Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

HP OfficeJet psc 2110

6/1-2003

Nu er eaid.dk igen på banen med en ny test. Denne gang har vi testet Den nye ”OfficeJet” HP psc 2110 all-in-one. Navnet OfficeJet beskriver en multimaskine – ja både printer, scanner og kopimaskine i en – vældig godt.

At det hele samlet i én maskine, gør det nemmere at håndtere, men ikke mindst sparer man en hel del plads. Ja, så er det ikke engang fordi den fylder meget, udvendige mål på en sådan multikarl er: højde: 22cm, bredde: 46,3cm, dybde: 37cm og så vejer den kun 7,82kg. Imponerende!

Tekniske specifikationer er der nok af, hvilket jeg vil prøve at forklare for det almindelige menneske, som ikke har hang til at bruge mange stunder foran computeren. Printeren kan printe i 1200dpi (prikker pr. tomme) som den højeste opløsning med den almindelige farvepatron. Dette resulterer i flotte print af f.eks. billeder. Dog vil jeg anbefale at bruge fotopapir, når du printer billeder i den opløsning, for at få det bedste resultat.

Som ekstraudstyr kan man købe en fotopatron, hvormed man kan printe i 4800dpi. Jeg tror ikke vi er langt fra, at det ikke kan betale sig, at gå til fotohandleren for at få fremkaldt billeder. I manualen til printeren er udførligt beskrevet hvordan man kan indsætte tilskåret fotopapir, for selv at printe disse ud. Under testen er vi desværre ikke i besiddelse af denne fotopatron. Dog blev jeg imponeret da jeg printede diverse billeder ud på HP Premium Photo Paper – glossy. Jeg må nok sige, at hvis en fotopatron gør det bedre end en almindelig farvepatron, ja så tør jeg ikke forestille mig de kuldegysninger jeg vil få ved synet af… ja du ved nok.
Printeren er udstyret med den nyeste udgave at HP’s PhotoRET, nemlig version IV. Dette sparer lidt på blækket, samtidig udnyttes den nyeste farvelagsteknologi optimalt.

Når scanneren skal arbejde på højtryk, for at yde sit bedste, leverer den en kvalitet på 600*1200dpi – og op til 9600dpi forbedret. Den scanner med en dybde på 48 bit farver, og 8 bit gråtoner – 256 gråtoner. Interfaced på scanneren er TWAIN kompatibelt, og scanningsområdet er svarende til A4 størrelse.

Når scanner og printer arbejder sammen, kan maskinen også bruges som kopimaskine. Selve kopimaskinen har mange funktioner. Den kan op- og nedkopierer materiale i størrelsesforholdet 50-400% HP har lavet en funktion de kalder Plakat. Dvs. man kan f.eks. tage et billede, der fylder et A4 ark, og forstørre det således at når det printes ud, bliver det udskrevet på 2 A4 ark, hvorefter det efterfølgende kan klistres sammen til størrelsen A3. Egentlig meget smart.
Kopimaskinen scanner materialet i 1200*2400dpi som den højeste opløsning, og printer med almindelig farvepatron i 1200dpi. Selvfølgelig bliver det bedre med en fotopatron, da opløsningen deraf bliver bedre. Kopimaskinen kan også bruges som stand-alone, dvs. uden at pc’en er tændt, hvilket er praktisk hvis man ikke skal bearbejde materialet på den ene eller anden måde.

Udskrifthastigheden, ja fabrikanten siger noget og som forbruger siger man noget andet. Som forbruger skal man huske på, at udskrifthastigheden afhænger af dokumentets kompleksitet. Jeg vil dog understrege at denne printer udskriver hurtigt. Det er både billeder og tekst. HP siger at printeren printer med en hastighed på op til 14 sider/minut i sort/hvid og op til 10 sider/minut i farve. Ud fra et dokuments standardkompleksitet, så tror jeg egentlig HP holder hvad de lover.

Printeren er udstyret med 8 MB ram, hvilket er meget nyttigt, når man arbejder med grafik. Dette er generelt ret tung data, der fylder meget, og den ekstra RAM hjælper til at prints af disse løber mere smertefrit og hurtigt. Selvfølgelig tilsluttes vidunderet via USB, dog opgraderet til USB 2.0 – USB 1 kan dog stadig anvendes, så ældre computere kan stadig lege med. Strømforbruget er heller ikke enormt ved denne maskine, idet at den maksimalt bruger 1 ampere og ligeledes kun 75 watt.

Oven i hatten følger en stor softwarepakke med, så man nemt kan håndtere denne multiprinter. Installationen er ikke værd at nævne, idet der ikke er noget særligt ved den. Som sådan skal man bare sætte cd’en i drevet og så kører det bare.
Efter endt installation startes automatisk en interaktiv præsentation af produktet. Jeg kiggede den igennem, hvorefter jeg faktisk var sat godt ind i hvordan printeren betjenes. Både manuelt på printerens frontpanel og via softwaren – en god start.

Programmet HP Director bruges til at indstille alle funktioner. Programmet er nemt og overskueligt bygget op, hvilket sætter én hurtigt i gang med brugen af printeren. Dertil følger HP billedbehandling, HP foto- og billedgalleri og HP photo printing. Tre programmer som hver i sær giver brugeren mulighed for at bruge de generelle funktioner på samme nemme basis, dog kommer man i gang med at arbejde mere intensivt med de enkelte funktioner. Samt får man en større helhed ud af det. Ikke mindst bliver man kreativt inspireret til hvad og hvordan man kan bruge sin nyerhvervelse til nye og spændende ting.
Programmerne er grafisk opbygget, idet mange genveje til forskellige funktioner er via en knap med billede af den valgte funktion. Ellers er programmerne bygget op efter Windows navigering, specielt efter Stifinder-princippet. I softwarepakken findes også programmet Readiris, som er et OCR tekstgenkendelsesprogram. Programmet indeholder en stor ordbog, hvilket betyder at den hjælper med at rette de få fejlscanninger der vil være, når tekst scannes. Readiris er et program som er lige til at gå til, desuden indeholder programmet guider, der hjælper dig igennem hvis det kniber.

En samlet konklusion, vil være, at hardware kombineret med den tilhørende software passer godt sammen. Som tidligere nævnt, har printeren mange funktioner som nemt og hurtigt kan betjenes via frontpanelet eller softwaren. Efter man har installeret softwaren, starter der automatisk en præsentation af printeren, hvilket nemt og hurtigt sætter én ind i hvordan printeren betjenes. Kopimaskinedelen er således også lavet som standalone, hvilket gør, at man ikke behøver tænde sin computer for eksempelvis at tage en kopi.
Den vejledende udsalgspris ligger ikke i den billige ende – kr. 2599.95,-. Hvis man sammenligner prisen for en almindelig printer, scanner og kopimaskine, synes den nu alligevel billig.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Canon PIXMA iP3000
Canon S830D
hp photosmart 7350
Canon S400     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - HP OfficeJet psc 2110 - kamerasiden.dk