Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Logitech QuickCam Cordless

7/12-2002

Så har vi igen modtaget noget trådløst legetøj fra Logitech. Denne gang er det ikke en mus, der har mistet halen, men et webkamera – jeps, der er dømt BigBrother hos eaid.dk! Logitech har brugt deres fremragende, trådløse teknologi til at lave et webkamera, der ikke er afhængig af en computer mindre end en meter fra sig.

I kassen finder man den sædvanlige brugerhåndbog og drivercd. Derudover følger også to andre cd’er med, begge indeholdende software til redigering af billeder og videofilm. Selve webkameraet består dels af en modtager, der fylder det samme som en lille bog og så selve kameraet.

Installationen af kameraet er ganske enkelt. CD’en sættes i drevet, modtageren sættes i USB-stikket og du er klar til at filme. For at få det bedste billede skal en lille, flad antenne trækkes op af modtageren og rettes i retning af kameraet.

Så er jeg vist klar til den første ”live-broadcast”. Det medfølgende program ImageStudio startes op, og kameraet tændes. Og sørme – frem på skærmen toner billedet frem.

Umiddelbart er det ikke til at se, at der er tale om trådløs transmission – faktisk ser kvaliteten af billedet ud til at være bedre end ved de andre webcams, jeg har haft mellem hænderne. Kun et øjebliks flimren en gang imellem vidner om, at der ingen ledning er direkte mellem webkameraet og computeren. Lidt ligesom at se tv med en gammeldags stueantenne.

Nu er kameraet ikke konstrueret med tanke for at skulle være i samme rum som computeren, hvorfor jeg straks får flyttet det lidt rundt i huset. Logitech kan ikke helt blive enige om en rækkevidde, men lover mellem 20-25 meters forbindelse. Og det igennem vægge. Umiddelbart ser det ud til at passe, jeg nåede i hvert fald et stykke udenfor grunden, inden signalet ophørte.

ImageStudio giver adgang til en masse smarte features. Med den helt grundlæggende kan du tage billeder og optage video – det hele styres trådløst fra kameraet. På det lille display bagpå kameraet kan du se i hvilken optage-tilstand du er i; foto eller video. Dette vælger du med knapperne under kameraet. For at begynde en optagelse, skal man trykker på knappen foran på kameraet. Programmet gemmer automatisk de optagede videoklip og billeder.

Næste punkt hedder animation, enten stop-motion eller time-lapse. Førstnævnte er det vi kender fra de små voksfigur-film, mens det næste f.eks. kan filme en blomst springe ud. Du kan nemlig indstille kameraet til f.eks. at tage et billede hvert tiende minut.

Næste smarte funktion – en ide til fællesbadet måske? – er et overvågningskamera. Så snart der er bevægelse i rummet, begynder kameraet at filme. For at kunne bruge dette optimalt, skal man benytte sig af den medfølgende fod, der kan skrues på væggen. For at undgå, at kameraet løber tør for strøm, har Logitech også medsendt en strømforsyning. Smart.

Endelig er der to forskellige funktioner til at bringe dine videobilleder online – både via et websted og en chat-klient som messenger.

Du kan optage videoerne i tre forskellige opløsninger, fra 160x120 til 640x480. Kameraet kræver umiddelbart ret meget lys, for at få et ordentligt billede, men stadig ikke mere i forhold til andre webcams. Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg synes, dette kamera er smart. Der er virkelig tale om ”cordless freedom”, som er Logitechs slagord. Men, men, men… Under testen skiftede jeg styresystem fra Windows 98SE til Windows XP. Fra at gå fra et kamera, der bare virkede, har jeg nu et kamera, der er ubrugeligt.

Jeg kan som sådan godt få det til at virke – jeg skal bare installere softwaren på ny, hver eneste gang. For så snart computeren har været genstartet, nægter kameraet at samarbejde. Jeg er meget skeptisk overfor Windows XP, især den version jeg benytter, hvorfor jeg nægter at give Logitech hele skylden for denne fejl – for jeg har jo set kameraet virke i et andet styresystem. Jeg vil prøve at følge op omkring dette hos Logitech.

Logitech QuickCam Cordless er et kamera med mange muligheder. Kvaliteten af de optagede billeder og film er som man kender det fra andre webcams, på trods af transmissionen til computeren foregår trådløst. Kameraet og modtageren er lavet i lækre materialer – det samme som den trådløse mus MX700.

Prisen for herligheden er 1.999,-. Det er ret mange penge for et kamera til computeren, så man skal nok have et reelt behov for det, inden man investerer i et sådan. Jeg kunne måske godt ønske mig lidt bedre billedkvalitet, især når softwaren lægger meget op til, at kameraet ikke kun skal bruges til at sende film ud på nettet.

Jeg giver kameraet tre stjerner – ideen med trådløst kamera er smart, og det kan bruges til rigtig meget. Desværre er kvaliteten af det optagede ikke bedre end almindelige webcams. Endelig er der problemerne under Windows XP, som jeg er overbevist om snarere skyldes fejl i XP end i Logitechs drivere.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Logitech QuickCam Cordless - kamerasiden.dk