Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Nokia 7250

28/7-2003

For mit vedkommende har bekendtskabet med Nokias mobiltelefoner været ganske godt hele vejen igennem. Og denne gang er ikke en undtagelse.

Nokia 7250 er en rigtig lækker mobil på mange områder. Designet er det første der imponerer mig, det er rigtig fedt, i mine subjektive øjne. 7250 har noget der minder om aluminium-cover med små lodrette ”riller” der giver et rigtig fedt særpræg til denne telefon. Linierne er rigtig flotte, med to lodrette mørke streger i hver side af mobilen som i bunden munder ud i tasterne 1,4,7,* på venstre side og 3,6,9,# på højre. Tasterne i sig selv er rigtig gode, det har været en fryd at skrive SMS, og noget af en kursændring fra forgængeren, nemlig 7210’eren med sit meget futuristiske (Og nok knapt så funktionelle) tastatur. I det hele taget er designet en videreføring af det kendte fra 7210, men med en vægt på 92 g. er 7250 dog lidt tungere og også en lille smule tykkere, hvilket gør den lidt mere ”kantet”.

Til daglig bruger jeg en 7210, men efter blot få minutter med simkortet i 7250’eren gik det forrygende meget hurtigere med SMS’erne.

De rå data fortæller, at Nokia 7510 er udstyret med 4096 (128*128 pixel) farver i displayet, polyfoniske ringetoner, stereo radio, tripple band (GSM 900, 1800, 1900), WAP, er Java-kompatibel, MMS og selvfølgelig: Digitalkamera og dertil hørende integreret hukommelse på 3,5 Mb

Den store hukommelse er nok til en hulens masse billeder, og det lykkedes mig da heller aldrig at få fyldt helt op, selv om jeg brugte kamerafunktionen endog meget flittigt. Det er let at starte kameraet, det gøres med en genvejs knap, og funktionen er yderst ligetil: Tryk og du har dig et billede som du kan gemme, sende via MMS eller f.eks. e-maile til vennerne. Sidstnævnte fandt jeg stor glæde i. Det er muligt at sætte kameraet til at tage portrætfoto frem for alm. displaystørrelse, og desuden kan man indstille kvaliteten (kompressionen) af billederne i 3 grader. Den dårligste giver VIRKELIG dårlige billeder, så den undgik jeg helt konsekvent og brugte i stedet den bedste kvalitet. Her blev jeg dog også positivt overrasket, for det lykkedes faktisk at tage fornuftige billeder uden al for megen grums og sløring. Nærbilleder fungerer dog langt bedst, da sådan noget som fjerne landskabsbilleder er decideret ubrugelige. Meget uklare, men erkendt: Også noget af en prøvelse for så kompakt en kameraanordning som den i 7250’eren.

Generelt har jeg dog været tilfreds, og dog ikke ovenud begejstret for billedkvaliteten. Der er en vis forvrængning af billederne, samtidig med at billeder taget under indendørs, mørke forhold, let bliver en tand for uskarpe og grumsede – helt klart som følge af større blænde der er nødvendig som korrektion for den manglende blitz.

Displayet er jeg også tilfreds med, i de store overordnede træk. Det er noget mere lysstærkt end displayet i 7210, der i en direkte sammenligning virker noget ”formørket” i forhold til intensiteten hos 7250. Men alligevel er der små irritationsmomenter, specielt at displayet ikke har lige let ved at vise alle farverne, hvor der i visse nuancer opstår lodrette, ”flimrende”, streger. Desuden er kvaliteten af de billeder man måtte tage med kameraet, meget bedre i virkeligheden end tilsyneladende på 7250’erens display. Via e-mail har jeg sendt stribevis af billeder hjem til computeren, og den viser heldigvis at billedkvaliteten er væsentlig bedre end øjensynligt på displayet. Anmelderkritikken af Nokia 7250 har i det store hele også drejet sig om displayet, og om at Nokia burde udskifte og forbedre det til f.eks. at vise 65.000 farver som visse andre mobiltelefoner allerede kan (27.07.03) – jeg er enig, men dog på et noget perfektionistisk plan, for i dagligdagen fungerede displayet ganske fint for mig…Men når man nu ved der findes noget bedre derude, så mindes man om, at græsset altid (?) er grønnere på den anden side af hegnet. Design- og brugermæssigt mener jeg dog fortsat, at Nokia og 7250 står på den grønneste mark af dem alle, for her er det få der matcher niveauet. Selv har jeg svært ved at komme på en eneste…

Som stort set altid med Nokia, så er brugervenligheden også i top, og især menuen synes jeg fungerer virkelig godt. Den er hurtig og ekstremt logisk at bruge, og bliver man med tiden fingerfærdig med sin 7250, er der mange muligheder for genvejstaster.

Alt i alt mener jeg ikke der kan hæftes mange minusser til Nokia 7250, men grunden til at det ikke blev 5 stjerner ligger i de jævnt middelmådige præstationer mht. display og det indbyggede kamera. Man må dog huske, at 7250 primært er en mobiltelefon og ikke et digitalkamera, og at lyden trods alt er vigtigere og fuldstændig som den skal være i et designmæssigt/teknisk udstyrsstykke som 7250’eren uomtvisteligt er. Ingen tvivl herom. Derfor kan der heller ikke blive tale om 3 stjerner, da design og generel funktion er i topklasse. Nokia 7250 får dermed 4 velfortjente stjerner – med håbet om lignende modeller/designs med et display og kamera der udviklingsmæssigt er helt i front.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Nokia 7250 - kamerasiden.dk