Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Logitech QuickCam Pro 4000

9/1-2003

Logitech har efterhånden flere såkaldte webkameraer på samvittigheden. Sidst testede vi et trådløst af slagsen, og nu er tiden inde til en test af det, der skal vise sig at være et lidt traditionelt og konservativt, men dog yderst velfungerende webkamera.

Designmæssigt er der ikke så meget at klandre Logitech for, her finder man en velfungerende og konservativ kugleform i imiteret plastic-aluminium. Sådanne former har mange webkameraer haft gennem tiden, og hvorfor ikke? - det skæmmer ikke mit øje, og hindrer bestemt ikke teknikken i at fungere optimalt.

Kameraet har som udgangspunkt flere praktiske finesser: Der kan stilles skarpt på linsen vha. en gummiring foran på kameraet, der er en praktisk grøn diode der fortæller når man er "on air", et plasticdæksel der kan slås ned foran linsen hvis privatlivets fred skal hævdes og så står kameraet i øvrigt fortrinligt på den medfølgende fod. En anke bliver dog, at jeg finder leddet mellem fod og kamera noget skrøbeligt - lige så simpelt og let de 2 dele presses sammen, ja lige så hurtigt kan de falde fra hianden igen. Alt i alt finder jeg dog at det er et problem der er til at leve med, ikke mindst når man ser på webkameraets indre kvaliteter.

Den vejledende udsalgspris for kameraet er 899 kr., men ifølge edbpriser (pr. 9. januar 2003) kan det erhverves for ca. 600 kr. alt inklusiv. Til denne pris er jeg meget tilfreds med den billedmæssige kvalitet. Det medfølgende ImageStudio er så let tilgængeligt, at der reelt ikke er brug for nogen manual. Her er kameraets og softwarens funktioner opdelt i 6 faneblade, hvor nogle af de mest interessante og brugbare er "Tage billeder og optage videoklip", "Lav animation", "Aktiver overvågning" og ikke mindst "Opstil et webkamera". Med ImageStudio har man alle de muligheder der skal til for at få maksimal nytte af Logitech Quick Cam Pro 4000 - og vigtigst af alt er selvfølgelig, at det er utrolig let at arbejde med.

Som stort set altid når det drejer sig om Logitechs produkter, forløb selve installationen af webkameraet smertefrit. Det er en befrielse at arbejde med it-udstyr når det makker ret, ubetinget og i første forsøg, hvilket installationssoftwaren gjorde på min computer med Windows XP.

Quick Cam Pro 4000 kan både optage videoklip og tage stillbilleder. Sidstnævnte kan man bl.a. gøre i en såkaldt "Megapixel" kvalitet, der faktisk giver gode billeder, selvfølgelig taget i betragtning, at man har med et wannabe digitalkamera til 600 kr. at gøre. Til den pris er kvaliteten helt og aldeles forsvarlig, faktisk mindst lige så god som de billigste digitalkameraløsninger der pt. er på markedet.

Teknikken og optikkens lysfølsomhed er helt i orden, der er ingen problemer i at sidde med sit webkamera i mørke omgivelser, med kun en enkelt arkitektlampe tændt ved computerens side. Det rækker fint til en god optagelse eller broadcasting live over internettet.

Alt efter internetforbindelse og temperament kan man vælge imellem 160*120, 320*240 og 640*480 pixels. Opdateringen er fin og der er kun en kort forsinkelse fra virkelighedens bevægelse og til den optræder på skærmen. Det er fint til at leve med, sammen med selve kvaliteten af videooptagelsen, der i øvrigt er god, stabil og virkelighedstro.

Jeg er ikke selv den store webkamera-bruger, men må samtidig erkende, at der er mange mennesker der afviger væsentligt fra mine lyster. Til disse personer vil jeg mene, at Logitech Quick Cam Pro 4000 er et udmærket valg. Jeg har valgt at give dette webkamera 3 stjerner. De 3 stjerner gives for et konservativt produkt, der ikke viser stor fornyelse og teknologisk fremdrift, men som bevarer en god kvalitet og stabil teknik/funktion. Det kan ikke forsvares at give færre stjerner, da dette webkamera simpelthen fungerer godt til prisen på ca. 600 kr, samt at den medfølgende software både giver mange muligheder og samtidig er yderst brugervenlig. Omvendt er 4 stjerner i overkanten, taget teknikken og ikke mindst design i betragtning - samt at jeg ikke bryder mig om koblingen mellem fod og webkamera, den er simpelthen for løs og usikker, hvilket egentlig er en skam, da selve foden er udstyret med 3 udmærkede gummifødder. Samlet konklusion bliver, at dette er et godt konservativt webkamera der virker - til en meget fornuftig dagspris.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Logitech QuickCam Pro 4000 - kamerasiden.dk