Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?People
Billede taget af flemming rasmussen
sHOPPING
Billede taget af flemming rasmussen

#1
22/3-2008
Jens Hansen
Administrator
Hvis du fotografere koncerter, vil det være en fordel med en lysstærk optik. Lysstærk optik er normalt meget dyrt. En undtagelse er en 50mm f1.8. Den laver både Canon og Nikon til deres dslr-modeller, og den koster ikke det blege... Minus er så at begge modeller er uden selvstændig autofokusmotor og da D40 ikke har autofokusmotor i huset, er du tvunget til at fokusere manuelt. Og det er altså ikke noget, der går hurtigt. EOS400 har autofokusmotor i huset. En anden ulempe er du skal noget tæt på, hvis du vil skyde koncerter for at kunne bruge en 50mm.
Hvis du med natur tænker på dyreliv skal du have fat i noget med en masse zoom og her er det igen ideelt, at det er lysstærkt. Dog har Nikon (og nok også Canon) en billig 70-300mm i deres arsenal. Den er så noget lyssvag. Tænker du med natur på landskab skal du have fat i en god vidvinkel.
Facit er kort fortalt, at du ikke kommer langt for 3000-4000 kr hvis du skal have et dslr med objektiver, der kan alt det, du gerne vil.
Det kan så være klogt at gå efter et brugt kitsæt - dvs. en dslr hvor der medfølger et objektiv. Det er lidt forskelligt hvad der medfølger der. Typisk plejer Canon at inkludere en 18-55mm mens Nikon inkluderer en 18-70m.. Der findes dog også andre pakkeløsninger.
Med det budget du har, vil det nok være en ok start og så kan du altid udbygge hen ad vejen. Det skal dog siges, at disse pakkeløsninger ikke er optimale til hverken natur eller sport, men når dit budget ikke et større, må du jo gå på kompromis.
Mv.
Jens HansenDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Hvilket kamera skal jeg købe
Emne:
Relaterede indlæg i forum:
Sv. Google-pixel
Sv. Google-pixel
Google-pixel
Kamera til foodstyling     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Forum indlæg - Sv. Nyt kamera - kamerasiden.dk