Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Nokia 2100

13/10-2003


Nokia's 3510i og 2100. Pludseligt synes 3510i'eren at være stor

Det var med blandede følelser jeg modtog en Nokia 2100 til test. Telefonen har kun sort/hvid skærm, kan ikke sende og modtage MMS'er, har ingen polyfoniske ringetoner, kan ikke køre Java og kan i det hele taget ikke meget mere end klassikeren over alle klassikere 3310'eren.


Bagstykket på Nokia2100 tillader at man personalisere telefonen med et billede
Ved åbning af pakken synes telefonen også meget billig i materialet. Coveret er i et semi transperant plastikmateriale som synes væsentligt tyndere end de øvrige covers. Dette cover har dog en smart finesse. Når man piller bunden af, som man f.eks. gør når man skal tilgå batteri eller SIM-kort, kan man lægge et billede ind. Dette viser sig så i en lille "rude" på bagsiden af telefonen. På den måde er man aldrig i tvivl om hvis Nokia 2100 man har fat i, heller ikke selvom farven på coveret skulle være den samme.

Min manual var kun på engelsk, men jeg formoder at de telefoner der bliver solgt i Danmark bliver solgt med dansk manual.


Endnu et sammenligningsbillede med Nokia 3510i og 2100
Selvom telefonen ikke har mange finesser, gik der ikke lang tid før jeg begyndte at synes om den "lille ny". Og den er virkelig lille og fiks. Den vejer beskedne 85 gram og er efter min mening rigtig klassisk og nydelig i design.

Telefonen har ikke kalender men den lidt billigere påmindelser. Disse virker udmærket til at minde sig selv om forskellige ting. Derudover har telefonen et rigt SMS miljø. Der er mulighed for både chat og distributionslister samt naturligvis sammenkædede SMS'er. Der er en god hukommelse. Der er indtil videre 17 SMS'er i hukommelsen og den klager ikke over pladsen endnu, men det afhænger nok af længden på disse samt muligvis antallet af påmindelser og telefonnumre i telefonens hukommelse. Den kan godt modtage visitkort, men kan ikke have flere numre knyttet til samme person. Desværre gemmer den ikke sendte SMS'er. Telefonen forstår naturligvis billedbeskeder - og der er et redigeringsværktøj i telefonen til de kreative. Til disse personer er der faktisk også et værktøj til generering af ringetoner. Som nævnt tidligere er disse ikke polyfoniske.

Der er nogle animerede skærmskånere på telefonen. Et par anvendelige med ur og nogle søde som f.eks. den med øjnene der blinker, sidstnævnte er der et billede af i højre side.

Et stort minus ved telefonen er at antennen tilsyneladende ikke er så god. Jeg har i testperioden brugt såvel denne Nokia 2100 som min egen Nokia 3510i. Og 2100'eren både viser et lavere signal og har flere udfald under samtaler på trods af at SIM-kortet i begge telefoner bruger samme operatør.

Batterilevetiden er ikke imponerende. En to-tre dage var hvad den kunne holde for mig, og det synes jeg er for lidt. Med en PDA telefon må man acceptere en kort batterilevetid, men med en almindelig telefon som denne burde det bestemt ikke være nødvendig.


Den lyser godt op i mørket! Faktisk for godt. Lyset kan godt blænde lidt, og det gør det jo ikke bedre at tasterne lyser mere end skærmen
Telefonen har blåt lys i display og et meget kraftigt hvidt lys under tastatur. Faktisk så kraftigt at det er generende i halvmørke.

Telefonen er nok ikke primært tænkt til det danske marked. Det er en meget billig telefon og jeg er ret overbevist om at dens primære markeder bliver Rusland, Kina, Indien m.m. Ikke desto mindre er det faktisk en rigtig fiks lille telefon til dem der alene bruger telefonen til det de oprindeligt blev tænkt til - at tale i. Telefonen kan naturligvis også sagtens bruges til SMS'er selvom en lidt større skærm vil være at foretrække.


Tasterne er lidt små på telefonen, men det vænner man sig hurtigt til

Som ung pop-smart teknofreak er det ikke min drømme telefon, men jeg er overbevist om at den rammer sin målgruppe rigtig godt.

Jeg synes det er utrolig svært at give denne telefon karakter. Den kan ikke ret meget, - men for målgruppen kan den præcis det den skal kunne. Alvorlige anker er signalet og batteriet. Men udover det er det svært at komme efter telefonen for ret meget, igen målgruppen og prisklassen taget i betragtning. Jeg mener at den skal have 3 stjerner.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Nokia 2100 - kamerasiden.dk