Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Nokia 2650

8/11-2004

Da jeg åbnede pakken fra postvæsenet blev jeg mødt af en utrolig lille pakke. Min første anskuelse om, at der ikke kunne være meget ekstra tilbehør, holdte stik. I kassen finder man telefon, batteri, lader og en formindsket manual. Dette må siges at være absolut minimum og måske også i underkanten fra Nokia. Tidligere har vi på eaid.dk rost Nokia for at levere både datakabel, strap og headset i samme pakke, men ikke denne gang.

Førstehåndsindtrykket

Da jeg åbnede clamshell modellen fra Nokia fremkom der en knirkende flamingo lyd. Denne lyd stammer fra telefonens hvide inderside, som vises idet man åbner telefonen. Indersiden er produceret i gummi og gør at telefonen ikke kan lukke helt sammen. Gummiet virker ikke særlig attraktivt, og falder bestemt ikke i min smag. Som noget nyt fra Nokia sidder simkortet ikke bag batteriet. Nu sidder simkortet i en lille låge i siden af telefonen. Dette gør det lidt nemmere at benytte telefonen, som gå-i-byen telefon.

Det ydre

Størrelsen på telefonen er acceptabel. Den er ikke specielt stor, men måske en smule tyk. Dette er dog svært at undgå for clamshell modeller. I udklappet tilstand kan telefonen nå fra øret til munden, hvilket giver en god fornemmelse under samtale. Telefonen står godt på begge ender, hvilket må siges at være en fordel. I enden med lukkemekanismen er der en plade, med påskriften NOKIA, som beskytter. Pladen bliver skudt ud idet telefonen åbnes.

Det indre

Til min meget store ærgrelse er telefonen udstyret med Series 40 platformen, som der er i de fleste billigere Nokia telefoner. I softwaren er der intet banebrydende, og indvending er telefonen en ganske almindelig standard Nokia telefon. Måske er det lidt overkill at forlange Symbian i en low-end telefon, men måske kunne Nokia udvikle et alternativ til Series 40? Telefonen indeholder 3 spil, som kan gøre telefonen lidt sjovere. Endvidere understøtter telefonen Java, så den 1 MB store indbyggede hukommelse kan udnyttes med spil og programmer.

Skærmen

Telefonens skærm er virkelig ringe. Skærmen er kun udstyret med 4096 samtidige farver og en opløsning på 128x128. Skærmen virker meget lille, og man mister nemt overblikket. Det at skærmen er så lille gør, at den bliver placeret meget langt fra tastaturet, hvilket gør det svært at overskue begge ting på en gang. På skærmen kan man vælge forskellige farvetemaer, som ændrer farverne på menuen og indikatorerne.

Tasterne

Endnu et stort ankepunkt ved telefonen er tasterne. De ser meget smarte og indbydende ud, men dette er synsbedrag. Tasterne er meget hårde at trykke på, og afgiver desværre en kliklyd. Flere gange har jeg under SMS-skrivning glemt bogstaver, grundet at jeg ikke trykkede hårdt nok på tasterne.

Til at navigere med, er der placeret en 4-vejs navigationstast. Igen undrer jeg mig over, at der ikke er blevet placeret en bekræftelsesknap i midten. Flere gange har jeg trykket der, men uden held. Det falder naturligt for en, at bekræfte valgene i midten. Nokia har tidligere leveret 4-vejs navigation med bekræftelse i midten, men ikke denne gang.

Kommunikation

Telefonen er hverken udstyret med bluetooth, infarød eller mulighed for datakabel. Dette gør tilslutningsmulighederne små og vanskelige. Hvis man skal have billeder, eller andet på telefonen skal det hentes over WAP(hvor vi jo på eaid.dk er blandt de førende på markedet med euploader.com). Igen bliver jeg lidt skuffet over Nokia, men det må være en prioritering overfor segmentet.

Batteri

Fra Nokias side er der opgivet en taletid på 3 timer og en standbytid på op til 300 timer. Tiderne fra Nokia er meget realistiske, men dog synes jeg at 3 timer i taletid er for lidt. Andre telefoner med samme standby tid, har leveret over det dobbelte i taletid.

Den blinkende mobil

I sammenlukket tilstand, kan man stadig holde øje med telefonen. I tilfælde af indgående opkald eller SMS blinker telefonen kraftig hvidt, hvorefter den blinker blåt hvert 10 sek. Denne feature så vi første gang i Siemens CF62, men det gør den ikke mindre lækker. Funktionen er både smart og funktionel og giver en stjerne op i bedømmelsen. En funktion som alle clamshell mobiler burde have i fremtiden, så thumps up til Nokia for den detalje.

Opsummering og facts

Efter noget tid med telefonen, må jeg sige, at jeg er skuffet. Fornemmelsen af Nokia 2650 er overvejende negativ, dog med enkelte positive ting. Prisen ligger på ca. 1200 kr. uden abb. hvilket også indikerer, at det er en low-end telefon. For at telefonen skal blive populær skal den ned under 200 kr. med tilskud. Endvidere vil jeg betragte telefonen, som overvejende til piger. Da designet og det hvide gummi er meget feminint. Som telefon med et forældet styresystem, ringe skærm og en knirkende frustrerende flamingo lyd, scorer telefonen en lille stjerne. Men som jeg tidligere har nævnt er jeg solgt over den blinkende funktion, ved indgående transaktioner. Dette sikrer telefonen den ene stjerne (med en pil op), således at den ender på 1 stjerne.

+

Unikt design
Blinkende ved indgående transaktioner
Prisen
Alternativ

-

Manglende tilslutningsmuligheder
Knirkende lyde
Lille skærm
Dårlige taster
Lang afstand fra taster til skærm
Series 40
Nemt at miste overblikket
Gammeldags
Lille hukommelseDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Nokia 2650 - kamerasiden.dk