Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Nokia 6100

29/1-2003

Nokia har begået deres mindste telefon til dato – navnet er Nokia 6100, og den hverken fylder eller vejer meget. Telefonen er forsynet med et stort farvedisplay, den kan Wap’e, understøtter GPRS og så har den smarte, polyfoniske ringetoner. Dvs., telefonen kan lyde som et helt orkester, når den ringer. Alt dette er komprimeret, så det tilsammen kun vejer 76 g.

Med i salgspakken følger batteri, oplader, cd med programmer til pc’en samt Nokias sædvanligt grundige manual, der fint og hurtigt sætter én ind i telefonens mange funktioner. Telefonen sælges i tre forskellige farver, vi har modtaget i den lyseblå udgave – ret flot. Foruden de tre farver, er det muligt at købe seks covers, som let kan skiftes.

Designet på telefonen er fantastisk flot. Den indeholder lidt af det bedste fra Nokias andre telefoner; de forskellige farver på bagstykke, midterstykke og front, der kendes fra Nokia 8310, kombineret med 6610’erens stilrenhed, giver en telefon, der simpelthen ser godt ud. Vægtfordelingen i telefonen er ligeledes ganske fin, og den er behagelig at holde i hånden.

Batteriet, der i øvrigt er noget anderledes end de andre batterier, der typisk følger med Nokias telefoner, blev hurtigt sat i, og opladeren tilsluttet. Det er en fryd at se logoet dukke op i farver, og høre den polyfoniske velkomstmelodi byde mig velkommen.

Et hurtigt kig i menuerne afslører ikke så meget nyt i forhold til Nokias øvrige telefoner. Opbygning er den samme, men hvorfor også ændre på noget, der fungerer? Hastigheden i menuerne er ikke lige så hurtig som i andre telefoner, men det er ikke noget der generer. Skærmen kan have lidt svært ved at følge med, men igen har det ikke det store at sige – det er en pris jeg gladelig betaler for farver og den meget bedre kontrast i forhold til de traditionelle skærme.

Under menuen beskeder dukker der et nyt punkt op, i forhold til de ældre modeller, nemlig MMS beskeder. Telefonen understøtter afsendelse af billeder, men ikke lyde. Billeder kan findes i menuen galleri, men kan også selv fremstilles ved hjælp af kamera-headsettet, der dog er ekstraudstyr. Alle billederne kan indsættes som baggrund, og kan give telefonen et personligt præg.

Under galleri findes også adskillige ringetoner, alle sammen polyfoniske. Det kan være ganske underholdende at lytte til. Adskillige af Nokias telefoner (bl.a. 8310, 6610 og 7210) har haft radio indbygget, og har man først prøvet denne funktion, vil man næppe undvære den igen. Desværre har 6100 ikke dette indbygget, det har åbenbart ikke kunnet lade sig gøre når den ikke må fylde mere end den gør.

Telefonen understøtter Java-programmer. Dvs. du kan downloade spil og programmer til din telefon, og bruge dem. Dette er en funktion, som jeg spår en ret stor fremtid. Det er herligt at hente nye spil til telefonen – og kvaliteten af disse er som regel højere end det gammelkendte Snake. Der medfølger et spil og to programmer – ingen af dem er dog noget at råbe hurra for, men som sagt kan man jo bare hente nye vha. wap.

Telefonen understøtter også GPRS, ligesom der er infrarød port. I bunden af telefonen sidder Nokias nye kommunikationsport, som de kalder Pop-Port. Med denne kan du tilslutte diverse udstyr, bl.a. det førnævnte kamera.

Jeg har selvfølgelig brugt telefonen flittigt, både til SMS og tale. Selvom telefonen er lille, synes jeg ikke tasterne er for små. Nu har jeg heller ikke de største pølsefingre, men det er min fornemmelse, at tasterne er lettere at ramme, end på f.eks. Nokia 8210 eller 8310. Desværre er tasterne så meget hårde at trykke ned, og det kræver lidt flere kræfter i tommelfingrene end normalt. Telefonen er selvfølgelig udstyret med ordbog, og der understøttes sammensatte beskeder.

At tale i telefonen er ganske udmærket. Der er en svag susen, men ikke voldsomt generende. Der er indbygget integreret håndfrit, hvilket vil sige, at man med et tryk på en tast kan få lyden ud gennem en større højttaler, og derved lægge telefonen fra sig mens man snakker. Det kræver dog man hæver stemmen lidt…

Alt i alt er jeg ret vild med Nokia 6100. Jeg kan godt lide, den er så lille – også selvom det har været på bekostning af radioen. Skærmen er af god kvalitet, og kontrasten er så meget bedre end traditionelle displays. Designet tiltaler mig, og jeg kan godt lide det blå lys, som er i tasterne. Endelig er der batteri-levetiden – umiddelbart vil jeg mene, at den holder strøm rigtig godt. Den har ligget i standby flere dage i træk, uden at det har haft indflydelse på batteriniveauet. Først efter et langt telefonopkald og en del sms-beskeder er den røget ned på næste niveau. Jeg er imponeret, især fordi antenneforholdene hvor testen er udført ikke er de bedste, og telefonen af den grund bruger ekstra meget strøm.

Jeg har ikke oplevet nogle fejl ved telefonen, på trods af det er en tidlig softwareversion, der ligger i. Dog er et opkald blevet afbrudt i utide, men om fejlen ligger hos denne eller den anden telefon er ikke til at sige. Den vejledende udsalgspris for Nokia 6100 er på 4000,-. Det er højt, men man får også en rigtig lækker telefon for pengene. Jeg giver Nokia 6100 fire stjerner.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Nokia 6100 - kamerasiden.dk