Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Logitech LX700

29/12-2004

Logitech er igen på banen med en trådløs desktopløsning, som skulle kunne tilfredsstille de flestes behov. Sættet hedder Logitech LX-700 og vi har haft fornøjelsen at kigge sættet efter i krogene.

Kassen

I kassen fra Logitech finder man følgende:

 • Logitech Cordless LX 700-tastatur (med håndledsstøtte)
 • Genopladelig optisk Logitech Cordless Click! Plus-mus
 • Modtager/oplader
 • Strømforsyning til vekselstrøm
 • USB til PS/2-adapter
 • 2 genopladelige NiMH AA-batterier
 • 2 alkaliske AA-batterier
 • Cd med software, oplysninger om arbejdsfysiologi og hjælp
 • Vejledning
 • 5 års begrænset hardwaregaranti
 • Quickstart guide

Systemkrav

 • IBM-kompatibel pc
 • Windows 98SE, Windows Me, Windows 2000 eller Windows XP
 • 1 USB- eller 2 PS/2-porte
 • Cd-rom-drev

Garanti

Logitech giver 5-års garanti på dette produkt, hvilket må siges at være et kvalitetsstempel. Ikke mange andre udbydere i branchen, giver så lang tid. Ved køb af et sæt LX-700 har du hermed sikret dig et velfungerende tastatursæt de næste 5 år.

Dockingstationen

Til at lade musen op og holde styr på den trådløse kommunikation bruges dockingstationen. Den er som vi kender det fra Logitech, dog nu i en smule mere elegant design. Dockingstationen kan tilsluttes via PS2 og USB. Hvis der er tale om tilslutning til en bærbar PC, kan alt kommunikation (både mus og tastatur) foregå med en USB-port.

Den trådløse teknologi bag sættet

Logitech benytter en teknologi til den trådløse transmission som bliver kaldt Fast RF. Fast RF kører på samme frekvens som de fleste andre trådløse sæt, nemlig 27 MHz. Dog bruger LX-700 båndbredden maksimalt, hvilket betyder at der er høj overførselshastighed. Dette gør at mus og tastaturer reagerer hurtigere end andre sæt på samme frekvens. Med den optimale udnyttelse er musen i stand til at rapportere sin position 125 gange i sekundet, modsat en almindelig trådløs mus, som gør det 50 gange i sekundet. Med de 125 gange i sekundet, bliver USB portens kapacitet brugt maksimalt.

Software

Som altid følger der fyldestgørende software med fra Logitech, hvor man kan styre sættets mange funktioner. Herved kan man tilpasse sættet unikt, og få optimal udnyttelse af de mange taster. Hvis cd’en bliver væk, kan dette ligeledes hentes fra Logitechs egen side. Sættet virker allerede i det man tilslutter det, men man skal have softwaren for Logitech for at udnytte alle de mange genvejstaster.

Musen

Logitech® Cordless Click!™ Plus Rechargeable Optical Mus er som navnet antyder en optisk mus. Endvidere er musen trådløs og alt kommunikation foregår igennem dockingstationen. Musen fungerer udmærket, men er ikke et designmæssigt mesterværk. Musen ser en smule klumpet ud, og er da også ret stor. Man skal have en ret stor hånd for at kunne beherske musen til fulde. Der er 6 knapper på musen som er: højreklik, venstreklik, frem, tilbage, programvælger og knappen i scrollen. Det er det udvalg af knapper, som efterhånden er standard på en mus fra Logitech.. Scrollen på musen er en 4-vejs scroll, som giver mulighed for at scrolle i alle dimensioner, hvilket er godt til grafisk arbejde. Alt i alt er musen meget standard, dog en anelse stor.

Tastatur

Det er på tastatursiden at LX-700 udmærker sig. Aldrig har jeg set et tastatur med så mange knapper. Der er virkelig genvejsknapper ud over alle grænser. Helt til højre sidder 4 knapper, som man kan bruge til kommunikation. Dvs. det er genveje til mail, Messenger, webcam mv. Midt på tastaturet er musikpulten placeret. Her har man alle tænkelige funktioner til at styre musikken med. Øverst i venstre hjørne på tastaturet befinder der sig 4 knapper, som kan bruges til diverse mapper. Nederst i venstre hjørne er der en nyskabelse indenfor tastaturer. Der er nemlig placeret en zoom funktion. Funktionen er smart, specielt for folk der arbejder meget med animering og grafik. Desuden er der placeret en 2-vejs scroll funktion og 3 andre knapper til at navigere i et Windows vindue. Desuden indeholder alle F-tasterne en genvejsfunktion som kan aktiveres med et enkelt tastetryk. Til højre for F-tasterne er der placeret to knapper, som indeholder genveje til lommeregner og standby mode.

Tasterne på tastaturet er gode. Det er muligt at holde en forholdsvis høj skrivehastighed med få fejlslag. Personligt kunne jeg godt have brugt en lidt mindre forhøjning på tasterne, men det er jo en smagssag.

Ergonomi

Der er ligeledes tænkt på ergonomien ved tastaturet, der følger nemlig en håndledsstøtte med, som giver den optimale arbejdsposition. Det er dejligt at have sine håndled på støtten, dog tager den noget mere af pladsen på skrivebordet.

Vurdering

Til en oplyst pris fra Logitech på 850 kr (dog set på edbpriser.dk d. 24/12-04 til 585 kr) er det klart tastaturet som sættet udmærker sig ved. Dette scorer også 4 stjerner i karakterbogen. Musen kunne Logitech dog have gjort lidt mere ud af, så denne indkasserer kun 2 stjerner. Når man betaler forholdsvis mange penge for tastatur + mus, skulle der gerne lidt mere kvalitet og design i musen. Til sammen får LX-700 som sæt 3 stjerner.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse
Auvi SA100 mp3-afspiller

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Logitech LX700 - kamerasiden.dk