Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Bush PSDAB2003

19/2-2005

Min første tanke ved synet af PSDAB2003 var: ”Lilla?”. De billeder jeg havde set af denne bærbare DAB-radio havde givet mig det indtryk, at radioen var mere eller mindre blå i kulør. I al fald havde jeg ikke forventet så markant en lilla front.

Nuvel, det er dejligt at blive overrasket engang imellem. Og egentlig også i dette tilfælde – den lilla front i det bløde gummimateriale irriterer ikke mine øjne, men der skal nok være enkelte anti-hippier der ser rødt ved farven på PSDAB2003.

Og hvad er det så man får når man køber BUSH PSDAB2003

  • Bærbar DAB-radio (Ej FM modtagelse)
  • 2 stk. Duracell AA-batterier
  • Hovedtelefoner (Fungerer samtidig som DAB-antenne)
  • Manual

En god manual

Som det er sædvanen, starter vi med manualen. Den originale er på engelsk, men til glæde for den danske forbruger, har man været så venlig også at lave en dansk version. Godt nok ikke i samme ”finish”, men helt på højde med den engelske manual. Hele 38 sider er der at tygge sig igennem, og det kan godt blive en lang historie. Personligt måtte jeg holde indtil flere pauser før alt var læst. Men så står man bestemt heller ikke tilbage med spørgsmål af nogen art. Alt synes besvaret, og til tider så indgående, at man tænker ”jaja, kom nu videre”. Manualen er bestemt et plus, ikke mindst fordi den også gør opmærksom på det man kunne kalde radioens ”mangler”.

Bærbar batterisluger

Med mangler tænker jeg især på strømforbruget. Med de to medfølgende AA-batterier har jeg haft fornøjelsen af at bruge PSDAB2003 i 6 timer. Det er simpelthen for lidt i mine øjne, og når man så efterfølgende fra producentens side foreslår, at jeg skal bruge en ekstern strømforsyning, så sker det væsentlige, at jeg mister hele idegrundlaget med produktet.

Og det er kritisk – der er ikke meget bærbar, personlig DAB-radio over et produkt som er lænket til lysnettet med en transformer og et kabel. Og for at det ikke skal være løgn, så følger der ikke nogen transformer med PSDAB2003. Sådan en skal man selv ud og investere i, og når man så har gjort det, må man efterfølgende investere i genopladelige batterier – for hvem har råd til at købe nye batterier i tide og utide, og hvem har lyst til konstant at være stavnsbundet til strømstikket?

Som endnu en lille krølle på hoben af ekstraudstyr, er man også nødt til at købe sig en batterilader, for man kan ikke sætte sine batterier i PSDAB2003 og lade dem direkte. Næ, de skal selvfølgelig pilles ud og sættes i laderen.

Problemer med strømforbruget er ikke et isoleret problem for PSDAB2003. Det findes i større eller mindre grad for alle de bærbare DAB-produkter på markedet; forårsaget af den DAB-elektronik der er stort set identisk i alle de bærbare produkter. Indmaden stammer i de fleste tilfælde fra samme chip-producent, og det har endnu ikke været muligt at fremstille et DAB-modul som bruger meget lidt strøm.

Skulle man gøre et forsøg på at fremstille et mere energistærkt produkt for forbrugeren, ville jeg satse på større batterikraft (f.eks. 3 AA-batterier i stedet for 2) samt mulighed for at genoplade batterierne direkte i PSDAB2003. Og så skulle der selvfølgelig følge en transformer (4V / 250 mA) med i købet.

Engelsk design?!

Den lilla front er nok med til at afsløre radioens oprindelsesland. De englændere har nu altid haft en særpræget sans for brug af farver. Jeg kunne godt tænke mig, at BUSH havde produceret deres PSDAB2003 i andre farver også – til dem hvor lilla er lige eksotisk nok.

Som tidligere skrevet kan jeg godt se det flotte i farven, ligesom jeg også godt kan lide de fem knappers placering. De ligger godt for hånden under brug, og multitasten i midten ligger perfekt til besøg af tommelfingeren. Multitasten er gjort til det helt centrale element i brugen PSDAB2003, og det er således her man styrer volumen og valget af DAB-kanal. Fungerer upåklageligt.

Knapperne er ydermere ”forseglede”, sådan at der ikke er mellemrum mellem knap og radio. Det ser smart ud og er samtidig funktionelt – det holder skidt, støv og lommeuld på sikker afstand af indmaden.

Brugen af det bløde gummimateriale til fronten er helt sikkert med til at forøge kvalitetsindtrykket af denne DAB-radio. Men når man skal have PSDAB2003 stoppet i en trang lomme, kan det godt give lidt rigelig friktion med den ”gummifront”. PSDAB2003 er heller ikke forsvindende lille – den måler 65 (B) x 100 (H) x 20 (D) mm. og vejer 73 g. uden batterier og hovedtelefoner.

Bl.a. tykkelsen (20 mm.) taget i betragtning, kunne jeg have ønsket mig en klips på bagsiden. så kunne man have fæstnet PSDAB2003 til f.eks. bukserne. Det må jeg dog, lidt irriteret, undvære, og fortsat stoppe radioen i lommen hvor den fylder godt op og fortrænger pladsen til min mobiltelefon.

Siderne og bagsiden derimod, er lavet i plastic, forsøgt udført med et alu-look. Det er BUSH kommet godt fra, men det er selvfølgelig ikke det samme som den ægte metal-vare. Bagpå finder man også dækslet hvorunder batterierne sidder. Det er lilla som fronten, og let at fjerne så batterierne kan skiftes. Selve batterimonteringen viste sig dog lidt bøvlet, da det enkelte batteri holdes fast ved en fjeder i både plus og minus – frem for normalt kun i minus-enden.

En fin lille brugbar detalje finder man på toppen af PSDAB2003. Her sidder to knapper. Den ene er on/off knappen, den anden en skydeknap der kan låse PSDAB2003. Hvis radioen er slukket kan den ikke tændes, og er den tændt kan den ikke indstilles – mægtig fordelagtigt når radioen ligger i lommen eller tasken og roder rundt.

Hovedtelefonerne og lyden

Umiddelbart forventede jeg, at udgangen til høretelefoner skulle sidde i bunden af PSDAB2003. Men dér måtte jeg kigge forgæves, for udgangen sidder på højre side af radioen. Det kan jeg ikke have noget imod, ja, faktisk virker det lidt mere stabilt at have den placeret dér, hvor den har sværere ved at glide ud af stikket.

Selve hovedtelefonerne virker upåklageligt – og tjener samtidig som DAB-antenne for PSDAB2003. Det er en rigtig god lyd de giver, lige som det er en fornøjelse at PSDAB2003 er født med en equalizer, så man kan ændre lydbilledet let og enkelt (Equalizeren har sin egen knap på fronten). Der er seks forskellige lydbilleder at vælge imellem, hvilket er mere end rigeligt.

Jeg har desuden haft fornøjelsen af at koble PSDAB2003 på anlægget via et Jack-stik i udgangen til hovedtelefonen. Selv om BUSH i manualen påstår, at kun de medfølgende hovedtelefoner kan fungere ordentligt som DAB-antenne, er min erfaring nu nærmere, at man fint kan bruge andre hovedtelefoner og ledninger som antenne.

Displayet

Når man tænder PSDAB2003 er det et markant blåt skær der møder én. Det 2-liniers alfanumeriske display er virkelig noget der kan få øjnene op blandt tilskuerne, og det er et dejligt syn må jeg erkende. For at spare på strømmen, har man kun lys i displayet tre sekunder efter sidste knapberøring, og der er ikke mulighed for at ændre intervallet. Det kan godt være lidt træls i mørke, hvor det er svært at nå at se et helt kunstnernavn der løber hen over displayet.

Ellers får man følgende oplysninger i displayet:

  • Volumenstyrke
  • Batteristand
  • Klokken
  • Valgte equalizer
  • Signalstyrke

Desuden kan man selvfølgelig se navnet på den kanal man lytter til, og på nederste linie se den information som udsendes sammen med det pågældende nummer.

Konklusion

Det har været en meget blandet fornøjelse at stifte bekendtskab med PSDAB2003 fra BUSH. På positivsiden vil jeg fremhæve den rigtig gode fornemmelse af kvalitet, displayet og den gode lyd og den dejlige equalizer. Det er faktorer som virkelig taler godt for dette produkt. Ja, faktisk har jeg været yderst tilfreds med PSDAB2003 i den tid jeg fik med lyd i øregangen. Men:

På negativsiden er dog en sværvægter som jeg har meget svært ved at se bort fra; Energiforbruget, og måden det er håndteret på i PSDAB2003. seks timers brug pr. batterisæt er simpelthen for lidt, og det bliver kritisk når alternativet hedder en transformator via lysnettet (Som end ikke følger med). I mine øjne forsvinder derved det meste af den ide som der faktisk kunne være i en ”personlig” DAB-radio. Man kunne have reddet den i land ved at udstyre PSDAB2003 med genopladelige batterier fra fabrikken samt en indbygget lader – men det er heller ikke tilfældet, hvorfor jeg ikke kan give BUSH PSDAB 2003 mere end et lige nøjagtig bestået 6-tal. Der er bestemt potentiale i produktet, men det virker endnu noget halvfærdigt, hvilket synes svært at acceptere til en pris på 1599,- (20. feb.2005) på www.gizmolink.dkDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Sangean DCR-9
Cambridge Audio Azur 640T
Sangean DPR-15
Pure Elan

Relaterede artikler:
Hvad er en DAB kanal?
Brugbare DAB links
Hvad kan man høre på DAB?
Modtagelse af DAB-signalet     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Bush PSDAB2003 - kamerasiden.dk