Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Logitech Cordless MouseMan Optical

26/4-2001

En af de mest ultimative mus på markedet må siges at være Logitechs Cordless MouseMan Optical. Den er trådløs, så man slipper for ledningsvirvaret på skrivebordet og den er optisk så man slipper for problemer med snavs og skidt. Samtidig ser musen ikke værst ud - og det tæller jo også en del.

Musen kommer sammen med manual, reklame for Logitechs andre produkter, guide til komfort, drivercd og en USB/PS2 adapter. Musen er let at installere, man sætter ledningen til radiomodtageren i enten USB eller PS/2 porten og så er man faktisk kørende. Windows finder musen og installerer den. Når drivercd'en isættes starter den automatisk op, og på få minutter er man parat til at indstille musen efter egne behov.

Og der er en del at indstille. Musen har tre knapper plus en scrollhjul, der samtidig fungerer som fjerde knap. I den medfølgende software (udvidelse til kontrolpanelets egen "indstillinger for mus") kan man her definere, hvad der skal ske, når der klikkes på de enkelte knapper. Der kan eksempelvis vælges:

 • WebWheel - læs om TrackMan Wheel for at få nærmere kendskab til WebWheel

 • HyberJump - fremkalder en lille menu, hvor man kan vælge luk program, minimer mm. (Ses til venstre)

 • HyberMenu - fremkalder det kørende programs menubar foran musemarkøren

  Ovenstående er uden tvivl smarte ting, men jeg har svært ved at vænne mig til de ekstra funktioner, hvorfor jeg da også har valgt noget så almindeligt som lodret scroll til scrollhjulet og start af startmenu på klik af fjerde knap.

  Musen har som nævnt tre knapper plus scrollhjul. Knapperne er logisk placeret med den ekstra knap placeret ved tommelfingeren. Musen er forholdsvis lille - i hvert fald i forhold til Logitechs andre mus. Den ligger godt i hånden, men om den ligger ligeså godt som de større mus, ved jeg ikke rigtig. Jeg har en fornemmelse af, at de større mus samt TrackMan Wheel har en bedre ergonomi. I hvert fald virker det forkert, at hånden skal ligge vandret, efter af have benyttet TrackMan Wheel en måneds tid, hvor hånden hviler på skrå.

  At musen er trådløs betyder, at den benytter batterier. Og en optisk mus har ikke ligefrem ry for at spare på strømmen. Der tages rigtig mange billeder i sekundet - dette er nødvendigt for at musen kan registrere bevægelse. Men Logitech har lavet musen, så den har fire forskellige energiniveauer. Hvad niveau den er på, kan man tydeligt se på den kraftige, røde diode, der lyser siden af musen samt underlaget op. Når musen kører, lyser den kraftigt rødt. Så snart den står stille, skruer den ned for lysstyrken og efter et par minutter begynder den at blinke. Når den har stået stille et stykke tid til, skruer den hastigheden for blink ned til omkring to blink i sekundet - og sådan står den så, indtil musen bevæges. Alt dette skulle give en batterilevetid på tre måneder. Fra softwaren kan man hele tiden holde øje med batteristanden, ganske smart.

  At musen er optisk betyder, at der i stedet for en kugle, der mekanisk opfatter bevægelser, sidder et lille kamera, der tager billeder af underlaget. Det betyder, at musen kan bruges på næsten alle former for underlag - dog er glas og spejle undtaget. I forhold til andre optiske mus, er opløsningen her fordoblet - det giver en god præcision. Samtidig tager kameraet billeder nok til, at den kan bruges i spil, hvor det går stærkt. Dette har været kritikpunkter af tidligere optiske mus, men her er der ingen problemer - jeg har i hvert fald ikke oplevet nogle.

  Konklusionen er, at Cordless MouseMan Optical er en lækker mus, som vil stå højt på min ønskeseddel. Den trådløse frihed vender man sig lynhurtigt til - den optiske præcision er ligeledes til at leve med. Især er det dejligt med en mus, der ikke begynder at hakke i det pga. støv. At musen samtidig leveres med fem års garanti må betragtes som et stort plus. Mit eneste kritikpunkt er, at musen måske ikke er så ergonomisk korrekt i forhold til andre af Logitechs mus. Dette ophæves så af et lækkert design, som efter min smag pynter betragteligt på skrivebordet. Samtidig kan musen benyttes til både Mac og pc, endnu et plus i rækken. • Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
  Emne:
  Relaterede test:
  Logitech G5 Laser
  Logitech LX700
  Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
  Logitech MediaPlay Cordless Mouse

  Relaterede artikler:
  Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
  RAM - Random Access Memory
  En beretning om min indgang til IT
  Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter       

  Copyright © 2000-2016 Bip Foto
  Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
  Test - Logitech Cordless MouseMan Optical - kamerasiden.dk