Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

DVD Dual Layer camcordere i kompakt topkvalitet

25/8-2006

DC 21 og DC 22 er de to første modeller i en ny DVD camcorder serie fra Canon.

Søborg 2. august 2006: Digital video er blevet et hit, men mens mange synes, det er sjovt at sidde og nørkle med redigering på computeren, er der også mange, som har lyst til at se deres optagelser her og nu. De sætter således pris på, at de lagres direkte på en DVD disk, som umiddelbart kan sættes i DVD afspilleren.

Derfor er DVD camcordere blevet en succes, og Canon er nu klar med næste generation. Den byder foreløbig på to nye modeller – Canon DVD Camcorder DC21 og DC22 – som understøtter såvel R- som, RW- og R Dual Layer teknologi. Sammen med Verbatim er Canon den første producent til at understøtte Dual Layer.

I forhold til de tidligere modeller er der således tale om en væsentlig forbedring i kompatibiliteten med de DVD medier, der i dag er på markedet, og blandt andet kan nævnes, at en enkelt Dual Layer 8 cm. disk har en kapacitet på 2,66 GB. Dermed kan den indeholde 36 minutters video i bedste kvalitet, mens der er plads til 54 minutter i næstbedste og hele 108 minutter i standard kvalitet.

Ægte widescreen

Canon DVD Camcorder DC21 og D22 rummer begge en 2,2 megapixels CCD med RGB Primary Colour Filter, der garanterer præcis farvegengivelse, og som alle øvrige Canon DVD camcordere, er de nye modeller født til at optage i 16:9 high resolution widescreenformat, som giver optimal visning på et moderne flatscreen TV. Det kan dog med et enkelt tryk på en knap ændres til det traditionelle 4:3 TV format.

Både DC21 og DC 22 er udformet i et elegant og kompakt design, så stort set alle funktioner kan betjenes med én hånd, og begge byder ligeledes på et præcisionsobjektiv med 10x optisk zoom med variabel zoomhastighed samt Image Stabilizer, der sikrer mod rystede optagelser og altid giver skarpe samt klare optagelser.

Begge rummer ligeledes Canons egenudviklede DIGIC DV processor, der takket være sin Split Path teknologi ikke blot gør den lige velegnet til optagelse af levende billeder og stillbilleder, men gør det muligt at optage begge dele samtidig. Derudover kan nævnes, at DC22 desuden er forsynet med indgang for AV input, hvilket betyder, at kameraet kan anvendes til at konvertere analoge VHS videobånd til digitale filer, som derefter kan gemmes sikkert for eftertiden på en DVD. Med funktionen Easy one touch Dubbing er det ligeledes let at kopiere indholdet fra kameraets disk til en traditionel 12 cm. Single Layer DVD disk

Kvalitet og enkelhed

- Med DC40 var Canon de første til at lancere en high-end 4 megapixels DVD camcorder, og med de to nye, avancerede konsummodeller udvider vi markant mellemsegmentet for de brugere, der ønsker kvalitet og enkelhed kombineret i ét og samme kamera, siger produktchef John Hudson fra Canon Danmark.

Begge kameraer anvender som nævnt DVD disks til lagring af videooptagelserne, mens stillbilleder lagres på et Mini SD kort. Den indbyggede 2,7” widescreen LCD skærm er forsynet med en hjælpelinje til opretning af horisonten, og videre kan nævnes indbygget flash brug ved optagelse af stillbilleder samt 9 punkt autofokusering.

DC22 og DC 21 leveres med en Canon DV softwaresuite bestående af ZoomBrowser EX til Windows og ImageBrowser til Macintosh. Med disse to programmer er det let at downloade filer til computeren samt lagre og ikke mindst genfinde de ønskede filer. Desuden indeholder softwaresuiten Canon My DVD, der anvendes til at overføre hele indholdet fra kameraets disk til en computer via et USB 2.0 Hi-Speed kabel.


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Nyhed - DVD Dual Layer camcordere i kompakt topkvalitet - kamerasiden.dk