Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Til lykke IXUS

15/9-2006

10-året for Canons IXUS kameraserie er fejret med pomp og pragt i London – blandt andet med 10 diamantbesatte kameraer til mere end en halv million kroner, der bortauktioneres til fordel for Røde Kors.

Søborg den 14. september 2006: I aftes fejrede Canon 10-års jubilæet for sin IXUS kameraserie med en stjernebesat fest i Atlantis Gallery i London – stjernebesat i mere end én forstand, da begivenheden blandt andet bød på præsentationen af et diamantdekoreret IXUS kamera til en værdi på 300.000 danske kroner.

Tre nye Digital IXUS modeller blev ligeledes præsenteret, og formålet med begivenheden var at fejre en succeshistorie på markedet for kompaktkameraer. Således deltog to af nøglefigurerne, de to designere bag det originale koncept, Yasushi Shiotani og Seiichi Omino, sammen med kendte personer fra blandt andet modeverdenen og 600 journalister.

Byd på et IXUS med diamanter

Siden det første IXUS APS filmkamera så dagens lys for 10 år siden, har netop design spillet en væsentlig rolle for succesen. Yasushi Shiotanis "box and circle" design er blevet efterlignet mange gange, men gennem løbende udvikling og forfining er det lykkedes at bevare det som et ikon for IXUS serien – blandt andet gennem Seiichi Ominos genfortolkning i forbindelse med lanceringen af den første Digital IXUS i 2000.

I alt 10 diamantbesatte kameraer – et for hvert år – vil blive bortauktioneret på eBay, og overskuddet gå ubeskåret til Røde Kors. Det 300.000 kr. dyre Super Diamond IXUS er dækket med 380 diamanter leveret af Eddie Elzas fra Antwerpen, som er indehaver af verdens største samling af farvede diamanter. Ligeledes vil 9 andre såkaldte "his and hers" kameraer blive bortauktioneret. De har hver en værdi af ca. 25.000 kr.

Modeskabere fotograferer

I forbindelse med festlighederne markerede Canon ligeledes sit fortsatte sponsorat for modeugerne i London, Paris og Milano, lige som man lancerede The Other Side of Fashion – en samling "bag scenen" fotografier taget af 100 modeikoner inklusive Robert Cavalli, Donatella Versace og Christian Lacroix. Overskuddet fra et magasin indeholdende en række af de eksklusive billeder vil ligeledes blive til gavn for Røde Kors, nemlig i form af ungdomsprojekter i Europa.

Blandt gæstetalerne på den store aften var præsidenten for British Fashion Council Stuart Rose og lederen af det engelske Design Museum Deyan Sudjic.

Nye modeller på catwalk’en

Canon lancerede som nævnt tre nye Digital IXUS modeller i et modeshow på catwalk’en – det ekslusive titaniumkamera Digital IXUS 900 Ti, der også er det første kamera i serien med en opløsning på 10 megapixels, Digital IXUS 850 IS, der er det første kamera i serien med 28 mm. vidvinkel samt 3.8x optisk zoom, og Digital IXUS I7 zoom, der er det hidtil mindste kamera i serien, som endda kan fås i fire forskellige farver.

- Det har været en udfordring både at forblive tro mod værdierne i det oprindelige koncept samtidig med, at vi har lanceret friske og innovative tiltag. Men vi må sige, det er lykkedes. Det beviser det faktum, at IXUS serien har bevaret sin førerposition gennem alle årene, siger produktchef John Hudson fra Canon Danmark.

HISTORISK TIDSLINJE:

IXUS, maj 1996: Canons første IXUS kamera lanceres. Det er verdenens mindste kompaktkamera med autofokus og zoom. Yasushi Shiotanis "box and circle" design bliver en inspirationskilde for hele kameraindustrien.

IXUS L-1, september 1997: Baseret på det originale Canon design, som i visse lande heder IXY, byder dette helt almindeligt udseende kamera på ny topydelse, blandt andet et lysstærkt objektiv med asphæriske linseelementer.

IXUS Limited Kit, september 1997: Lanceret for at markere Canons 60 års jubilæum. Denne udgave af IXUS er belagt med 18 karat guld og bliver leveret med en guldbelagt fjernbetjening. Kun 30.000 eksemplarer produceres til salg.

Digital IXUS, maj 2000: Med lanceringen af den første Digital IXUS model træder Canon, og hele branchen, ind i en helt ny æra. Med sin kompakte kombination af brugervenlighed og funktionalitet appellerer kameraet bredt til forbrugerne.

Digital IXUS 400, marts 2003: Designet til at opfylde forbrugernes krav til højere opløsning og bedre zoom, bliver denne 4 megapixels model introduceret med 3x optisk zoom – samtidig med, at kameraet stadig er klassens mindste.

Digital IXUS I, oktober 2003: Stil og raffineret elegance er kendetegnet for dette relativt radikale redesign. Det kan fås i fire forskellige farver med paneler for og bag udformet i en nyudviklet aluminiumslegering.

Digital IXUS 40, oktober 2004: Samtidig med, at IXUS konceptet bliver løftet til nye højder når det gælder kombinationen af elegance og ultrakompakt design, lanceres Canons DIGIC II processor i dette kamera.

Digital IXUS i5, november 2004: Som afløser for Digital IXUS I lanceres Digital IXUS 5 i fem forskellige farver og rummer blandt andet en 5 megapixels sensor samt flere nye funktioner, blandt andre bredformat 9 punkts AiAF fokusering.

Digital IXUS 700, marts 2005: Tre nye flagskibsmodeller i Canons serie af Digital IXUS kameraer bliver de første til at tilbyde brugerne 7 megapixels sensor samt det nye Perceptual Curve Design – et slankt og elegant design med bløde og afrundede former.

Digital IXUS 65, marts 2006: Digital IXUS 65 bliver det første Canon digitalkamera med 3" LCD monitor. Den store skærm gør det blandt andet muligt at drage fordel af den nye Focus Checker funktion.

Digital IXUS 900 Ti, september 2006: Det eksklusive kamerahus i titanium på Digital IXUS 900 Ti matcher den imponerende opløsning på 10 megapixels, et ultrakompakt 3x optisk zoomobjektiv og ikke mindst Canons nye DIGIC III processor med Advanced Noise Reduction.


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Nyhed - Til lykke IXUS - kamerasiden.dk