Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?



People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Intempo KT-01

6/2-2005

Det er egentlig lidt problematisk at lade en fyr anmelde en slimhindefarvet, lyserød pigeradio som Intempo KT-01. Stod det til mit subjektive jeg at styre hele vejen gennem denne test, så ville de lyserøde skamroser nok ikke stå i kø. Nå, men i det følgende vil jeg forsøge at abstrahere fra den, mildest talt, iøjefaldende farve denne radio er født med, og så i øvrigt minde den mandlige del af befolkningen om, at en Intempo også kan erhverves omsvøbt så den ikke kun passer til Barbies dresscode.

Creme, gråsort og trækabinet er også muligheder – i Intempo-modellerne PG-01, KTB-01 og KTC-01 som designmæssigt er skåret over samme læst. På indholdssiden er de dog ikke identiske med KT-01. Husk det – følg evt. dette link til de i alt fire radioer i serien: http://www.intempo-digital.co.uk/products/product.htm

Med i kassen

Nå, men det er Intempo KT-01 vi har i hænderne her. Under emballagen finder vi:

  • Radio
  • Strømforsyning
  • Manual

Ikke så mange dikkedarer - der er hvad der skal til for at få noget lyd i køkkenet. Den intuitive tilgang til Intempo KT-01 er lidt under middel. Jeg fik godt nok tændt for radioen, men det tog et kig i den danske manual før de 12 knapper gav fuldstændig mening - en manual som er god og nem at gå til, men som ved et kig i den tilsvarende engelske manual, mangler de sidste sider. Sider som faktisk ikke er uden interesse for Intempo KT-01 brugeren.

Radioen i brug

På Intempo KT-01 er man aldrig i tvivl om hvorvidt man har fået trykket knapperne i bund eller ej - det siger et ordentligt rungende "klik" i plastickabinettet, noget som jeg har det ambivalent med. Det er rart at man ved radioen har fået besked, men omvendt virker det også ret billigt.

Justeringen af volumen er dog dejlig nem og "for dummies" - det er et gammelkendt drejehjul på fronten af radioen. Jeg er lykkelig, ja ok - det er måske lidt saftigt et udtryk - men jeg er i al fald glad for, at folkene bag Intempo KT-01 ikke har ladet volumenkontrol styre af knapper også. De 12 knapper radioen er født med, det er rigeligt for det der ikke er andet end en ordinær køkkenradio i Pink Panter forklædning.

Intempo KT-01 har mulighed for at gemme hhv. fire DAB-kanaler og fire FM-kanaler til forvalg. Altså otte i alt, hvilket jeg finder tilstrækkeligt til daglig brug - men så heller ikke længere. Det havde formentlig ikke kostet fabrikanten mange ører mere at udstyre Intempo KT-01 med yderligere seks forvalgsknapper, sådan at det samlede antal forvalte kanaler kom op på 10 digitale og 10 analoge kanaler. Men fire forvalgsknapper, det er nok hvis man ikke er krævende.

Og det havde været lettere at se bort fra de få forvalgsknapper, hvis displayet havde været nemt og ligetil at få i syne. Det er bare ikke tilfældet, for står radioen som i køkkener flest, er man nødt til at bøje sig ned for at se hvad man laver i et display, der ligger usædvanlig dybt i kabinettet - næsten 1 cm. Havde jeg kunnet vælge selv, havde jeg foretrukket et display der sad enten ovenpå eller "midt imellem" - det havde gjort displayet meget lettere anvendeligt, men måske rodet for meget rundt i designet. Tja.

På displaysiden må man ydermere acceptere et to liniers display der er forholdsvis lille. Et større display havde ikke generet mig, men jeg kan dog godt affinde mig - ikke mindst fordi den næsten hvide baggrundsbelysning, og den blå tekst, ser rigtig godt ud. Jeg må erkende, at til denne lyserøde/hvide radio passer det hvide displaylys rigtig godt. Det havde set forfærdeligt ud med et grønt display til denne særling.

Er det det ydre, der tæller?

Vi har været omkring farven - den tåler nok ikke flere tilnærmelser. Hvis jeg kender pigerne i min omgangskreds ret, vil de forgude Intempo KT-01 alene på grund af farven. Så ikke mere diskussion her, vi går ret videre til det overordnede kvalitetsmæssige i radioen. Kabinettet er gennemført i plastic med undtagelse af højttalergitrene, der er af metal og hvidlakeret. Det knager ikke i samlingerne og knapperne virker solide. Håndtaget er udført i en speciel blød plastic der giver et godt greb og en følelse af kvalitet. Generelt er det også min opfattelse, at Intempo KT-01 er godt skruet sammen og på materialesiden helt i orden.

På bagsiden er der et dæksel der giver adgang til batterirummet, der skal fyldes med seks C-batterier. Mens radioen har været til test har den ikke kørt på batterier, så der gives ingen vurdering af batterilevetid. Det gøres der i øvrigt heller ikke i manualen, så det får stå hen i det uvisse.

Men bagpå finder man en lille knap der vidner om, at der er tænkt på energiforbruget. Det er en knap som man ikke finder beskrivelse af i den danske manual - der må man ty til de sidste sider i den engelske pendant. Her finder man, at det er en knap der kan bruges til valg af lys/ikke lys i display ved brug af batteri. Ved strøm fra lysnettet kan man vælge lysstyrke i displayet - høj eller lav styrke.

Og endnu engang vender vi os mod bagsiden, hvor vi finder udgangen til hovedtelefoner. Det irriterer mig ikke specielt meget, at udgangen er placeret her - det undrer nok mest. Det virker som om den bare er ført ud af kabinettet hvor det lettest var til. Det optimale havde vel været på radioens side/top eller front - steder hvor den sidder knapt så fjernt.

Den digitale lyd

For netop hovedtelefonerne, de er en god vej til en forbedret lyd på denne radio. Intempo KT-01 giver godt nok lyd i digital stereo, men de indbyggede højttalerne imponerer ikke specielt. Lyden bærer præg af radioens størrelse og gennemsnitlige robusthed - og med et par højttalere der ikke er blevet skænket særlig opmærksomhed, er det en iørefaldende diskant man oplever. Jeg savner muligheden for at kunne ændre lydbilledet, f.eks. ved at kunne skifte mellem nogle allerede indprogrammerede. Min umiddelbare tanke er, at denne radio ikke kan løbe fra en placering i køkkenet, på kontoret eller teenageværelset - men ret skal være ret: Her udfylder den også fint sin plads.

En af Intempo KT-01's forcer er helt klart, at den også kan tage det analoge FM bånd. Dermed afskæres man ikke fra det hav af "almindelige" radiostationer, der i skrivende stund stadig er i overvældende overtal. Og det sikrere dig også, hvis du ikke kan få Intempo KT-01 til at modtage det digitale signal der hvor du bor. Det tilfælde er jeg f.eks. i netop nu, hvor jeg sidder og skriver denne anmeldelse ca. 20 km. nord for Odense. Jeg lytter til den analoge radiostation The Voice fordi Intempo KT-01's signalmodtagelse er direkte dårlig - sammenlignet med andre modeller som ikke har haft nævneværdige problemer med at fange signalet på samme lokalitet. Rører man antennen med hænderne, ja, da forsvinder signalet fuldstændig uanset hvor man anbringer Intempo KT-01. Dette har også været tilfældet ved brug af radioen i centrum af Odense, hvor radioen dog ikke har haft nævneværdige signalproblemer hvis fingrene blev i lommen.

Konklusion

Jeg har et ambivalent forhold til Intempo KT-01 - had/kærlighed er det vel, men det er nok givet, at denne radio kan få en både stor og ung fanskare i Danmark.

Den lyserøde farve vil jeg se bort fra da den står i konflikt med mit køn, men det er svært for mig at se bort fra flere væsentlige ulemper ved radioen:

Det mest iørefaldende, det er den lidt for ofte manglende digitale signalmodtagelse. Jeg ville ikke kunne bruge denne radio her 20 km. nord for Odense, og det er for dårligt.

Displayet er både fedt og dårligt på én og samme tid: Fedt på grund af farverne og den gode kontrast mellem baggrund og displaytekst, ufedt fordi man skal kigge dybt i kabinettet for overhovedet at få øje på displayet.

Funktionaliteten er det der tæller på plussiden hos Intempo KT-01; den er let når man først har fået læst den i øvrigt udmærkede, men lidt mangelfulde, manual. Det er også et plus, at radioen kan køre på batterier, samt at den kan skifte over på det almindelige FM-bånd. Og så kan jeg generelt godt lide det kvalitetsindtryk man får af de materialet Intempo KT-01 er lavet af. Der er ikke noget der knager her. Men jeg har svært ved at holde af det ”klik” knapperne brager frem med når de trykkes i bund.

Lyden vil jeg kategorisere som ordinær og lige midt imellem - hverken ringe eller god, og det bliver også min endelige dom over Intempo KT-01. Den er faldet ned lige midt i, og får derfor et 8-tal for en gennemsnitlig præstation der humper lidt ved en under middel signalmodtagelse og et lydbillede som jeg gerne ville kunne kontrollere bare en lille smule.



Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:




Relaterede test:
Sangean DCR-9
Cambridge Audio Azur 640T
Sangean DPR-15
Pure Elan

Relaterede artikler:
Hvad er en DAB kanal?
Brugbare DAB links
Hvad kan man høre på DAB?
Modtagelse af DAB-signalet



     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Intempo KT-01 - kamerasiden.dk