Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Logitech MediaPlay Cordless Mouse

25/10-2004

Ikke lang tid efter at Logitech havde lanceret deres nye mus, lå den klar på testredaktionens bord. Op til musens ankomst havde jeg været lidt skeptisk, da musen besidder hele 11 knapper. Mit spørgsmål var, om man kunne placere 11 knapper på en mus, uden at komme til at klikke forkert i utide. Svaret på dette spørgsmål, at det er lykkes ganske godt. Dog skal man antage nogle forskellige greb på musen, alt efter hvilket formål man har.

Førstehåndsindtrykket

Da jeg pakkede musen ud virkede den meget let og legetøjsagtig. Dog hjalp det lidt på min anskuelse, da der kom batterier i. Tilslutningen til computeren fungerede nemt via USB, og musen var køreklar på ca. 5 min. Blandt de 11 funktionelle knapper, fandt jeg til min store ærgrelse ikke en oplagt knap til dobbeltklik. Det er lidt synd, da det ellers er en nyttig funktion. Man kan naturligvis programmere en af knapperne hertil, men ingen knapper sider naturligt til det.

Kassen

Til min store overraskelse var opbygningen af kassen logisk. Det plejer altid at være et problem, at pakke produkterne tilbage i kasserne fra Logiech, men ikke denne gang. Alting har sin logiske placering – flot logitech.

Kassen indeholder:

  • Mus
  • Dongle
  • Holder til Dongle
  • Cd-rom
  • 2 stk. Duracell batterier

Mediaplayer Mouse

Som navnet så flot antyder, er der tale om en mus til at styre medier. Mediaplay Cordless Mouse er fra Logitechs side også rettet mod forbrugeren, som bruger sin computer meget til musik og film. Midt på musen er der placeret 6 knapper, som udelukkende bruges til at navigere i billeder, video eller musik. For at benytte disse knapper skal tommelfingeren befinde sig oven på musen, mens de andre fingre holder under musen. Knapperne indeholder funktionerne skru op/ned, play/pause og skifte nummeret frem/tilbage. Det er klart de mest benyttede funktioner, og de har vist sig meget relevante.

Logitech Medialife

Knappen media udløser Logitechs eget medieprogram(knappen er dog programmerbar), som har fået et kraftigt designmæssigt løft. Det ser virkelig lækkert ud, men desværre fylder det hele skærmen. En anden rigtig lækker funktion er muligheden for at høre radio via programmet. Man hører radio via Musicmatch radio og der er virkelig mange tilgængelige stationer. Man kan søge på en kunstner, hvorefter der bliver mulighed for at høre musikken herfra. Dog mangler jeg lidt nogle danske radiostationer, eller muligheden for at loade diverse netradioer. Hensigten er at man i flotte designmæssige oplevelser kan fremvise billeder, film eller musik for et publikum. Man kan nemt navigere sig igennem med musen. Man bruger scrollhjulet, som noget nyt kan scrolle i 4-dimensioner(frem, tilbage, højre og venstre). Dette egner sig godt, hvis ens computer enten er udstyret med TV-out eller har forbindelse til en projektor. Mens man står og fremviser billederne, fungerer musen som fjernbetjening.

Lys

Hvad angår lys er musen meget atypisk. Musens optiske lys i bunden er usynligt. Dvs. at man ikke kan se noget rødt lys, som ellers tidligere har været tilfældet. Det er meget smart og må også være fremtiden. I stedet er musen udstyret med lys i media knapperne. Knapperne lyser i et frækt blåt/hvidt skær, som gør det nemt at styre musikken, selv i mørke.

Fjernbetjening

Fjernbetjening funktionen på musen er god. Hvis man f.eks. ser en film på sit TV fra computeren, kan man hurtigt lige ændre lydstyrken eller andet. Det der gør musen specielt god, er rækkevidden på hele 3m. Efter forskellige forsøg, må det konstateres at rækkevidden på 3m holder vand. Endvidere kan musen også nemt styre andre musik programmer som f.eks. iTunes.

Designet

Designet er helt i top, hvis man stiller det op overfor målgruppen. Musen har en gummikant hele vejen rundt, hvilket giver et godt greb. Dette er lavet således, at man ikke taber musen når den bruges som fjernbetjening. Som en del af gummikanten sidder der to knapper på venstre side, som er de klassiske Logitech frem og tilbage knapper. Musens facon er efter min smag lidt flad. Den støtter ikke helt op i håndfladen, og dette er synd. I min vurdering trækker dette en del ned, da det ikke gavner ergonomien.

Tilslutningen

Modtageren til musen er en lille dongle, på størrelse med en bilnøgle. Denne sættes i USB stikket hvorefter at musen selv konfigurerer sig. Endvidere medfølger der en forlænger til USB-porten. Dvs. en stander til donglen, således at den kan stå mellem sofaen og computeren. På den måde opnår man dækning i hele området.

Opsummering og facts

Musen lander på en pris omkring 450 kr. hvilket må siges at være en ok pris. Musen er rettet mod et bestemt segment på markedet, nemlig personer der bruger deres computer til musik og film. Til denne målgruppe er der ingen deciderede konkurrenter. Dog har Microsoft en del produkter, som ligger i samme prisleje. Som fjernbetjening til en mediecomputer scorer musen 5 stjerner, mens der er nogle ankepunkter til den som mus (bl.a. dårlig støtte i håndfladen) hvilket den indkasserer 3 stjerner for. Så samlet set score musen 4 stjerner, set i lyset af målgruppen.

+


11 Knapper
Stor funktionalitet
Lys
4 dimensioners scroll
Medfølgende software
Gummikant
Kompatibel med mange programmer
Forholdsvis lang rækkevidde.

-


Manglende støtte i håndflade.
Manglende knap til dobbeltklik.
LegetøjsagtigDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Auvi SA100 mp3-afspiller

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Logitech MediaPlay Cordless Mouse - kamerasiden.dk