Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

Årets Amatørfotograf 2006 fundet

3/1-2007

De tre danske vindere af Panasonic Batteriers store europæiske fotokonkurrence for amatører, ”Photo Award 2006” er netop blevet udvalgt af konkurrencens internationale jury. Det blev en sjællænder, der med sit billede ”Mini racerkører” løb med sejren foran flere end 2000 konkurrerende billeder. Præmien er en rejse til New York.Den danske vinder af Photo Award 2006 blev sjællænderen Tobias Waaentz fra Hillerød. Han kan nu bryste sig af titlen ”Årets Amatørfotograf 2006”, og er desuden blevet præmieret med en eksklusiv rejse til New York for to med deltagelse i en fotoworkshop med den kendte, latinamerikanske fotograf Luis Castañeda.

Tobias er meget beæret over sin førsteplads, da han finder niveauet i konkurrencen meget højt:

- Jeg havde aldrig regnet med, at jeg skulle vinde. Jeg er meget stolt over det, når jeg tænker på alle de flotte billeder, jeg har været oppe imod. Der er virkelig mange gode billeder i konkurrencen.

Tobias fortæller, at han har en passion for Playstation, og at inspirationen til det manipulerede billede kommer fra en drengedrøm om engang at spille sit yndlingsracerspil på en gigantisk skærm. Billedet er taget på Tobias’ eget værelse, og det tog ham det meste af en dag at forberede og redigere billedet i PhotoShop. Det er Årets Amatørfotograf selv, der optræder på billedet i miniformat.

Ligesom de forrige to år er den internationale jury meget positivt overraskede over den høje kvalitet i de indsendte billeder til den danske konkurrence og dommerne begrunder valget af vinderbilledet således:

- Tobias har vundet konkurrencen, fordi ideen i hans billede er original, og fordi man straks fornemmer humoren bag. Billedet har en god komposition og manipuleringen er vellykket. Det er ikke et klassisk vinderbillede, men det er humoristisk, originalt og veludført. Bestemt en tur til New York værdigt, siger Caroline Brachet, medlem af juryen, Panasonic Batterier.

Anden og tredjepræmien
Andenpræmien, som er et avanceret digitalkamera fra Panasonic Batterier, går til David Bust fra Århus, som med sit billede ”Gass” overbeviste dommerne om sit fototalent.Og vinderen af tredjepræmien blev Reiner Olsen fra Tønder med det udtryksfulde billede ”Blue”. Også han kan fortsætte amatørfotograferingen med et avanceret digitalkamera fra Panasonic.

Du kan læse meget mere om konkurrencen på www.photo-award.com, hvor du også kan se vinderbillederne fra de andre europæiske lande.

Succes for tredje år i træk
2006 var tredje år for Photo Award-konkurrencen i Danmark. Første år blev der uploadet 1300 billeder til konkurrencen, andet år knapt 1700 billeder og i år har der været flere end 2.000 uploadede billeder.

Om Photo Award
Photo Award er en international online fotokonkurrence, der løber af stablen fra maj til oktober hvert år i en række europæiske lande. Panasonic Batterier står bag konkurrencen, som udelukkende henvender sig til amatørfotografer. Deltagerne kan uploade seks af deres bedste billeder til konkurrencens hjemmeside www.photo-award.com, og den internationale jury udvælger hver måned tre månedsvindere.

Til sidst, når konkurrencen slutter d. 31. oktober, udvælger juryen omhyggeligt konkurrencens overordnede vinder, som også beæres med titlen Årets Amatørfotograf. Der udvælges også en nummer to og tre. Vinderen af konkurrencen blev i år præmieret med en rejse for to til New York med deltagelse i en fotoworkshop, og nummer to og tre modtager avancerede digitalkameraer fra Panasonic.

For mere information se http://     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Nyhed - Årets Amatørfotograf 2006 fundet - kamerasiden.dk