Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Digital IXUS - nu også med vidvinkel

15/9-2006

Med lanceringen af Digital IXUS 850 IS har vidvinkelen også fundet vej til denne populære kameraserie.

Søborg den 14. september: Digital IXUS 850 IS er ikke blot en lækkerbid rent designmæssigt – det er samtidig den første model i Canons IXUS serie, der er udstyret med både et 28 mm. vidvinkelobjektiv (35 mm. ækvivalent) og optisk billedstabilisator.

Ingen anden IXUS model tilbyder dette, og dermed har Canon skabt et af de mest avancerede og ultra kompakte digitalkameraer nogensinde, som for alvor træder i karaktér med sit nye, smukke Kusabi design. Alt hvad vidvinkelen indfanger med sine 7.1 megapixels og 3.8x zoom optisk zoom kan ses på den 2.5" store højopløsnings LCD skærm på bagsiden.

- Digital IXUS 850 IS understreger, hvor langt vi er nået, siden den originale og analoge IXUS model blev lanceret i 1996. Digital IXUS 850 IS er tro mod konceptet i et skulpturelt design, der henvender sig til den stilbevidste og krævende amatørfotograf, siger produktchef John Hudson fra Canon Danmark og føjer til, at de nye teknologier uden tvivl vil tiltale rigtig mange brugere.

Både til tæt på og langt fra

Som nævnt starter brændvidden ved 28 mm. vidvinkel, og med sine 3.8x optisk zoom klarer objektivet helt op til 105 mm. tele (35 mm. ækvivalent). Uanset om der skal skydes panoramabilleder og gruppebilleder tæt på, eller motiver på lang afstand skal trækkes tæt på, er Digital IXUS 850 IS således kameraet, der magter opgaven.

Den optiske billedstabilisator modvirker rystelser ved fotografering med fuld zoom, i dårlig belysning eller ved kørsel i bil, og med en opløsning på 7,1 megapixels gengives alle fine detaljer selv ved store print.

Kameraet byder ligeledes på Safety Zoom (3.8x - 15x), der udvider kameraets zoomområde og gør det muligt elektronisk at zoome ind på motivet uden interpolation og dermed tab af billedkvalitet. Selv med 7.3x Safety Zoom er billedkvaliteten perfekt til print af billeder i fotolaboratoriekvalitet i formatet 10 x 15 cm.

Helt ny ansigtsgenkendelse

Derudover skal nævnes Canons nye og lynhurtige DIGIC III processor samt Face Detection AF/AE – en helt ny og banebrydende Canon teknologi, der automatisk registrerer op til 9 ansigter i et motiv og justerer fokusering samt eksponering derefter. Hvis der er mere end 1 ansigt i motivet, er Face Detection AF/AE i stand til at afgøre på hvilke af disse, hovedfokus skal lægges.

Da funktionen er hardwarebaseret, arbejder den med samme hastighed som Canons kendte 9-punkts AiAF system, som automatisk anvendes, hvis der ikke er distinkte ansigter i hovedmotivet. Ved f.eks. turistattraktioner med større grupper af mennesker undgås således fejlfokusering.

Der er 17 programmer – herunder den nye funktion Aquarium, der som navnet antyder er beregnet til fotografering gennem akvarieglas og derfor slår flashen fra samtidig med, at ISO værdien hæves og hvidbalancen justeres, så optimale resultater altid opnås under disse ellers vanskelige lysforhold.

Helt slut med rystede billeder

Den optiske billedstabilisator består blandt andet af en lille gyro, der 4.000 gange i sekundet sender et signal videre til en chip, som sørger for at kompensere for uønskede rystelser. Det sker ved at justere linseelementerne i forhold til hinanden via en ultrahurtig og -præcis slædemekanisme med keramiske lejer.

Selv om Digital IXUS 850 IS er spækket med avanceret teknologi, kan den også slås fra, hvis brugeren ønsker at gøre brug af de manuelle indstillingsmuligheder for eksempelvis hvidbalance og ISO værdier, blænde eller lukker.

Med funktionen My Category kan hvert billede automatisk mærkes med en kategori – f.eks. Personer eller Landskab – alt efter om ansigtsgenkendelse har været aktiveret og hvilket program, kameraet har været indstillet på. Brugeren kan selv definere og tilpasse sine egne kategorier, som ligeledes registreres af den medfølgende software Canon ZoomBrowser EX til håndtering og administration af billederne på computeren.

Kontrollér billedet på stedet

Med funktionen Image Inspection Tool vises samtidig med billedet et forstørret udsnit, der gør det let at kontrollere for skarphed, farver etc. på stedet eller om nogen i et gruppebillede f.eks. lukker øjnene. Det forstørrede udsnit kan flyttes frem og tilbage mellem de forskellige fokuseringspunkter eller til hvilket som helst område i billedet.

Med funktionen My Colors kan fotografiske effekter tilføjes både under og efter optagelse, blandt andet i form af udskiftning af farver på objekter, og med Advanced Noise Reduction, der eliminerer elektronisk støj i billedet helt op til ISO 1600, er det muligt at fotografere under selv de mest umulige lysforhold.

Digital IXUS 900 Ti rummer desuden en dedikeret printmenu for hurtig adgang til printfunktionerne, lige som der er PictBridge support samt en Print/Share knap til "one-touch" print på såvel Windows som Macintosh computere. Endvidere skal nævnes muligheden for at printe kontaktark samt indeksprint, og på skærmen, der er i widescreen format, kan en 3:2 maske aktiveres, så man kan se, hvad der kommer med på print.

Både optisk søger og LCD skærm

Digital IXUS 850 IS har naturligvis også optisk søger, men mange vil sikkert foretrække at bruge den store og klare LCD skærm på 2.5" med god betragtningsvinkel og en opløsning på 207.000 pixels.

På denne kan de færdige optagelser – såvel stillbilleder som VGA videoklip med op til 30 billeder i sekundet – naturligvis også betragtes, og kameraet er forsynet med Canons Intelligent Orientation Sensor, der automatisk roterer billeder, som vises såvel på kameraets LCD skærm som f.eks. TV eller computerskærm via det indbyggede AV interface.

Kameraet understøtter udover SD og MMC hukommelseskort desuden de nye SDHC kort med kapacitet på 2 GB eller mere, og ved købet får brugeren desuden adgang til Canons online tjeneste Image GATEWAY, hvor der kan lagres op til 100 MB billeder og videoklip. Med kameraet desuden følger softwaren ZoomBrowser EX 5.7 til Windows og ImageBrowser 5.7 til Macintosh til editering af billeder, videoklip og slideshows eller print af digitale fotoalbums.

Den vejledende udsalgspris for Canon Digital IXUS 850 IS er 3.999 kr.


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Nyhed - Digital IXUS - nu også med vidvinkel - kamerasiden.dk