Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Logitech Cordless TrackMan FX

29/4-2001

Endnu engang har Logitech begået et lækkert produkt. Vi snakker om en trackball med navnet Cordless TrackMan FX, hvilket afslører at vi har med et trådløst apparatur at gøre. Dette er blot den første af mange positive sider hos Logitechs Cordless TrackMan FX - intet mindre! Trådløsheden rækker langt, jeg har præsteret indtil ca. 6-8 meter, og som sådan kan man sidde i sofaen og styre rundt med sin markør på skærmen - hvis man da har en skærm af nogenlunde størrelse! Og en sofa i nærheden...

Forud går selvfølgelig installationen, som nærmest ikke er værd at nævne - den gik fuldstændig smertefrit, og den medfølgende software fra Logitech blev hurtigt installeret. Softwaren lader dig let få fuldstændig kontrol over funktionerne af TrackMan FX's 4 knapper, og når du er online kan man benytte sig af Logitechs såkaldte WebWheel. Dette er blot en slags genvej som på skærmen giver brugeren mulighed for i begrænset omfang at styre sin online aktivitet (foretrukne, stop, opdater etc.). For nogle brugere vil det være et OK værktøj, men for mit eget vedkommende finder jeg det lige så let at gemme f.eks. foretrukne sites på traditionel vis. Givetvis en smagssag.

Når man benytter sig af trackballs, er det i store træk fordi ergonomien hos en almindelig mus kan være dårlig. Ergonomien hos TrackMan FX er i særklasse, og straks man lægger hånden på trackballen, føler man en afslappethed i hele håndmuskulaturen. TrackMan FX udfylder simpelthen hele den hule hånd naturligt. Logitech har også været så gavmilde at udstyre sin trackball med håndledsstøtte, om hvilken man kun kan være begejstret. Den fungerer som den skal, kan justeres efter behov og ergonomisk stilling, og får det hele til at flyde derudaf. Genialt det er - og så får den apparaturet til at ligne en bæver. Fedt design, hele vejen igenne.

Ang. funktionen, så skal man som nyudsprunget trackball bruger, være opmærksom på tilvendingsperioden. For mit vedkommende tog det 10-15 min., hvorefter jeg lystigt klikkede rundt og hjulede af sted med den store røde kugle. Faktisk nærmer det sig ren terapi, og det kan være svært at undgå berøring med kuglen når man f.eks. taler i telefon. Men det gælder givetvis de fleste trackballs.

Da TrackMan FX også er optisk, opleves en behagelig nøjagtighed når man ruller kugle med fingrene - og fnuller og andet skidt påvirker ikke optikken i samme grad som ved mekanisk overførsel og registrering af bevægelse. Kuglen i TrackMan FX kan, om skidt alligevel driller optikken, trykkes ud af sit skjul og såvel kugle som hulrum kan let rengøres.

TrackMan FX er let styrbar i de fleste situationer, men i spil baseret på hurtig reaktion kombineret med præcis nøjagtighed, kunne være skydespil, fungerer den ikke optimalt - men det har givetvis heller ikke været Logitechs bagtanke. Arbejder man meget i grafiske programmer, f.eks. Photoshop, så skal man ligeledes være beredt på en yderligere tilvending. Her må jeg tilstå, at jeg gik tilbage til min traditionelle mus fordi jeg simpelthen ikke kunne arbejde hurtigt og præcist nok. Min fornemmelse er dog, at det godt kan lade sig gøre ved yderligere tilvending til TrackMan FX

På TrackMan FX finder man 4 knapper, der hver især kan programmeres efter eget ønske. Når man skal venstreklikke, bruger man tommelfingeren og enten ringfingeren eller lillefingeren når der skal klikkes til højre. Det fungerer godt og smertefrit. Musens 2 andre knapper er ligeledes lette at bruge, og håndfladen hviler under betjeningen af samtlige knapper på TrackMan FX Kuglen bevæges rundt af pegefingeren, langfingeren og til dels også af hhv. tommelfingeren og ringfingeren. Betjeningen af TrackMan FX er således yderst dynamisk, hvilket er et dejligt plus der ophøjer funktionen af trackballen til nær-genial.

TrackMan FX leveres med startguide på dansk samt en ergonomisk guide på bl.a. engelsk. I pakken finder man en adapter, således at ældre computere med PS/2 og uden USB-port også kan være med. Fin service. Ydermere medfølger et kvalitetsbatteri til trackballen, et Duracell Ultra, hvilket giver endnu et godt indtryk af produktet og Logitech som producent.

Konkluderende må man sige, at Logitech med TrackMan FX har præsteret et produkt der, i forhold til prisen på 500-650 kr., er helt og aldeles OK. Ergonomisk føler man sig rigtig godt tilpas, både fordi TrackMan FX har en god udformning, men også fordi den er trådløs og kan placeres nøjagtig hvor man ønsker. Brugen er god, nærmest terapeutisk, og det eneste der forhindrer Cordless TrackMan FX i 5 stjerner, er dens svaghed i spil og grafiske programmer såsom Photoshop - således vil det være svært for nogen trackball overhovedet, at få fem stjerner.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Logitech Cordless TrackMan FX - kamerasiden.dk