Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

#1
13/4-2008
Henrik Rasmussen
Bruger
Hej med jer.

Jeg har et digitalt kamera (finepixF50fd) og er begyndt at gå lidt op i at tage billeder på hobby niveau af bla. naturen. Er der nogen grund til at investere i et "ordentligt kamera" jeg ville godt have mine billeder blev skarpe, samt at ville forstørre billeder op i plakat størelse og stadig god kvalitet. Jeg ved bare ik om dette er et dumt spørgsmål, men hvor meget skal man bruge på et start kit eller lign? jeg har en grænse på omkring 5000kr er det helt til grin at bruge så "lille" et beløb? Jeg er så grøn på dette område man kan blive, ved ingenting om linser objektiver eller lign. Har overvejet at tage et fotokursus eller købe en bog for at sætte mig lidt mere ind i det. Kan i komme med flere anbefalinger eller hjælp? ..det håber jeg, alt kan bruges! Mange tak

ps. har prøvet at uploade et billede men mine billeder er for store er der en der ved hvordan man laver dem mindre så de kan uploades?

#2
13/4-2008
Jens Hansen
Administrator
Hej
Omkring at gøre billeder mindre, så kan du prøve at kikke på www.pensionistedb.dk. Der kan du downloade programmet photofiltre som er et godt gratisprogram. På siden ligger der også letforståelige anvisninger i, hvordan du bruger programmet -herunder også gør billeder mindre.

At dine billeder med dit nuværende kamera bliver uskarpe, behøves ikke være kameraets skyld. Hvis du fx tager billeder under dårlige lysforhold, vil kameraet ofte vælge en langsom lukkertid for at få lys nok. Hvis det så fx vælger en lukkertid på 1 sekund, ja så kan du ikke holde kameraet stille så længe og billedet vil blive uskarpt pga. kamerarystelser.

Så tror du vil få mere glæde af først at få noget grundlæggende viden om fotografering og lære at bruge det kamera, du har nu, inden du investere i noget nyt.

Mv.
Jens, kamerasiden.dk

#3
13/4-2008
Henrik Rasmussen
Bruger
Hej Jens tak for svaret.

Det er ikke fordi mine billeder bliver uskarpe slet ik i naturen, Det er mig der har formuleret det lidt forkert. Jeg ville godt kunne forstørre billeder op samt sætte dem i en ramme. mit nuværende kamera er på 12 mega pixel. jeg ville godt bla. have noget mere optisk zoom. Jeg har forhørt mig hos min bror og han siger at hvis jeg vil tage billeder der er knivskarpe skal jeg investere i et spejlrefleks kamera og bruge mit nuværende til fester og familie komsammen som eks. og så købe mig et star kit af en slags. Men kan du anbefale mig et par skridt? eks bøger, eller hæfter hvor man kan lære mere? og hvilket prisleje for kameraet man skal ligge i samt hvad der er nødvendigt at købe til kameraet. Jeg skal som sagt bruge det til at tage billeder af naturen samt bygninger.

#4
13/4-2008
Henrik Rasmussen
Bruger
....... FORRESTEN, Hvad er forskellen på eks mit kamera på 12 megapixel og et eks 10 mega pixel spejlreflekkamera? eller forskellen på de to kamera typer overhovedet?

#5
13/4-2008
Jens Hansen
Administrator
Hej
Der er ingen tvivl om, at du får bedre billedkvalitet med et dslr og din brors råd om at købe et dslr med et starterkit er ikke nogen dårlig ide, for så kan du lære dine behov at kende. Men de billige kitobjektiver yder ikke et dslr fuld retfærdig mht. skarphed, men dog nok stadig bedre end et kompaktkamera.
Men du skal være opmærksom på to ting:
1. Det kræver en større indsats for at få det fulde udbytte af en dslr. Der er mange ting og sætte sig ind i det. Til gengæld er det sjovt, når man først bliver bidt af det.
2. Stiller du meget store krav til billedkvaliteten vil du hen ad vejen være nødt til at investere i de dyre kvalitetsobjektiver. En billig måde at få et indblik i, hvad de kan yde er at købe en 50mm f1.8 til det kamerasystem, du vælger, udover kitobjektivet. De er knivskarpe, billige (koster 800-1000 kr) og lysstærke. Eneste minus er de ikke kan zoome. Du er bundet til den faste brændvidde på 50mm. Har selv haft stor glæde af min 50mm f1.8. Skød næsten ikke med andet en overgang. Men dengang skød jeg også mest modelfotos.
Omkring bøger kan jeg anbefale Politiken Store Fotobog af Thomas Nykrog. Den kommer godt rundt om fototeknik -herunder også krav til udstyr til forsikellige former for fotografering. Den nyeste udgave har også et særligt afsnit om digital foto. Kan lånes på bibliotekerne.
Der er mange forskelle: bedre billedkvalitet generelt, laver billedstøj ved høj ISO og udskiftelig optik. Kort sagt er billedkvalitet og hurtig responstid højt prioriteteret, er dslr sagen, hvis du kan leve med et lidt stort kamera.
Jeg vil anbefale dig at kikke på de startparkker de forskelllige producenter tilbyder og prøve at finde en butik, hvor du kan prøve dem.
Omkring megapixler er det ikke så vigtigt igen. Og du vil få langt bedre billedkvalitet med en dslr på 10MP end et kompakt med 12MP. Den vigtigste enkeltfaktor for billedkvalitet er objektivet ikke megapixels.
Håber dette hjalp dig videre.
mv.
JensDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Spejlrefleks
Emne:
Relaterede indlæg i forum:
Sv. Canon 1100D eller Nikon D3100 ?
Canon 1100D eller Nikon D3100 ?
Sony Alpha DSLR-A300 ???
Sv. Hvilket Canon Spejlrefleks skal jeg bruge til VIDEO?     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Forum indlæg - Absolut NYbegynder - kamerasiden.dk