Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Kodak DX3600

20/8-2001

Kodak mener, de kan andet end lave film og fremkalde billeder, hvorfor vi har fået et Kodak digital kamera til test. Kameraet har med 2.2 megapixel en ganske fornuftig opløsning, og vi var da også spændte på at få prøvet kameraet.

Pakken blev åbnet og her kom første "nå". Kameraet er udført i rent plast, og ser umiddelbart noget billigt ud. Det er ret stort og kan på udførslen god ligne et normalt kamera. Med i pakken følger også en dockingstation, som skal benyttes når kameraet skal oplades og tømmes for billeder. Derudover er forskellige ledninger for tilslutning til fjernsyn, computer og strømstik. To cd'er indeholder hhv. manual samt drivere og programmer. Manualen i papirsform er en "kom hurtigt i gang" manual på flere sprog. Overskueligheden er ikke særlig god, og jeg lagde den da også hurtigt fra mig.

Af tekniske detaljer ved kameraet kan jeg nævne, at den foruden understøttelse af CompactFlash kort også har en 8Mb intern hukommelse. Derfor følger der i pakken ikke noget CF-kort med. Den interne hukommelse er en smart ting. Foruden at tage billeder, kan kameraet også optage video med lyd. På den interne hukommelse er der plads til 33 sekunders video i bedste kvalitet og næsten 1½ minut i den knap så gode kvalitet. Det er virkelig smart. Bag på kameraet er en LCD skærm, så man hurtigt kan se de billeder, man har skudt.

Kameraet har 2x optisk zoom og 3x digital. Der er autofokus og i det hele taget skulle kameraet bare være til at tænde og så skyde. For at tænde kameraet, skal man skyde en knap til siden hvilket åbner for linsen. Det virker som en lidt billig løsning, der måske ikke holder i en evighed.

Inden man kan tage billeder skal datoen indstilles. Her kommer et kæmpe plus til Kodak-kameraet: menusystemet er noget af det mest logiske og pædagogiske vi længe har set. Uden at have kigget i manualen har man hurtigt styr på alle indstillingsmuligheder der ligger i kameraet, godt hjulpet på vej af små ikoner. Med det system, er der ingen der vil fare vild i indstillingerne. Indstillingsmulighederne er heller ikke vanvittigt store. Det eneste der faktisk rigtig kan ændres er blitzen og formatet på billeder. Den to muligheder er 1800x1200 og 900x600.

Med dette på plads, kan vi komme til billederne. Der er flere muligheder for at tage billeder: man kan kigge i søgeren eller på LCD-skærmen. Når du har taget et billede, står det et øjeblik på skærmen, hvorfra du hurtigt kan slette det, hvis ikke det blev særlig godt. Vældig smart.

Kameraet viser dog hurtigt en svaghed: LCD-skærmen. Den er mørk og er ikke særlig god at kigge på. Er der bare det mindste mørk, kan den ikke benyttes som søger, idet kameraet ikke kan opfange nok lys til at vise det på skærmen. Men Kodak lægger så også op til, at det er søgeren der skal bruges, idet skærmen som standard er slukket når der skal tages billeder.

Når man har taget billeder, og kigger dem igennem på skærmen, ser det heller ikke særlig godt ud. Opløsningen er simpelthen elendig på den lille skærm. Men nu skal billederne ikke dømmes udfra en lille 1,8" skærm, hvorfor de skal overføres til computeren:

Overførslen kan foregå enten med den medfølgende dockingstation eller ved at sætte USB-kablet direkte i kameraet. Herefter burde der være adgang til kameraets billeder - det var der bare ikke. Lige meget hvad vi gjorde, kunne vi ikke få det til at virke. Programmet blev ved med at spørge efter filer der allerede var installeret. Dette gjorde simpelthen, at vi ikke kunne få billeder overført fra Kodak-kameraet.

Heldigvis testede vi i samme periode en Canon Ixus v kamera med CF-kort. Billederne fra Kodak'en blev lagt på CF-kortet, og blev hentet til computeren via Canon-kameraet. Billederne var ikke helt i stand til at overbevise os om, at kameraet på trods af en del skavanker alligevel er godt. Nogle af billederne har utrolig levende farver, og er knivskarpe. Desværre er der også mange i den modsatte kategori: farverne er grumsede og i det hele taget er billedet er ikke særlig vellykket.

Skal jeg sammenfatte lidt plus/minusser må det være sådan her. Af gode ting hører navigationen, der virkelig er logisk opbygget. Den interne hukommelse er et godt alternativ til CF-kort, dog bør man alligevel anskaffe sig et CF-kort. Kameraet kan optage video - noget som det ellers er forbeholdt lidt dyrere kameraer. Af dårlige ting kan nævnes LCD-skærmen, der er for mørk og har for lav opløsning. Billederne kameraet tager har godt nok høj opløsning, men når de bliver overført til computeren er de for mørke og farverne er meget døde. Desuden virkede det medfølgende program ikke, men det er selvfølgelig en detalje der bliver løst. Kameraet ser derudover lidt for billigt ud. Jeg kan godt lide, at mit udstyr ser ordentligt ud og udstråler kvalitet, og det synes jeg ikke Kodak DX3600 gør.

På grund af de problemer jeg er stødt på under testen, bliver jeg nødt til at give kameraet 2 stjerner. Det er synd, for det menu-system der ligger i kameraet er virkelig brugervenligt, men der er så mange andre ting, der slet ikke er gennemførte. Ærgeligt.


Se billeder taget af vores brugere med kameraet i billedkritik.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

Kom med et forslag til en test af et digitalkamera

Test af andre kameraer fra Kodak:
Kodak V610
Kodak EasyShare DX3900 Zoom
Kodak EasyShare DX3215 Zoom

Relaterede test:
Minitest: Nikon Coolpix S510
Minitest: Samsung NV 20
Minitest: Praktica Luxmedia 7303
Minitest: Canon Ixus 860 IS

Relaterede artikler:
Nye minitests af kameraer
Blænden – den fotografiske iris
Nyt brugervenligt spejlrefleks fra Nikon
Ekstrem makrofotografering med omvendt 50 mm     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Kodak DX3600 - kamerasiden.dk