Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Logitech Cordless TrackMan Optical

21/9-2002

En af sommerens nyheder fra Logitech er Cordless TrackMan Optical - en trådløs trackball i Logitechs helt nye produktfarver. Med TrackMan'en har Logitech lanceret nye knapper på styreenheder, nemlig CruiseControl og drack-lock.

Cordless TrackMan Optical er fingerstyret - hvor man på mange trackballs skal bruge tommelfingeren, er det her de tre midterste fingre der kommer på arbejde.

Med i kassen følger installations-cd med Logitechs MouseWare-programmer, en kort manual og en USB-til-PS2 adapter; herved kan TrackMan'en bruges på både PC og Mac. USB sikrer den lette tilslutning, for det er let. Cd'en skal installeres først, og herefter skal TrackMan'en sættes i computeren.

Når computeren efter få sekunder har fundet den nye enhed, og driverne automatisk er installeret, skal du definere, hvad de i alt otte forskellige knapper skal kunne. Ved tommelfingeren sidder der, udover venstre museknap, to andre knapper. Som standard er disse sat til at flytte dig frem og tilbage i browseren. Oppe omkring pegefingeren har du et scroll-hjul og tre andre knapper. De to af dem kaldes CruiseControl og har pr. standard samme funktion som scroll-hjulet. Den sidste knap her er drag-lock. Når du klikker på et objekt med denne knap, svarer det til, du holder venstre musetast nede ovenpå samme objekt. Er det f.eks. en fil kan du nu trække rundt med den i stifinder, uden at få krampe af at holde venstre musetast nede konstant. Til højre for den store styre-kugle sidder højre musetast.

TrackMan'en ligger godt i min hånd, i hvert fald så længe jeg kun skal styre rundt og venstreklikke. Skal jeg scrolle bliver jeg nødt til at flytte min hånd længere op på musen for at nå hjulet, hvilket ikke er særlig heldigt. De tre pegefingerknapper bruger jeg meget lidt, igen fordi de er svære at komme til uden at flytte hånden. CruiseControl knapperne kan også synes lidt overflødige i deres oprindelige funktion, men heldigvis tillader MouseWare at du tildeler de enkelte knapper forskellige egenskaber. Tommelfinger-knapperne bruger jeg til gengæld meget. Det er lækkert ikke at skulle finde vej op til browserens frem og tilbage knapper.

Styringen af TrackMan'en er specielt. Jeg er vant til en tommelfingerstyret TrackMan, og det kræver selvfølgelig lidt tilvænning at skulle bruge andre fingre nu. Det samme gælder, hvis man kommer fra en mus - det kræver øvelse, men når først man mestrer kunsten, så er det en dejlig måde at navigere rundt på. At bevægelser registreres optisk sikrer ujævnheder pga. skidt og snavs. Den manglende ledning er en befrielse, det er vanedannende at sidde med en trådløs enhed, som man kan flytte rundt omkring som det passer én. Teknologien bygger på radiobølger, hvorfor man godt kan gemme modtageren væk bag skrivebordet uden det går ud over signalet.

Designet på TrackMan'en er vist noget, vi kommer til at se mere til fra Logitechs side - og heldigvis for det. For med de sorte og sølv-skinnende farver ser den rigtig godt ud som den står der på skrivebordet. Materialet er ligeledes rigtig lækkert at holde på.

Alt i alt er jeg vældig begejstret for denne TrackMan. Den vejledende udsalgspris på 549,- er måske lidt meget for et pegeredskab, men det er vitterligt kvalitet man får. Placeringen af knapperne er måske ikke helt hensigtsmæssig - især scrollhjulet har jeg svært ved at fange. Men passer netop din hånd til Cordless TrackMan Optical, så tøver jeg ikke med at anbefale den!Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Logitech Cordless TrackMan Optical - kamerasiden.dk