Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Kompakt topydelse

25/8-2006

Pixelmæssigt er Canons PowerShot A-serie nu kommet op i de voksnes rækker.

Søborg den 24. august 2006: Med en opløsning på 10 megapixels har Canons PowerShot A-serie foreløbig sat ny rekord. PowerShot A-serien henvender sig til konsummarkedet, men er et godt bevis på, at Canon mener, alle har ret til et kamera med høj opløsning. De 10 millioner pixels finder man i den nye model PowerShot A640, der lanceres sammen med lillebroderen PowerShot A630, som byder på 8 millioner pixels.

De to nye modeller, som afløser PowerShot A620 og A610, har begge en 2,5" Vari-Angle LCD-skærm, der kan drejes i forskellige vinkler og gør det let at være kreativ, når der skal fotograferes – blandt andet i macroindstilling, der går helt ned til 1 cm. Desuden kan nævnes 4x optisk zoom samt ikke mindst optisk søger, som en del brugere foretrækker frem for en elektronisk søger.

- PowerShot A640 og A630 forener på fornem vis brugervenlighed med kvalitet, elegant design samt ikke mindst attraktiv pris, og de rummer naturligvis kendte Canon teknologier såsom DIGIC II billedprocessor, intelligent iSAPS billedoptimering, 9-punkts autofokussystem og FlexiZone med valgfrit fokuseringspunkt, siger produktchef John Hudson fra Canon Danmark.

Flere slags zoom
Men de rummer ligeledes en helt ny Canon teknologi, nemlig Safety Zoom, der drager nytte af den høje opløsning på henholdsvis 10 og 8 millioner pixels. Med Safety Zoom kan der elektronisk zoomes ind på motivet uden, at der som tidligere med digital zoom skete en interpolation af billedet, hvilket kunne gå ud over kvaliteten. Zoomfaktoren er afhængig af den valgte billedkvalitet og spænder fra faktor 4.0 til faktor 16.

Der er ligeledes mulighed for at anvende Canons Digital Tele Converter, som svarer til at montere en telekonverter på selve objektivets front. Fordelen ved denne teknologi, som er fast zoom – 1.4x/2.3x på A640 og 1.6x/2.0x på A630 – er at brugeren kan arbejde med samme blændeåbning, hvilket ikke er muligt med en forsats, der tager lys. Med samme blændeåbning undgås brugen af længere lukkertider, hvilket er en ulempe ved anvendelse af zoom, hvor maksimal lukkertid som oftest er ønsket.

Den optiske zoom i sig selv er i øvrigt ikke at kimse af, da den spænder fra 35 - 140 mm. (35 mm. ækvivalent). Uden at det er gået ud over kameraets kompakte design har det været muligt at integrere et højkvalitets objektiv med 8 linseelementer i 7 grupper, inklusive 2 asphæriske elementer, som sikrer skarp gengivelse over hele billedfeltet. Med en maksimal blændeåbning på f/2.8 (vidvinkel) og f/4.1 (tele) er der tale om god lysstyrke.

Mange kreative muligheder
Sammen med muligheden for at fotografere ved ISO 800 samt i High ISO indstilling, hvor kameraet automatisk prioriterer den hurtigst mulige lukkertid, optimeres muligheden for at skyde skarpe billeder indendørs eller i svagt belyste omgivelser uden brug af flash.

Ikke mindre end 21 programmer gør det muligt at fotografere under selv de mest vanskelige forhold, men for den der selv vil eksperimentere med de kreative muligheder er der ligeledes mulighed for fuld manuel kontrol over eksponeringen.

Flashen kan synkroniseres med bageste lukkergardin, hvilket giver mulighed for en række kreative effekter. Kunstneriske effekter såsom brugerdefineret farvejustering og -farvelægning kan tilføjes på billederne direkte i kameraet. Derudover er der mulighed for at optage videoklip i VGA kvalitet med 30 billeder i sekundet, og med AV-udgang er der mulighed for at se såvel fastbilleder som videoklip på TV-skærmen.

Enkelt at printe billederne
Af andre nyttige funktioner kan nævnes hjælpelinjer, som kan kaldes frem, når LCD-skærmen anvendes som søger – de er en god hjælp til at opretning af perspektivet i billedet – samt automatisk advarsel for overbelyste billeder ved anvendelse af printskabelonen.

PowerShot A640 og A630 rummer en Direct Print menu, lige som der er fuld PictBridge support, så der kan printes til enhver kompatibel printer uden brug af computer. Der er mulighed for at printe såvel indeksprint som kontaktark, og ID billeder samt frames fra videoklip kan printes på en SELPHY printer som f.eks. SELPHY CP730.

Som tilbehør fås en 0,7x vidvinkel forsats, en 1.75x teleforsats. Desuden skal nævnes den separate High Powerflash, som ikke blot har større ledetal og dermed længere rækkevidde end den indbyggede flash, men ligeledes udvider de kreative muligheder. Endvidere kan fås et hus, der er vandtæt ned til 40 meter.

Del billederne med andre
Købet af Canon PowerShot A640 og A630 giver adgang til at lagre 100 MB billeder og videoklip på Canon Image Gateway 100 MB, og med kameraet følger softwaren ZoomBrowser EX 5.7 til Windows og ImageBrowser 5.7 til Macintosh til editering af billeder, videoklip og slideshows eller print af digitale fotoalbums.

Kameraerne understøtter SD, MMC samt SDHC hukommelseskort op til 4 GB og leveres med 16 MB. SD kort.


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Nyhed - Kompakt topydelse - kamerasiden.dk