Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Canon S400

16/8-2001

En af de nye printere fra Canon hedder S400. Navnet dækker over en prisbillig printer med fine specifikationer. Printeren kan udvides til en fotoprinter ved køb af andre patroner og til en scanner ved køb af et scannerhoved. Prisen på blækpatronerne er heller ikke særlig høj, det er ellers tilfældet ved mange printere. Dog skal det lige bemærkes, at farvepatronerne er separate. Du skal altså have en patron for hver farve.

I kassen finder du ud over printeren blækpatroner, manual, driver-cd, strømstik og i vores kasse var der desuden en cd med West McLaren Formel 1 samt et DTP program samt andet lækkert guf. Men intet printerkabel eller USB kabel - det skal du altså selv købe. Det er desværre normal praksis ved printerkøb. Desværre medfølger der heller ikke noget lækkert BubbleJet papir, så man virkelig kan se sin nye printers styrke.

Printeren kan installeres enten på parallel porten eller USB porten. Installationen går let og hurtigt, manualen er god til at guide dig igennem processen. Der installeres noget software, hvorfra du kan kalibrere printerhovedet og rense printeren. Desuden kan du hele tiden holde øje med hvor meget blæk der er i de enkelte patroner, og under udskrift kan du hele tiden se hvor langt printeren er nået.

Når du tænder printeren får du måske en mindre behagelig overraskelse: den larmer! Ikke nok med den larmer, så er den over et minut om at blive klar. Når den så endelig er tændt, og det hele er som det skal være, så kan printeren pludselig finde på at køre frem og tilbage med printerhovedet periodisk. Det giver altså en irriterende larm, som jeg nemt kunne være foruden.

Som en start på testen sætter jeg almindeligt kopipapir i printeren og udskriver en tekst med vores logo i et hjørne. Printeren er her rigtig god til at printe den sorte tekst ud, til gengæld ser vores logo noget grumset ud. Ved at gå lidt ind i printerindstillinger finder jeg ud at, at ved at sætte den til at printe ud med brug af DTP-profilen, så stiger kvaliteten. Dog ser det stadig ikke overbevisende godt ud.

Inde i indstillinger, kan du også give hvert ark papir et "stempel", så der f.eks. står Fortroligt i øverste hjørne. Det prøver jeg, og finder endnu en skuffende detalje. Printeren kan simpelthen ikke lide at skrive sort ud ovenpå en farvet baggrund. Udskriften så ud som om, den sorte blækpatron var ved at løbe tør. Dette ændrede sig længere nede på siden, hvor det kun var den sorte farve at bekymre sig om. Her ser det igen forrygende ud.

Turen kommer nu til at printe billeder ud. Jeg anvender til formålet noget InkJet papir. Udskrivningen tager rimelig lang tid, men ud kommer det da. Resultatet er et lidt for mørkt billede med de velkendte vandrette striber. Farvetætheden er ganske god, her er der ikke noget at sætte fingre på. Dog har billedet et grønligt skær, der hvor farven burde være sort. For at billederne bliver rigtig gode, skal der i hvert fald justeres lidt på lyset og farverne i et fotoprogram, printeren har simpelthen en tendens til at gøre det lidt mørkere end det i virkeligheden er.

Hvordan printeren udskriver med den særlige fotopatron ved jeg ikke, men skal man have udskrevet sine feriebilleder på denne printer, vil jeg nok anbefale at benytte fotopatronen.

Af positive ting ved printeren vil jeg nævne prisen - både på printeren og blækpatronerne, udskrift af tekst og hastigheden på tekst. Prisen taget i betragtning er kvaliteten på billeder såmænd også god nok, men den kan altså fås bedre. Af irritationsmomenter er lyden. Når man som jeg er vant til en ret lydløs printer, er det altså irriterende at få sådan et larmende monster ind på værelset. Den er derudover også en rum tid om at få startet op. Jeg kan heller ikke lide, at tekst udskrevet ovenpå og ved siden af et billede blev grim med vandrette streger.

Selv om min test måske kan lyde en anelse negativ, så synes jeg at prisen er med til at veje gevaldigt op på minuserne. Du får altså ikke en printer meget billigere end denne (ca 1100 kr). Jeg ligger derfor og svæver mellem tre og fire stjerner. Men jeg giver den tre, da der er noget ved den printer, som ikke er helt perfekt.Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

Relaterede test:
Canon PIXMA iP3000
HP OfficeJet psc 2110
Canon S830D
hp photosmart 7350     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Canon S400 - kamerasiden.dk