Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

#1
4/1-2008
Beth Maria Apollo
Bruger
Hej..
Jeg skal ud og investere i et digitalt spejlreflekskamera. Det er mit første inden for kategorien - jeg har klaret mig i en del år med mit analoge spejlrefleks, men nu har jeg lyst til at prøve noget nyt.
Mit nuværende spejlrefleks er et Pentax, og det har jeg været glad for, og derfor har jeg set lidt på hvad de har at byde på.
I den forbindelse er jeg faldet over Pentax K10D - som jeg synes ser interessant ud. Jeg har læst testen på akam.no, som også ser positiv ud - men jeg kan ikke finde noget om kameraet her på siden - og derfor vil jeg meget gerne høre om der er nogen der har erfaringer med dette kamera. Og anbefales der nogle specielle objektiver? (Jeg har f.eks. set et tilbud med et PENTAX-DA 18-55 mm objektiv).
Er det et godt køb indenfor den prisklasse, eller skal man hellere holde sig til Canon eller Nikon?

Jeg bruger mit kamera meget all-round, tager mange billeder i forbindelser med rejser, og er altså interesseret i at "det kan lidt af hvert". Håber der er nogen der kan komme med et par råd

Mvh. Beth

#2
5/1-2008
Jens Hansen
Administrator
Og så faldt jeg lige over ham her bythom.com

På sin forside skriver han hvis du scroller lidt ned: I don't think it's any secret that Canon, Sony, and Pentax all have DSLR announcements centered around next month's PMA trade show. (And that would be a Digital Rebel III, 5D replacement, A300, and K20D at a minimum,

Det er selvfølgelig kun forudsigelser med Hogan har ry for at være ret præcis i sine forudsigelser så måske...

Mv
Jens

#3
5/1-2008
Jens Hansen
Administrator
Med den hårde konkurrence på DSLR-markedet er der ingen tvivl om, at Pentax snart skal på markedet med afløseren, hvis de vil hænge på i kampen om forbrugernes gunst. Men sige noget med bestemthed tør jeg ikke, men skal jeg alligevel vove det ene øje, så vil jeg sige at kommer de med noget nyt snart, bliver det nok i forbindelse med PMA i Florida som løber af stablen den den 31. jan. - 2. februar. Der plejer mange af de store producenter at præsentere deres nyeste kameraer. Men husk at der jo nemt kan gå noget tid fra et produkt lanceres til det er at få i butikkerne. PMAs hjemmeside er www.pmai.org

#4
5/1-2008
Beth Maria Apollo
Bruger
Hej Jens.. Tak for dit hurtige svar! -det er en rigtig god test fra dpreview!!
Og så har jeg lige et ekstra spørgsmål, som du måske har et bud på:
Jeg har læst, at eksempelvis canon kommer med opdateringer af deres modeller ca. hver 18 måned - Tror du man kan sige noget om Pentax i den forbindelse? K10d er jo snart 1,5 år gammelt - så hvornår ville du gætte på der kommer en opdatering..det ville jo være ærgeligt at investere i noget, lige inden der komme et nyt kamera.. Jeg ved godt man ikke kan give et sikkert svar - men jeg tror du har en bedre ide om det end jeg har :-)

#5
4/1-2008
Jens Hansen
Administrator
Hej Beth
Nej den er vi ikke nået til endnu, men den er bl.a. testet her:
gear.comon.dk/index.php/re...0 />
dpreview.com/reviews/pentaxk10d/page25.asp
Den danske test er ikke specielt dybdegående men giver dog et indtryk af kameraet.
Testen fra dpreview er meget dybdegående og den ender med at få den højeste karakter hos dpreview "Highly recommended" omend kun lige akkurat fremgår det af deres review.

Jeg kender ikke kit-objektiver til Pentax K10D men kitobjektiverne er normalt ikke absolut topkvalitet. Om det er godt til dit brug afhænger jo af om du vil indfange motiver langt væk eller er mere til storslåede landskaber. 18mm er en rimelig vidvinkel selv du skal huske at gange med cropfaktoren. Det samme gælder så når du vurderer telen.

Umiddelbart vil jeg jo nok mene, at der er mest tilbehør til canon og nikon. Men prøv evt. at kikke på den danske importørs hjemmeside fovitech.dk
Mv.
JensDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Spejlrefleks
Emne:
Relaterede indlæg i forum:
Sv. Canon 1100D eller Nikon D3100 ?
Canon 1100D eller Nikon D3100 ?
Sony Alpha DSLR-A300 ???
Sv. Hvilket Canon Spejlrefleks skal jeg bruge til VIDEO?     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Forum indlæg - Pentax K10D - kamerasiden.dk