Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Nokia 3650

14/4-2003

Nokia sender for tiden rigtig mange telefoner på gaden. En af disse har vi haft fingre i, nemlig Nokia 3650. Med indbygget kamera, Bluetooth og GPRS er telefonen med helt fremme hvor tingene sker. Designerne på Nokia må dog have haft en kedelig dag den dag de bestemte sig for tastaturlayoutet, for dét er alternativt!

Telefonen bliver selvfølgelig leveret sammen med en manual, der som altid, når det gœlder Nokia, er i super kvalitet. Foruden denne følger en cd med forskelligt software, så telefonen kan tilsluttes din computer. Dette krœver dog enten kabel, IR-port eller Bluetooth. Naturligvis følger lader og batteri også med.

Har man, som jeg, ikke haft åbnet manualen før simkortet bliver sat i, venter der én en overraskelse bag batteriet. For sørme om ikke der sidder et 16MB udskifteligt hukommelseskort der! Som om den 4MB store interne hukommelse ikke er nok.

Endelig er det tid til at få sat strøm til telefonen, der fylder en del mere i hånden en de fleste mobiltelefoner. Skærmen, der er på størrelse med 7650’erens, lyser op og en pinkode efter er telefonen klar til brug. Menuopbygningen er stort set identisk med 7650’eren – og meget anderledes i forhold til andre Nokia-modeller.

Telefonen ligger godt i hånden, dog er telefonens vægtfordeling lidt skæv, således at toppen er lidt tungere end bunden. Vægten er på 130g, ca. dobbelt så meget i forhold til de mindste telefoner. Dog føles Nokia 3650 ikke specielt tung i forhold til størrelsen, hvilket nok kan forklares med den tynde plastic, som coveret er lavet af. Den virker faktisk lidt for plastic-agtig, har ikke helt samme kvalitet som f.eks. Nokia 6100 eller 7650. Til forskel fra sidstnævnte, kan coveret udskiftes, nøjagtig som på størstedelen af Nokias telefoner.

Tiden er inde til at undersøge telefonens mange funktioner – for der er mange. Som Nokia 7650 er det en Symbian-telefon, dvs. man kan downloade både Java og Symbian-programmer til den. Det er utrolig smart, og man kan finde rigtig meget freeware på nettet. Bl.a. en fjernbetjening til tv, video, DVD osv. Man kan godt få mange timer til at gå med at finde nye spil og programmer til telefonen.

Kameraet der sidder bagpå er forbedret i forhold til Nokia 7650. Billedkvaliteten er stadig den samme, men nu kan man optage video. Dog uden lyd, men ved at hente lidt software fra nettet, kan dette ændres – sjovt det ikke er standard. Billederne bliver taget i 640x480, og er en fin opløsning til email og MMS. Billederne ser ganske fine ud, men er ikke vildt skarpe. Der er tre indstillinger for foto, nemlig normal, portræt og natbillede. Alt i alt synes jeg kamera-funktionen er god, det er nu utroligt hvad der kan proppes i en mobiltelefon.

Som nævnt i starten understøtter telefonen Bluetooth. Dette giver mulighed for trådløst kommunikation til f.eks. et headset, PDA eller computer. Jeg testede funktionen med en håndholdt computer fra HP, og den fungerer fint – dog kan det være lidt kringlet at få det til at køre. Men smart er det, og der er ingen tvivl om at Bluetooth er fremtiden.

Telefonen indeholder som standard to spil og et par småprogrammer. Lommeregneren er blevet udvidet lidt - det samme er kalenderen. Indbygget er et e-mail program, hvilket jeg virkelig savner i mange andre telefoner. Programmet er let at opsætte og benytte. Et stort plus.

Telefonen indeholder helt klart rigtig mange gode ting, som man ellers ikke finder i telefoner i den prisklasse – 2499,- er prisen. Desværre er der også ting ved den, der har irriteret mig og som trækker noget ned i helhedsbedømmelsen. Det første ankepunkt er tastaturet – hvad har de dog tænkt på? Det er virkelig svært at skrive SMS på det runde tastatur, og selv efter en uges flittigt brug, tager det fire til fem gange længere tid at skrive en SMS på tastaturet. Men måske man kan vænne sig til det? Har du ikke det store behov for at skrive beskeder, bør dette dog ikke påvirke valget af telefon.

En anden ting, jeg har lagt mærke til, er, at menusystemet er forholdsvis langsomt. Det tager simpelthen lang tid at bladre menuerne igennem, og har man lært de normale Nokia-menuer godt at kende, skal der noget tilvænning til. Dog har 3650 indført noget nyt til telefonerne, nemlig multitasking. Du kan simpelthen have flere programmer kørende samtidig, hvilket er en god ide!

Batteritiden for en Nokia 3650 er rimelig god, den afviger ikke meget fra de øvrige Nokia-telefoner med farvedisplay. Selvfølgelig sluger features som Bluetooth og kameraet lidt strøm, men disse ting kan altid slås fra, når ikke de skal bruges. Lyden ved samtaler er ligeledes ganske god, ikke en finger at sætte på det. Der kan slås integreret håndfri til, så telefonen kan ligge på bordet mens man snakker. Umiddelbart virker det også som om, det er en rigtig god antenne, der sidder i. Hvor jeg hjemme normalt har svært ved at fange TDC-Mobil’s signal, var den med 3650 næsten på fuld styrke. Ret positivt.

Alt i alt er Nokia 3650 en fantastisk telefon, der tilbyder utrolig mange features og udvidelses muligheder. Er man blot lidt legebarn, vil man elske telefonen. Desværre gør dens langsomme menusystem, blandet med en til tider lidt underlig navigering og dens ulogiske tastatur, den svær at anbefale helt og aldeles. For første gang med en Nokia-telefon har jeg haft alvorligt brug for manualen, for at finde frem til visse funktioner. De er ikke alle placeret lige intuitivt.

Kan man leve med tastaturet, størrelsen på telefonen og en ikke superhurtig menu, vil jeg dog ikke tøve med at anbefale telefonen. Jeg tror på, at en software opdatering kan løse de værste problemer med menuen, ligesom telefonens mange funktioner retfærdiggør størrelsen. Jeg giver Nokia 3650 fire stjerner.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Nokia 3650 - kamerasiden.dk