Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

High Definition video vokser ind i hjemmet

25/8-2006

Canon har lanceret verdenens mindste HD videokamera – HDV Camcorder HV10 E – der giver topprofessionel videokvalitet til den almindelige forbruge

Søborg 2. august 2006: High Definition video er ikke længere forbeholdt de professionelle brugere, og med HDV Camcorder HV10 E lancerer Canon nu verdens mindste HD videokamera, der optager i HDV 1080i 1920 x 1080 kvalitet – i øvrigt samme kvalitets, som anvendes i Canons professionelle flagskibs videokamera XL H1 til professionel TV-produktion.

HV10 E er forsynet med en 1/2.7” sensor på 2.96 megapixels med RGB Primary Colour filter for optimal farvegengivelse. På denne model benytter Canon sig af CMOS typen, og inden for Canons serie af EOS DSLR kameraer er netop CMOS teknologien højt respekteret. CMOS udmærker sig blandt andet ved et lavere strømforbrug, der giver brugeren mere arbejdstid mellem opladningerne.

Samtidig producerer denne sensortype mindre varme, hvilket er med til at minimere risikoen for elektronisk støj, og det er desuden muligt at integrere andre typer af kredsløb på en CMOS sensor. Canons CMOS sensor rummer derfor ”on-chip” reduktion af elektronisk støj samt forstærkning af de enkelte pixels, og desuden anvendes Multi-Channel Reading, hvilket gør den lynhurtig.

Processoren er født til HD

HDV Camcorder HV10 E rummer desuden Canons Low Noise DIGIC DV II processor, der først blev markedsført i XL H1 flagskibet, og den er derfor optimeret til at kunne håndtere de mange ekstra databeregninger som HD formatet kræver i forhold til SD, Standard Definition. For at kunne håndtere de mange data med tilstrækkelig høj hastighed skal ydeevnen nemlig ganges med faktor 4,5.

DIGIC DV II gør det desuden muligt at optage video og stillbilleder på samme tid, da den rummer Canons Split Path teknologi, der lever op til de vidt forskellige krav til optimal farvegengivelse, som stilles til henholdsvis video og fastbilleder. Stillbilleder kan optages i en opløsning på 3.1 megapixels eller 2.07 megapixels, hvis der samtidig optages HD video, og såvel mini-videolys som flash er indbygget.

Optagelser i HD format sker altid i 16:9 widescreen format, der passer til de nye LCD og plasma TV apparater i HD opløsning, og den 2,7” store LCD skærm på HV10 er naturligvis også i widescreenformat, så brugeren får en retvisende gengivelse af sine optagelser. En hjælpelinje hjælper til med at rette horisonten op. HV10 kan dog med et tryk på en enkelt knap skifte over til optagelse i SD i 4:3 format til visning på traditionelle billedrørs TV-apparater.

Bygger på mangeårig erfaring

Canon har 70 års erfaring inden for produktion af objektiver til stillbilledekameraer samt 50 års erfaring inden for objektiver til TV- og broadcastverdenen, hvilket smitter af på HV10 E i form af et nyt, lynhurtige og mere præcist Instant AF autofokussystem. Opløsningen i HD er markant bedre end i SD, hvilket betyder, at fokuseringsfejl ses tydeligere – derfor skal fokuseringen være i orden. Med Focus Assist funktionen er det desuden let at lave knivskarpe optagelser, når der fokuseres manuelt.

HV10 E rummer endvidere en kraftfuld 10x optisk zoom med variabel zoomhastighed samt Super Range Optical Image Stabilization, en ny avanceret billedstabilisator med indbygget gyro i objektivet, der opdager vibrationer i hele frekvensområdet.

Selv små rystelser i de lave frekvensområder – som kan være usynlige ved optagelser i standardkvalitet – kan ofte ses tydeligt i HD kvalitet, så HD stiller væsentlig større krav til teknikken end SD. Derfor fjerner Super Range Optical Image Stabilization ikke kun rystelser i mellem- og højfrekvente områder, men også rystelser i de lave frekvensområder, som f.eks. kan skyldes noget så naturligt som fotografens åndedræt i optagesituationen. Billedstabilisatoren virker i øvrigt også, når der optages stillbilleder.

Tiden er moden til High Definition

- Med HDV Camcorder HV10 E har vi bragt HD revolutionen lige ned i favnen på den almindelige forbruger, og det er netop nu, tiden er moden til udbredelse af High Definition. Vi har fået det digitale TV signal og snart får vi også HDTV – så hjemmevideooptagelserne skal ligeledes være i orden, siger produktchef John Hudson fra Canon Danmark.

Han føjer til, at på trods af sin ringe størrelse er verdens mindste HDV camcorder spækket med teknologi – og at designet så også er i særklasse, gør ikke nyheden mindre interessant. Videooptagelser lagres på MiniDV bånd, mens stillbilleder lagres på et MiniSD kort, og der er desuden indbygget flash til stillbilledeoptagelser samt support for PictBridge til direkte print af billeder uden brug af computer, lige som der er et AV interface, så brugeren kan konvertere analoge VHS bånd til digitalt format.

Canon HV10 E leveres med ZoomBrowser EX til Windows og ImageBrowser til Macintosh. Med disse to programmer er det let at downloade filer til computeren samt lagre og ikke mindst genfinde de ønskede filer. Med købet følger endvidere retten til oploade op til 100 MB data på Canon Image Gateway, en onlinetjeneste, der gør det muligt at dele såvel videoklip som fastbilleder med venner og familie.


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Nyhed - High Definition video vokser ind i hjemmet - kamerasiden.dk