørepropperne hænger på ledningen. Når man så vil hører musik, trækker man bare i ørepropperne op til ørerne. Rigtig godt fundet på, her går design og funktionalitet op i en højere enhed. Endvidere lyder musikken rigtig godt i både headset og via højtaler. Mon ikke det giver nogle misundende blikke, når man skruer op for musikken i klasselokalet? Endvidere kan MP3 filerne benyttes som ringetone. Telefonen indeholder desværre ikke radio, hvilket ellers kunne have været rart.

På bagsiden af telefon finder vi et VGA kamera, som faktisk er godt. Telefonen tager nogle meget gode billeder, i forhold til mine forventninger. Op imod Sony Ericsson er Nokia klart overlegen på dette punkt, og man kan virkelig se, hvad der er på billederne. Man kan vælge imellem 3 kvaliteter (lav, mellem og høj), samt indstillingerne standardbillede, portræt og aftentilstand.

Kameraet kan også benyttes som et videokamera. Meget smart funktion, som brugeren kan få meget ud af. Man kan optage små film, som endda kan indeholde lyd. Virkelig en smart funktion have liggende i lommen. Man har endvidere mulighed for at stoppe optagelsen, og så fortsætte igen lidt senere.

3g
Nokia 7600 er en 3g telefon. At kalde Nokia 7600 en fuldt integreret 3g telefon er vidst en sandhed med modifikationer. Telefonen har nemlig kun et kamera, og indeholder ikke muligheden for videosamtaler. Men telefonen kan kommunikere på et 3g net, som det pt. kun er 3 der udbyder i Danmark. Af samme grund har 3 også valgt at se bort fra 7600, når der skulle dele tilskud ud til telefoner.

Kommunikation
Tilslutningsmulighederne er mange. Telefonen indeholder infrarød og bluetooth, som sikre dataforbindelsen. Endvidere medfølger der et datakabel som tilsluttes til telefonens pop-port og computerens USB port.

Software
På den medfølgende software cd-rom ligger der Nokia PC-suite. Dette program indeholder en masse små programmer. Alle programmerne indeholder sin egen funktion. Her kunne jeg godt have ønsket mig alle funktionerne samlet i et program. Synkroniseringen gik nemt med Outlook der er ingen problemer med forbindelsen, hverken via datakabel eller infrarød.

Opsummering og facts
Nokia 7600 er en telefon som er rettet direkte mod det bevidste segment. Målgrupper er klart mennesker, som har styr på deres liv, sætter pris på design, fornyelse og funktionalitet. Så vil du have en telefon, som man ikke ser på ethvert gadehjørne er Nokia 7600 sagen.

Til en pris på ca. 3300,- uden binding er telefonen forholdsvis dyr. Dette understøtter igen målgruppen, som gerne vil betale lidt ekstra for et unikt design. Kan man leve med tasternes udformning, den manglende radio, manglende mulighed for hukommelses udvidelse, så er Nokia 7600 stensikkert det rigtige valg. Derfor bliver telefonen tildelt 4 stjerner, set i lysets af nogle lidt basale mangler på en komplet telefon.

+

 • Stor skærm
 • MP3 afspiller / MP3 toner
 • Design
 • Meget tilbehør med som standard
 • Bluetooth
 • Hurtig navigation
 • Solid
 • 3g

-

 • Tasternes udformning
 • Manglende mulighed for udvidelse med hukommelseskort
 • Ingen radio
 • Menuen
 • Ingen videosamtalerDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Nokia 7600 - kamerasiden.dk