Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Nyt kamera i kreditkort størrelse sætter en stopper for uskarpe billeder

10/8-2006

Knivskarpe billeder fra Sony

Cyber-shot T10 byder på 7.2 effektive megapixel, meget høj lysfølsomhed, 2,5-tommer LCD-skærm og en unik teknologi, der forhindrer, at billederne bliver uskarpe.

Det kompakte kamera har et smukt og funktionelt design, der giver stor brugerglæde.

Sony Cyber-shot T10 er en videreudvikling af det meget populære Cyber-shot T9. T10 byder stadig på et smukt og kompakt design, men bag den solide stålfacade er der blevet tilført en række nye og spændende funktioner.

Cyber-shot T10 giver billeder med en effektiv opløsning på 7.2 megapixel. Objektivet er en 3x optisk zoom af typen Carl Zeiss Vario-Tessar. Herudover skal man være opmærksom på den dobbelte ’Anti-Blur’-teknologi, der kombinerer Super SteadyShot med en ekstrem høj lysfølsomhed, og gør rystede og uskarpe billeder til fortid.

LCD-skærmen er en 2.5-tommer med Clear Photo LCD Plus, og man har blandt andet mulighed for at nyde sine pletskud som et slideshow med underlægningsmusik direkte på kameraets skærm. T10 er udført i rustfri stål, har en tykkelsen er på blot 21 mm. og en vægt på 140 gram.

Double ‘Anti-Blur’ giver superskarpe billeder og videooptagelser.

Rystelser i kameraet er en af de hyppigste årsager til, at optagelserne bliver uskarpe og må ende sine dage i papirkurven på computerens skrivebord. Derfor har Sony udviklet en teknologi, der kaldes Double ‘Anti-Blur’. Teknologien kombinerer den kendte Super SteadyShot-teknologi med en meget høj lysfølsomhed på helt op til ISO 1000. I praksis betyder det, at det bliver nemmere at tage skarpe billeder i dårlig belysning.

Super SteadyShot er en billedstabilisator, der justerer kameraets objektiv i forhold til eventuelle rystelser, der kan opstå når man eksempelvis benytter den lave lukkerhastigheder i dårligt lys. Teknologien gør det også lettere at fange motiver i hurtig bevægelse, og den kan bruges til både billeder eller når man optager videofilm med T10.

Kameraets 1/2.5” Super HAD CCD-sensor udnyttes til fulde af objektivet, der er en Carl Zeiss Vario-Tessar. Både lines og prisme foldes ind i kamerahuset, hvilket giver T10 en meget slank profil og samtidig beskytter de bevægelige dele. De 3x optisk zoom kan kombineres med 6x digital zoom og 14x VGA zoom. I forstørrelsesglas-indstillingen (Magnifying Glass mode) kan man tage billeder på helt ned til en centimeters afstand.

Når motiverne skydes eller når optagelserne skal gennemses, gøres det på en 2,5-tommer LCD-skærm, der er antirefleksbehandlet så pletskudene står helt skarpt på skærmen. Skærmens kontrast kan desuden indstilles ved et klik på en enkelt knap, hvilket er til stor gavn, når man fotograferer i kraftigt sollys.

Cyber-shot T10 har en indbygget slidedshow-funktion, der samtidig giver mulighed for at man kan tilføje underlægningsmusik. Man kan selv bestemme den rækkefølge, som billederne skal vises i, og musikken overføres til kameraet fra en traditionel musik-cd eller MP3-fil via det medfølgende software.

Brugervenligheden er helt i top

Cyber-shot T10 er designet, så det er nemt at benytte. Navigationen gennem de danske menuer er blevet endnu mere brugervenlig med en hjælpefunktion, der dukker frem på skærmen og forklarer hvordan eksempelvis blitz, makro eller selvudløseren fungerer.

Den indbyggede Real Imaging-processor sikrer, at kameraet lynhurtigt er klar til brug, og det medfølgende batteri har en kapacitet på op til 250 billeder. Der er ni indbyggede indstillingsmuligheder, der blandt andet giver perfekte billeder i tusmørke, sne, på stranden eller når man gerne vil gemme et minde om fyrværkeriet nytårsaften.

Kameraet har en indbygget hukommelse på 56 megabyte, der kan udvides med enten Memory Stick Duo- eller Memory Stick PRO Duo-kort. T10 understøtter ligeledes PictBridge-standarden, som giver mulighed for at udskrive billederne direkte fra kameraet til en kompatibel printer uden brug af computeren. Den medfølgende software hedder Picture Motion Browser, og den gør det muligt at hente billederne fra kameraet og holde styr på dem, når de ligger på computerens harddisk.

Masser af tilbehør til designkameraet

Til T10 kan man blandt andet erhverve:

LCS-THG, der er en veldesignet bærertaske i ægte læder. Tasken åbnes og lukkes med en magnetisk klap, så det er nemt, at få kameraet frem når billedet skal tages og hurtigt at få på plads, når det skal transporteres.

CSS-TNA – Cyber-shot Station, er en docking-station, der giver hurtigere overførselstid mellem computer og kamera, og samtidig oplader batteriet ca. 30 procent hurtigere. Herudover medfølger en fjernbetjening, som kan benyttes når billederne skal vises på fladskærmen, og en indbygget print-funktion, der kan benyttes med PictBridge-kompatible printere.

MPK-THC – Er et undervandshus, som beskytter kameraet mod vand, sne eller snavs. Med undervandshuset kan T10 benyttes til dykning ned til 40 meter.

Kameraet kan fås i sort og sølv, og det er i butikkerne fra september 2006.

Vejledende pris

Cyber-shot T10: 3999 kroner


Tekniske detaljer

Dobbelt ’Anti-Blur’-teknologi.
Super SteadyShot.
Høj lysfølsomhed (ISO1000).
7.2 effektive megapixel.
Clear Photo LCD plus-skærm på 2,5-tommer.
3x optisk zoom, 14x smart zoom, 6x digital zoom.
Slideshow med underlægningsmusik.
Clear RAW NR (forhindre støj på billederne).
Stamina-batteri med kapacitet på ca. 250 billeder.
Hurtig opstartstid på 1,3 sek.
Makro ned til 1 cm.
Kompakt design med kamerahus i stål.
Real Imaging-processor.
16:9 indstilling til TV I bredformat.
56 megabyte indbygget hukommelse.
Mulighed for at optage videofilm.
Histogramfunktion.
USB 2.0 High Speed-tilslutning.
Cyber-shot Station-kombatibel.
PictBridge-kombatibel.
Menusystem på dansk.


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Nyhed - Nyt kamera i kreditkort størrelse sætter en stopper for uskarpe billeder - kamerasiden.dk