Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks

28/12-2004

Logitech har for nylig lanceret et helt nyt diNovo tastatur til bærbare computere. Det er en mindre avanceret version af topmodellen diNovo Media Desktop 2.0. Navnet er diNovo Cordless Desktop for Notebooks. Det nye diNovo tastatur kommer ikke alene, men sælges som et sæt sammen med både eksternt numerisk tastatur og mus. Musen er en Logitech Cordless Optical Mouse for Notebooks og kan desuden købes separat.

I kassen finder man følgende:

  • Trådløst diNovo™-tastatur
  • Trådløst numerisk diNovo™-tastatur
  • Cordless Optical Mouse til Notebooks
  • USB-minimodtager
  • USB-forlænger
  • Etuier til musen, minimodtageren og det numeriske tastatur ?
  • Cd med software, oplysninger om arbejdsfysiologi og hjælp
  • 6 AA-batterier

Ifølge Logitech selv skulle der medfølge etui til både mus og numerisk tastatur. Dette er ikke tilfældet med det sæt, som vi har haft til test.

Lækkert design

DiNovo for notebooks er udført helt i samme stil som diNovo Media Desktop 2.0. Forskellen på de to sæt er nem at finde. Versionen til notebooks er ikke med Bluetooth, men med Logitechs egne FastRF teknologi. Musen som medfølger til notebook versionen, er en Cordless Optical Mouse til Notebooks i stedet for en MX900, som til Media Desktop versionen.

Det numeriske tastatur som medfølger ligner ligeledes sin storebror, men ved anvendelse ses forskellen hurtigt. I notebook versionen anvendes som nævnt ikke Bluetooth, derfor vises e-mails og medieoplysninger ikke i displayet. Dog er der stadig ur, dato, lommeregner og som noget nyt også termometer funktion.

Det flotte slim-design, som diNovo efterhånden er blevet kendt for, fungerer rigtig godt. Det er dejligt ikke, at skulle løfte håndledene unødigt højt, når nu det kan lade sig gøre at lave et lækkert fladt tastatur.

Både hovedtastaturet og det numeriske tastatur er ikke mere end 10 mm. højt, hvilket giver en virkelig behagelig arbejdsposition.

USB modtageren kan enten sættes direkte i computeren når den er på farten, men kan også sættes i den praktiske og lækkert designede USB forlænger. USB forlængeren har desuden indikator for CAPS lock og valg af funktion for F-tasterne. F-tasterne kan, som på mange bærbare og eksterne tastaturer, tildeles forskellige kommandoer.

USB forlængeren kan desuden med fordel anvendes, hvis man har både en stationær og en bærbar computer. USB forlængeren forbindes til den stationære computer, hvori USB modtageren indsættes, når diNovo ønskes anvendt der. Hvis diNovo ønskes anvendt til den bærbare sættes USB modtageren deri.

Musens design er helt i stil med tastaturets. Farverne er de samme og linjerne er bløde på dem begge. Et minus ved musen er, at den er for høj bagtil. Den dejlige fornemmelse, man har ved det flade tastatur, forsvinder lidt når man flytter hånden til musen. Det ville være langt bedre, hvis Logitech lavede en fladere mus, eller måske en pegeplade, som på bærbare computere til den næste version af diNovo.

Nem installation

Installation af diNovo Cordless Desktop for Notebooks er virkelig simpel. Som de fleste andre tastaturer installeres alle basisfunktionerne i Windows XP. Ønskes anvendelse af genvejstasterne og yderligere ekstra tilpasninger, installeres softwaren fra den medfølgende CD. Der findes bl.a. et meget brugervenligt program til opsætning af de enkelte genvejstaster, samt oplysninger om ergonomi ved en computerarbejdsplads.

Ved installation forbindes først USB modtageren til computeren. Rækkefølgen for at forbinde de 3 enheder til modtageren følges i vejledningen. Når det er gjort har du installeret dit nye diNovo tastatur.

Den nødvendige funktionalitet er tilstede

Tastaturet er ganske godt besat med ekstra funktioner. Der er de nødvendige genvejstaster til e-mail, internet samt musikprogram inkl. volumenknapper. F-tasterne har desuden udvidede funktioner, som med fordel kan anvendes i e-mail og tekstbehandlingsprogrammer.

På det numeriske tastatur findes som på hovedtastaturet knapper til styring af musikprogram og volumen. Dette fungerer rigtig godt, da man kan tage det numeriske tastatur med i sofaen, sengen eller spisebordet og styre musikken derfra.

Termometret, på det numeriske tastatur, er for mit vedkommende ikke livsnødvendig, men det er da rart at kunne holde øje med temperaturen i arbejdsrummet. Ur og dato funktionen kommer kun til gavn i det øjeblik, hvor det numeriske tastatur fjernes fra computeren, da man normalt har et ur på computeren, som ligger mere naturligt for øjet.

Lommeregner funktionen er dog svær at undvære, hvis man først har prøvet den. I stedet for at skulle starte lommeregneren op på computeren, kan man bruge det numeriske tastatur til hurtige mellemregninger.

Musen er en ganske almindelig mus med 2 knapper og et scroll hjul i midten. Den er symmetrisk omkring midten, så den nemt kan anvendes af både højre og venstre håndede.

Kvalitet i topklasse

Kvaliteten af både tastatur og mus fejler intet. Efter at have anvendt tastaturet i ca. 2 måneder til at skrive afgangsprojekt samt andre opgaver, har jeg endnu ikke oplevet nogle væsentlige fejl. Kvaliteten af knapper og plast er virkelig høj. Jeg vil efterhånden hellere arbejde med diNovo end med tastaturet på den bærbare. En enkelt fejl som nogle gange optræder er, at det numeriske tastatur nulstiller sig selv. Årsagen er endnu ikke fundet, men mon ikke Logitech får rettet op på denne lille fejl til næste gang.

Opsummering og målgruppe

Opsummering af diverse fakta giver et rigtig godt billede af et tastatur til den kræsne bruger, som gerne giver lidt ekstra for god kvalitet. Den vejledende udsalgspris ligger på Kr. 1199,- hvilket er ret højt for et kombineret tastatur og mus. Til gengæld får man et tastatur i topklasse kun overgået af Logitechs eget diNovo Media Desktop 2.0 tastatur. På edbpriser.dk er det dog muligt at finde tastaturet til en væsentlig lavere pris, der synes mere rimelig.

Opdateringshastigheden som en gang var et problem i tastatur og mus er helt i top her. Der er ingen forsinkelse overhovedet.

Prisen er måske nok høj, men alligevel bliver det til 5 stjerner, da der er tale om et helt unikt sæt af tastatur, numerisk tastatur og mus. Totalt set et perfekt tastatur til brugeren som vil betale for kvalitet.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech MediaPlay Cordless Mouse
Auvi SA100 mp3-afspiller

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks - kamerasiden.dk