Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

LG u8120

5/11-2004

LG u8120 er mit første møde med det fremstormende teleselskab 3 og dets telefoner. Jeg var meget spændt på om 3 kunne leve op til mine forventninger fra deres markedsføring, som nok må konkluderes at have været for høje.

Førstehåndsindtrykket

Da jeg første gang så telefonen ligge i kassen, var den en anelse stor. Mine forestillinger om telefonen fra Tv-reklamerne var en lille telefon. LG u8120 er ikke nogen lille telefon, men klart den mindste 3G telefon på nuværende tidspunkt. I hånden virker telefonen meget stabil, dog med en irriterende antenne. Antenne er fortid blandt mobiltelefoner, hvilket åbenbart ikke er gået helt op for LG. Man kan imidlertid, anskaffe sig en miniantenne, som pynter lidt på telefonen.

Kassen

I kassen fra 3 fandt jeg følgende:

  • Telefon
  • Batteri
  • Lader
  • Strap
  • Stereo headset
  • USB Datakabel

Flot udvalg i standard kassen fra LG, man fornemmer at der ikke er sparet på noget. Man kunne få lyst til at fremsende en LG u8120 til de andre store producenter, således at de kan se hvilket tilbehør der burde være standard.

Tasterne

Tasterne er rigtig store og nemme at ramme. De er underbelyst med en fræk blå farve, som passer godt til telefonen. Der forefindes 3 telefonrør på tastaturet. Der er som altid en grøn og en rød telefon, men det nye er den blå. Denne telefon bruges når man ønsker at foretage et videoopkald. Navigationstasten er i bedste Samsung stil, dog med en bekræftelses knap i midten. Noget der har irriteret mig grænseløst er, at LG’en ofte glemmer tasteindtryk. Det vil med andre ord sige, at nogle tastetryk ikke bliver registreret under f.eks. SMS skrivning. Jeg har været i kontakt med andre LG brugere, som melder om samme irritationsmoment. Endvidere kunne jeg have ønsket mig mere forhøjning på tasterne, da de så ville være nemmere at genkende.

Standby tid

Telefonen holder omkring 4 døgn ved alm. Brug. Dog trækker ting som videotelefoni mv. tænder ud og kan forringe batteritiden væsentligt.

SMS

LG u8120 er god at skrive SMS på, hvis man ser bort fra det tidligere nævnte problem. Indtastningen foregår i bedste Nokia stil, som de fleste brugere kender. Man har konstant oplysning om hvor mange tegn man har igen, hvilket f.eks. Sony Ericsson mangler. Endvidere er der et bredt udvalg af forprogrammerede smileys, som man kan benytte til at krydre beskeder sendt fra telefonen.

LG har lavet en genialitet hvad det angår SMS og det udvendige monotone display (mere herom senere). Det er nemlig nu muligt at læse sin besked på det lille display. En funktion som er virkelig smart, og det forstyrre ikke omgivelserne, da telefonen ikke skal åbnes.

Menuen

Der kan vælges imellem 3 forskellige menu visninger, hvilket giver lidt adspredelse. Menu visningerne er flotte og meget farverige. Dog er strukturen i menuen ikke altid logisk, hvilket kan give frustration. Men alt i alt, flotte menuer fra LG, som dog kan være en anelse langsomme.

Kamera

Midt på telefonen er kameraet placeret. Kameraet kan rotere hvilket gør det meget alsidigt. Ved videotelefoni kan kameraet vende mod dig selv, mens du 2 sek. senere drejer det som alm. mobilt kamera. Kvaliteten på kameraet er ikke revolutionerende, men ganske standard for branchen. Billedstørrelsen er VGA, som de fleste andre telefoner på marked. Der hvor LG’en skiller sig ud er de softwaremæssige indstillingsmuligheder. Endvidere indeholder telefonen også et fotolys til fotografering i mørke omgivelser.

Hukommelse

Telefonen er udstyret med 32 MB intern hukommelse. Der er desværre ikke blevet plads til nogen udvidelsesmuligheder, hvilket er ærgerligt. Telefonen indeholder ellers både MP3 og videoafspiller. Disse funktioner får dog deres naturlige begrænsninger uden ekstra hukommelse.

Underholdning

Der er desværre ikke ret meget sjov ved telefonen fra 3. Den indeholder ingen spil, hvilket er synd. Når man åbner punktet games kobler den op til 3, hvorefter der er mulighed for at spille. Jeg kunne godt have tænkt mig et par integrerede spil. Dog understøtter telefonen Java, så mulighederne er til stede.

Udvendig skærm

Uden på telefonen sidder der en lille skærm. Skærmen oplyser om der har været aktivitet på telefonen. Som tidligere nævnt er det meget smart, at man kan læse SMS på skærmen. Skærmen er monoton, men man kan vælge mellem 7 forskellige belysningsfarver. Dette giver telefonen et personligt præg. Endvidere kan man sætte lysfarven alt efter aktivitet. Dvs. at telefonen kan lyse lilla, når der er modtaget en SMS besked, samt blåt når der er opkald. Virkelig en smart anvendelig funktion.

Skærm

Skærmen er virkelig imponerende og en af de helt store styrker ved telefonen. Den er dejlig stor, og står rigtig skarpt under alle testede forhold. Skærmen fremviser telefonens udbud af faciliteter i flotte skarpe farver. Opløsningen på skærmen er hele 220 x176 pixels. Endvidere er jeg imponeret over standbytiden set i forhold til en meget strømkrævende skærm.

Videotelefoni

Da det er en 3 telefon, understøtter den naturligvis også videotelefoni. Kvaliteten på videotelefonien var overraskende og kun med ganske få hakker. Kvaliteten er naturligvis kantet, men god i forhold til mine forventninger. Endvidere surfer man hurtigt på internettet med telefonen, når der er 3G dækning (er der i alle større byer i DK)

Opsummering og facts

Der er ingen tvivl om at LG u8120 er en af de mest markedsførte mobiltelefoner i DK. På denne baggrund var mine forventninger også store til telefonen. Efter noget tid med telefonen, må jeg dog konkludere at mine forventninger ikke helt blev indfriet. Hvis man er til 3 telefoner, er LG u8120 klart værd at undersøge. Endvidere sælges den til nogle ret favorable priser med abonnement fra 3. Ting som trækker ned i bedømmelsen er størrelsen, antenne, problemer med indtastning i forbindelse med SMS og monoton udvendig skærm. På denne baggrund tildeles LG u8120 fra teleselskabet 3, 3 stjerner.

+

3 (mulighed for videotelefoni mv.)
Flot skærm
Flotte menuer
Standbytid
Roterbar kamera
Meget standard tilbehør
Programmerbare farver i udvendig display
Størrelsen af en 3 telefon (mindste på markedet).

-

Størrelsen (som normal mobiltelefon)
Langsomme menuer
Antenne
Monoton udvendig skærm
Forsinkelser i indtastning
Flade tasterDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - LG u8120 - kamerasiden.dk