Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Logitech iFeel Mouse

1/7-2001

Som man kan få Force Feedback rat og joystick, kan man nu også få en slags Force Feedback mus. Musen ryster, når du bevæger pilen over ikoner, knapper og menupunkter. Musens rysten gør, at man pludselig kan mærke sit skrivebord.

Alt dette lyder jo vældig spændende, og derfor varede det da heller ikke længe inden æsken var flået op, og stikket sat i USB-porten. Til forskel fra de andre mus, vi her har haft til test, fulgte der ingen PS/2 adapter med. Så vær sikker på, din computer og dit styresystem understøtter USB.

Softwaren blev installeret, og her mødte jeg de første problemer. Skidtet virkede ikke. Den virkede de første par sekunder, hvorefter den medfølgende software skulle genstartes - hvis det da ikke var hele computeren. Problemet viste sig at være min anden Logitech mus. Med den hørte nyere software, hvilket skabte en konflikt med iFeel musen. Ved en anden computer, uden den nævnte software, virkede musen perfekt med det samme.

Efter disse problemer blev løst, er det tid til at prøve musen af for alvor. Selve musen er optisk, hvilket sikrer at støv ikke er med til at ødelægge fornøjelsen ved at bruge musen. Musen er meget let, og glider derfor let over enhver overflade. Desuden kan den bruges af både højre og venstrehåndede. Foruden højre og venstre museknap er der også et scrollhjul der kan tildeles flere forskellige funktioner. Se nogle af de andre tests for at læse mere om dette. Udover iFeel Mouse kan man også få en iFeel MouseMan der er lidt mere luksuriøs.

Immersion Desktop, som softwaren hedder, giver muligheder for at vælge forskellige "ryste-temaer". Temaet metallic giver små metalliske stød i musen, mens rubbery får effekten til at virke elastisk. Det kan måske være lidt svært at forestille sig inden man prøver, men man kan tydeligt mærke de forskellige temaer. Endelig er der også mulighed for selv at definere de forskellige effekter.

Hvordan fungerer det så? Hver gang du nu kører over et ikon, et menupunkt, hyperlink eller flytter rundt med vinduer eller mapper, kan du mærke det i musen. Desuden kommer musen med forskellige lyde, alt efter hvad tema du har valgt. En lyd, man i længden kan blive ret træt af.

Når iFeel-funktionen er aktiv, vises en lille hånd nede i systembakken til venstre for uret. Med et højreklik kan man hurtigt deaktivere "kraften", som der står. Med et enkelt venstreklik kan man skrue op og ned for effekten, så man ikke får rysteskade i hånden alt for hurtigt.

Foruden alt dette kan man fra Immersions hjemmeside (ja, det er ikke Logitech der står for udviklingen af softwaren til rystefunktionen) downloade ændringer til dit yndlingsspil, så du i Quake kan mærke, når du fyrer en salve af mod fjenden. Noget jeg desværre ikke har fået prøvet, men har du erfaringer med dette, så kom med dem i epinion. Følg linket i bunden af testen. Foruden dette, finder man på deres side en række små flashprogrammer, der virkelig lader musen komme til sin ret.

Alt i alt vil jeg sige, at iFeel Mouse er en sjov ide. Men hvor bliver man dog hurtigt træt af rysteriet og den lyd, som den lille motor kommer med. Desuden er musen heller ikke den bedste til hånden - dette kan man kompensere med ved istedet at købe storebroderen, iFeel MouseMan. Den optiske registrering af musens bevægelser har jeg altid været meget begejstret ved, men her synes jeg at se et problem. Bevæger man musen meget hurtigt, hvilket man nemt kommer til i spil som Halflife og Quake, så står markøren simpelthen stille på skærmen. Opdateringshastigheden er ikke hurtig nok til at registrere den rette bevægelse her. Dette, og så det faktum at musens rysten bliver et irritationsmoment alt for hurtigt, gør, at jeg kun kan give den tre stjerner.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Logitech iFeel Mouse - kamerasiden.dk