Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

hp photosmart 7350

30/8-2002

Efter utallige test af digitalkameraer, er tiden nu kommet til den nye fotoprinter fra hp. Printeren fylder en del, men med al den teknologi der er proppet i den, er der ikke nået at sige til det. For udover ganske almindelig print fra Windows, kan man printe direkte fra digitalkameraer og hukommelseskort - helt udenom en PC eller Macintosh.

I kassen finder man udover printeren diverse CD'er med programmer og drivere, QuickStart guide, manual, to blækpatroner, en patron-holder, papirprøver og et strømkabel. Printeren kan kun tilsluttes USB-porten, og dette kabel skal, som altid med printere, købes separat.

Da jeg ikke havde tænkt på dette, og jeg ikke havde mulighed for at købe et samme dag, ville jeg normalt stå med an printer, der ikke ville kunne bruges. Bare ikke i dette tilfælde. For på højre side af printeren er fire porte til diverse kort - faktisk spiser printeren nærmest alle typer memory-kort, i alt seks slags. Dette skulle jo straks prøves, så i med et CompactFlash kort med de bedste feriebilleder. Når et kort indsættes i printeren, læser den et kort øjeblik og på LCD-skærmen kan man herefter udvælge, hvilke billeder der skal printes ud. Sjovt nok står der intet om denne funktion i den tilhørende manual, og på de medfølgende cd'er der heller ikke meget hjælp at hente - med mindre du kan russisk. På nettet kan du dog finde en engelsk guide, der hurtigt hjælper dig i gang.

Heldigvis er det ret simpelt at finde ud af. Ud fra de enkelte knappers titel, er det let at regne ud, hvilken funktion, de har. Har du mange billeder på et kort kan du vælge at printe dem alle ud (standard) eller udvælge et eller flere. Med photo size knappen kan du vælge størrelse på dit billede. Det går fra 6x8 til 20x25. Derudover er det muligt at lave et index, der hurtigt giver et overblik over, hvilke billeder der er på kortet. Har du 10x15 papir, er der mulighed for at printe kant-til-kant. Kun afrivningsflippen forbliver hvid, alt andet er fotografi.

Med kortet indsat, er det også muligt at lave avancerede indstillinger som lys, farve og meget andet. Jeg savner dog forklaringer til alle disse muligheder, der står intet i de papirer, jeg har fået med printeren. På hp's webside er det dog muligt at læse om dette, og igen: det er utrolig simpelt at ændre indstillingerne, så det er hurtigt lært.

På forsiden af printeren finder man endnu en tilslutnings mulighed, nemlig via USB-kabel til et digitalkamera. Så har du et hp photosmart digitalkamera, kan du igen her hurtigt få printet billeder ud.

Med printeren tilkoblet computeren får man pludselig et ekstra drev - det er selvfølgelig tale om de kort, man kan sætte i printeren. Dem har du nu fuld adgang til, som var det tale om en harddisk. Dog er hastigheden ikke så høj, men det går nok, i betragtning af, det er en printer vi har med at gøre.

På computeren installeres adskillige programmer, nemlig Memories Disc, Share-to-Web og nogle printerprogrammer, der bl.a. giver dig mulighed for hele tiden at holde øje med blækniveauet. Desuden har du derfra muligheder for kalibrering af blækpatroner samt rense disse.

Når der skal printes billeder ud, har papiret stor betydning for kvaliteten. Desuden har papiret stor betydning for, hvordan blækket skal sprøjtes på - der er stor forskel på fotopapir og almindeligt kopipapir. I en normal printer skal man derfor før print vælge, om det er en bestemt type papir, du ønsker at printe på. Dette gør sig ikke gældende her, printeren ordner arbejdet for dig. Dette gør, det tager lidt længere før den begynder at printe.

Inden vi går til printerkvaliteten, er det nok værd at nævne, at der findes tre forskellige typer blækpatroner til printeren. Med følger en trefarvet blækpatron, med de almindelige farver. Foruden denne følger også en fotopatron, der indeholder tre andre farver. Med denne skulle man få endnu flottere billeder. Skal man printe tekst ud, er det dog en god ide at investere i en sort blækpatron.

Om kvaliteten på det printede kan jeg kun sige: wauw! Jeg har selv en hp printer, med kun omkring et år på bagen, og alligevel slår photosmart 7350 denne med flere banelængder i kvalitet. Udskrevet på fotopapir, skal man virkelig tæt på for at se, at det er en printer, der har præsteret billedet. Udskrift af et billede på 10x15 papir kant til kant tager godt to minutter, det er hurtigt klaret. Udprintningen foregår rimelig lydløst, så ikke noget at sætte en finger på der.

Tekst i sort/hvid klarer den lige så elegant, og rigtig hurtigt. Dog er der langt til det antal sider i minuttet, som hp har fået den til at præstere. Måske i kladdeudskrift.

Jeg har forsøgt mig med billeder både med og uden fotopatron, og kan stort set ingen forskel se. Testbilledet, som er fuld af farver, er blevet udskrevet i 10x15. Går man tæt på billederne, kan man dog se, at hudfarver bliver noget bedre med en fotopatron installeret. Men som sagt, man skal tæt på. Så om en fotopatron er en unødig investering? Med mindre man stiller store krav til sine udskrifter, kan de fleste nok godt nøjes med den almindelig tre-farve patron og en sort.

Jeg må sige, at hp photosmart 7350 har overrasket mig positivt på mange punkter. Den er utrolig simpel at bruge, den printer fantastisk flot og så pynter den på skrivebordet. Jeg kan godt lide, at man får adgang til sine memorykort, det er en rar ekstrafunktion. Teknologien bag fotosystemet hedder photoret IV, og det fungerer perfekt.

Som printer til tekst fungerer hp photosmart 7350 også fortrinligt: teksten står skarpt på papiret, selv på billigt kopipapir. Prisen for herligheden er 2.299,-. Prisen kan måske synes lidt høj, når man kan få printere til under 1000 kr., men den kvalitet du med denne printer får, er den, efter min mening, det værd. Du kan nu tage et billede med dit digitale kamera, og to minutter senere have det på papir i en kvalitet der nærmer sig en fotohandlers.

Dog er det ikke billigt at printe ud, langt fra. Et hp 10x15 fotopapir koster ca. 4 kr. stykket, og oveni det kommer blæk-forbrug. Du skal derfor have et behov der siger et par billeder en gang imellem, før det kan svare sig at anskaffe en fotoprinter. Ellers er det billigere at få dem fremkaldt hos en fotohandler. Men har du brug for en fotoprinter, er hp photosmart 7350 svær at komme udenom!Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

Relaterede test:
Canon PIXMA iP3000
HP OfficeJet psc 2110
Canon S830D
Canon S400     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - hp photosmart 7350 - kamerasiden.dk