Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Amitech Web Kamera

8/8-2001

Jeg har haft den fornøjelse at teste Amitech Web Kamera, der ved første øjekast ser noget futurisk ud. Designet er intet mindre end flot: en oval, blå "dims", der absolut vil pynte på ethvert skrivebord. Farverne er holdt i blå, sort, grå og krom, og som den står der og betragter én, minder den mest om noget set i en science fiction film.

Nu skal denne anmeldelse selvfølgelig ikke kun handle om min begejstring over udseendet. Funktionaliteten er mindst ligeså vigtig. I æsken er der ud over web kameraet også et headset med mikrofon, en manual og en drivercd. Manualen er, selvfølgelig, på dansk og beskriver installationen, der i øvrigt hører til en af de letteste jeg har oplevet. USB-interfacet gør det simpelthen så indlysende simpelt at installere, og det hele virker efter ganske få minutter. Drivercd'en er derimod lidt spøjs - den kom på en hjemmebrændt cd, dog med amitech tryk på den modsatte side.

Når kameraet er installeret, startes det medfølgende program enten fra start-menuen eller med et tryk på knappen ovenpå webkameraet. Ganske hurtig og snild programstart. Programmet giver adgang til at tage billeder i jpeg-formatet og optage video i mpeg-formatet - begge kan enten gemmes på harddisken eller sendes direkte som e-mail. Det medfølgende headset giver lyd på filmen - alternativt kan man også have musik kørende på computeren, hvis man ønsker baggrundsmusik til sine optagelser.

Et tryk på den store runde knap med Amitech logoet starter Microsoft Netmeeting, der giver dig adgang til at videotelefonere med andre på nettet. Og det er jo egentlig her, sættet fra Amitech kommer til sin ret. Desværre er Netmeeting ikke det letteste program at få til at makke ret, men det skal Amitech ikke have skyld for.

Når programmet kører, kan du hele tiden på skærmen se dig selv, eller hvorhen web kameraet nu er rettet. Standardopløsningen på dette er 320x240 - det går ganske gnidningsløst. Men sætter du opløsningen op (højeste er 640x480) begynder det at gå lidt langsomt med opdateringshastigheden. Du kan dog manuelt sætte fps (Frames Per Second) og det får det faktisk til at se godt ud igen, selv på min gamle maskine.

Billedkvaliteten er heller ikke så tosset endda. Det er selvfølgelig ikke superskarpe billeder der dukker op på skærmen, men sådan er web kameraer nu engang. På linsen er det muligt at stille skarpt, så der hele tiden er fokus. Lysfølsomheden indstiller kameraet selv, hvilket giver mig et problem: Da jeg har et vindue til højre for mig, er hele min højre del af ansigtet al for lys til at man kan se andet end øjet. Men også det er der en løsning for, når bare man kigger sig for: Inde i indstillinger er det simpelthen muligt at indstille alt lys, kontrast osv. sådan at man til sidst får et rigtig godt billede. En ide havde måske været, at man kunne gemme de forskellige profiler, så man var fri for at skulle indstille det hele igen, alt afhængig af tidspunktet på dagen. Samme sted finder du også en zoom-funktion.
For at komme lidt videre med lysfølsomheden, så har kameraet en følsomhed på 2,5 lux. Det gør, at du sagtens kan filme uden andet lys end skærmens flimren.

At optage video kræver en del processorkraft, og det anbefales ihvertfald ikke at have andre, krævende programmer kørende. Nu skal det siges at min testcomputer ikke hører til de hurtigste, hvorfor det helt sikkert går noget mere smertefrit på nyere maskiner. Jeg vil derfor kun sige om funktionen, at det er et klart plus, at den selv komprimerer til mpeg-formatet, istedet for det noget større avi-format, som filmen først bliver gemt i.

Alt i alt kan jeg faktisk ikke finde nogle kritikpunkter angående dette kamera. Prisen hører ikke til de laveste, du kan sagtens købe et kamera med de samme specifikationer (opløselighed, farvedybde) som dette til omkring det halve. Men om kvaliteten så er ligeså god, kan jeg ikke sige. Jeg ville ofre de ekstra par hundrede kroner, som dette koster (600 kr), og så være sikker på en god kvalitet. Samtidig ser kameraet altså bedre ud en de fleste af dens artsfæller. Amitech Web Kamera får fem stjerner, idet jeg simpelthen ikke kan få øje på nogle mangler eller fejl. Det eneste skulle være, at ledningen gerne måtte være lidt længere. Men det kan selvfølgelig købes seperat. En skærm med USB-stik på, ville være perfekt til dette kamera!Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:
Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Test - Amitech Web Kamera - kamerasiden.dk