Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Minitest: Nikon Coolpix S510

3/4-2008

Optik

Vurdering: Karakter: 7 ud af 10Karakter: 7 ud af 10Karakter: 7 ud af 10Karakter: 7 ud af 10Karakter: 7 ud af 10
<< >>

Med et zoomomfang på 3x optisk zoom svarende til 35-105mm er dette ikke kameraet for den fotograf, som ønsker at fotografere storslåede landskaber eller lave gruppefotos i små rum. Tilsvarende er det heller ikke et kamera for den, som vil tæt på begivenhederne, uden at skulle flytte fødderne. Her må der af og til gås både frem og tilbage for at komme langt nok væk eller tæt nok på.

Lysstyrken er f2.8-f4.7. F2.8 på vidvinkel er fint, mens F4.7 på fuld tele ikke er særlig lysstærkt . Det vil i praksis betyde, at risikoen for rystede og dermed uskarpe billeder er betydeligt større på fuld tele under dårlige lysforhold end på vidvinkel. Når, man bruger kameraet på fuld automatik, er det som standard indstillet til at skrue op for ISO'en efter behov, hvilket modvirker risikoen for rystede billede.

Nikon Coolpix S510 er desuden forsynet med en VR-funktion, som modvirker kamerarystelser. I modsætning til, hvad der er tilfældet med visse andre producenter, er der her tale om en ægte optisk billedstabilisator. Det giver gode muligheder for at fotografere håndholdt i dårligere lys uden at skrue op for ISO'en. Det har den store fordel, at man får mindre billedstøj. Se eksempler herunder. Der er dog noget billedstøj på udsnittene herunder. Se vort testmotiv til højre. Det skyldes, at jeg tog billederne i dårligt lys for at sætte billedstabilisatoren på en hård prøve. Jeg var derfor nødt til at bruge kameraets D-lighting funktion til at lyse billederne op med bagefter. Denne funktion er effektiv til at lyse billeder op, som bliver undereksponeret, men har så den ulempe, at det giver mere billedstøj. I vor test fik vi det bedste resultat med VR Svarprioritet.

Uden VR, 76mm, lukkertid 1 sekund VR Svarprioritet, 76mm, lukkertid 1 sekund

 Herunder ses 3 billeder af den gamle stationsbygning taget på fuld vinkel, middel tele og fuld tele på cirka 20 meters afstand.

Fuld vidvinkel Middel tele Fuld tele

Klik på de små billeder for at se dem i stort format i vort galleri

Vi talte 6 zoomtrin. Det var rimelig nemt at finde zoom-trinene, selvom indzoomningen var lidt rykvis. Zoom-område taget i betragtning er det passende, men vi må tilstå, vi er lidt skuffede her. Tidligere havde Nikons Coolpix kameraer med 3x optisk zoom ofte op til 18 zoom-trin, hvilket gjorde det meget nemmere at komponere billedet.

<< >>Kom med et forslag til en test af et digitalkamera

Relaterede test:
Minitest: Samsung NV 20
Minitest: Praktica Luxmedia 7303
Minitest: Canon Ixus 860 IS
Minitest: Ricoh Caplio R7

Relaterede artikler:
Nye minitests af kameraer
Blænden – den fotografiske iris
Nyt brugervenligt spejlrefleks fra Nikon
Ekstrem makrofotografering med omvendt 50 mm     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Minitest: Nikon Coolpix S510 - kamerasiden.dk