Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


kamerasiden.dk

De nyeste test fra kamerasiden.dk:
Sony Xperia Z3 Compact
Jobo Giga Vu Extreme
Vosonic VP8360
Minitest: Nikon Coolpix S510
Sony Xperia Z3 Compact
Jobo Giga Vu Extreme
Vosonic VP8360
Minitest: Nikon Coolpix S510
Når du læser denne artikel, er du koblet på et stort netværk, nemlig internettet. Måske er din vej til internettet snoet igennem en masse mindre netværk, men det er næppe noget du tænker over. Netværk er en større videnskab, med mange svære begreber. Her kan du få en kort forklaring til de mest anvendte ord.
Som mange andre komponenter, kan en computer ikke leve uden RAM. Rammene fungerer som en slags buffer (midlertidigt lager) for computerens hukommelse.
Livet er fuldt af større og mindre gener. Nogle kan vi undgå, andre er vi tvunget til at leve med. Begreber som skatter, indbetalinger til pensions- og A-kasser samt vaccinationer er alle nødvendige onder, som vi har lært at leve med, da vi ved, at vi ville være langt værre stillet uden. Begrebet ”clockradioer” kan føjes til denne liste, og det er lige netop sådan en af slagsen vi har på testbænken i dag. Modellen hedder Sangean DCR-9 og kan modtage DAB radio.
Lad det være sagt, skrevet og uddebatteret med det samme: Cambridge Audio Azur 640T slår samtlige DAB-radioer jeg til dato har haft gennem mine hænder, lyttet til og afsagt en dom over.
Digital Audio Broadcasting, Radio på den digitale – fede - måde... ...ja, det er i hvert fald mit umiddelbare indtryk af DAB teknologien, inden jeg åbnede kassen med Sangean DPR-15 DAB radio’en.
Kassen blev pakket op, og da radioen kom til syne, synes jeg umiddelbart at den føles stor. Den var i hvert fald dobbelt så stor, som den FM-radio den skulle erstatte. Radioen er udformet i et meget anonymt sølv look, med påskriften PURE og et display over højtaleren. I enderne er radioen mørkegrå, som giver en god kontrast
”Har du købt en foodprocessor til din mor?” ...var måske ikke den bemærkning Sangeans reklamefolk havde i tankerne, da de designede indpakningen til deres DPR-2 DAB radio. Alligevel var det reaktionen, der mødte mig, da jeg trådte ind i køkkenet med papkassen i favnen.
Samsung D500s funktioner er imponerende, når man tænker på hvor lille den er. Den er udstyret med et 1,3 megapixel kamera med tilhørende aftenlys. Den har som noget nyt for Samsung også fået Bluetooth, mp3 afspiller, 80mb intern hukommelse og en 262.000 farvers TFT skærm. Når man først ser Samsung D500, ser man dens sorte overflader, nogle blanke, andre matte. Fælles for dem alle, er at de giver telefonen et elegant udseende. Sammen med kvaliteten af materialerne og størrelsen, får man følelsen af, at man har noget lækkert i hånden.. Den virker meget stilren, og den sorte farve klæder den bestemt.
Det er sjældent, at et stykke elektronik fanger en i sådan en grad, at det bringer ens liv og førlighed i fare. Sådan en oplevelse havde jeg med Blaupunkts Woodstock DAB 54 bilradio. Episoden udspillede sig en sen nattetime på motorvejen på vej hjem fra København.
Med BUSH TR2003DAB ser jeg bagud i design og fremad i indmad. I England har radio-fabrikanterne været tilbøjelige til at retro-designe deres radioer i flere år, og nu da det digitale sendenet også har spredt sig til det danske, ja, da er TR2003DAB immigreret over sundet som en af de første DAB-radioer. Det er med andre ord en af de ”gamle” drenge vi her har med at gøre, en af de DAB-radioer, som har været med til at bryde hul igennem fra DAB-nettet og ud i Familien Danmarks køkkener. Men er den nu også værd at lytte til?
Jeg har efterhånden set en del DAB radioer – nogle pænere end andre. PURE Evoke-1XT Prestige er en af de flotteste radioer, jeg endnu har haft mellem hænderne. Teknologien er pakken ind i et mørkebrunt/rødligt kabinet af valnøddetræ. Den vil pryde ethvert skrivebord eller indgå som et flot element i stuen. Lige nu pynter den i vindueskarmen på mit kontor. Heldigvis.
Min første tanke ved synet af PSDAB2003 var: ”Lilla?”. De billeder jeg havde set af denne bærbare DAB-radio havde givet mig det indtryk, at radioen var mere eller mindre blå i kulør. I al fald havde jeg ikke forventet så markant en lilla front. Nuvel, det er dejligt at blive overrasket engang imellem. Og egentlig også i dette tilfælde – den lilla front i det bløde gummimateriale irriterer ikke mine øjne, men der skal nok være enkelte anti-hippier der ser rødt ved farven på PSDAB2003.
Denne artikel er af ret teknisk karakter, men jeg vil forsøge at forklare tingene, så alle kan være med. Har du mod på at læse noget teknisk, vil du her få forklaret en del af teknologien bag DAB og hermed få større forståelse for, hvordan en DAB radio virker
Her på eaid.dk går vi langt for at give dig en fyldestgørende DAB-sektion. Det indebærer også, at vi risikerer at miste dig når du følger nogle af de nedenstående link. Men skidt med det; vi har samlet en stor portion spændende DAB-links, som forhåbentlig kan være med til at spare dig for mange penge og give dig endnu større viden om DAB.
Det nyeste skud på stammen fra Motorola er E1000, som er blevet lanceret på det danske marked i samarbejde med 3. Telefonen kan præstere hele 262.000 farver i en opløsning på 320x240 hvilket virkelig er banebrydende. Endvidere tager telefonen billeder i en opløsning på 1,2 megapixels. Alt dette og meget mere kan du læse om i denne test.

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Næste     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
eaid - kamerasiden.dk