Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


kamerasiden.dk

De nyeste test fra kamerasiden.dk:
Sony Xperia Z3 Compact
Jobo Giga Vu Extreme
Vosonic VP8360
Minitest: Nikon Coolpix S510
Sony Xperia Z3 Compact
Jobo Giga Vu Extreme
Vosonic VP8360
Minitest: Nikon Coolpix S510
Ofte når man tager billeder beholder man enten billederne i sort/hvid eller farver. Der er dog mange forskellige muligheder, hvad angår farver i Photoshop, så hvorfor ikke forsøge sig frem med et af sine billeder og gøre dem lidt anderledes ved hjælp af eksempelvis Duotone (to dominerende farver)?
Når jeg oplever verden er det stemningen der interesserer mig, om det så er ved vandet, på engen, blandt oldgamle træer, i samværet med andre eller når jeg tager toget. Stemningen holder jeg fast i, det kan være et bestemt lysglimt, eller en helt speciel farve, duft eller en anderledes vinkel.
Objektiver med et stort zoom-område til en billig penge er meget populære af indlysende årsager. For det første slipper man for at rende rundt med en tung taske fuld af objektiver, når man bare vil og ud skyde lidt for sjov. For det andet betyder det, at man kan bruge sit DSLR som et lidt stort ultra-zoomkameraer og stadig bevare fordele som muligheden for at skyde ved høje ISO-værdier uden at få billederne helt ødelagt af billedstøj og et utal af indstillingsmuligheder.
Hvis du af og til har undret dig over hvad det er for nogle mystiske tal, der står på objektivet, er her hjælp at hente. I denne artikel kigger vi lidt på hvad blænden er for noget, og hvordan du som fotograf kan udnytte den, til at opnå nogle bedre billeder.
Vi har haft en snak med René Asmussen om hans fotografiske stil og de tanker, han gør sig, når han fotograferer og efterbehandler billeder.
Som sportsfotograf er en 70-200/2,8 zoom et helt nødvendigt værktøj. Sigma EX70-200/2,8 var således mit allroundobjektiv til denne disciplin. Til sportsfotografering dækker den mit generelle behov for lysstyrke, autofokushastighed, og billedkvalitet generelt.
Alle fotografer starter et sted. Jeg startede min fotografiske livsbane i teenageårene. Som 18årig havde jeg et ret kostbart spejlreflekskamera, og tog billeder af naturen og af skibe, som dengang var min store passion. Som mange andre unge måtte jeg sande, at økonomien var begrænset, og man kunne jo kopiere kammeraternes LP plader over på forholdsvis billige kassettebånd, men der var ingen som kunne fremkalde film til billige penge. Det hensatte min fotointeresse i en dvale i mange år. Jeg var allerede dengang typen som gerne tog rigtig mange billeder, men prisen på fremkaldelserne satte en effektiv begrænsning for, hvor mange billeder jeg kunne tillade mig at tage, før budgettet gik i rødt.
Ofte når man tager billeder udenfor uden den rigtige belysning bevirker dette at ens portræt billeder bliver lidt grumset i det. Dette findes der en løsning på ved at benytte Smart Blur i Photoshop. Følg denne skridt-for-skridt guide og lav dine egne smart-blur billeder.
Har du et sort/hvid billede, som du gerne vil tilføje lidt farve, viser vi dig i denne guide, hvordan du gør i Photoshop.
Bruger du Photoshop meget, kender du sikkert enkelte genvejstaster. Men kender du dem alle? Vi bringer her en liste over de mest anvendelige.
Nogle gange når man skal behandle et billede benytter man sig ofte af de samme funktioner fra billede til billede. Eksempelvis når man laver en ramme til et billede. Dette findes der en måde til, hvor man slipper for altid at skulle gennemgå de samme funktioner hver gang. Man gemmer nemlig en gang for alle en opskrift som man kan benytte igen og igen ved blot at klikke på den. Dette hedder actions.
Jeg har nu anvendt 17-55'eren, næsten hver eneste dag, siden maj måned. Det er klart mit mest brugte objektiv nu. Det har været anvendt til alle mulige forskelligartede opgaver, lige fra pressefotograferinger, sportsfotografering, bryllupsfotograferinger til koncertfotografering. I praktisk brug, i alle mulige situationer, er præstationerne meget overbevisende. Skarphed, kontrast, og i særdeleshed de farver det leverer, glæder jeg mig over hver eneste dag.
"Photoshop My Way" er en praktisk bog skrevet af fotograf Ole Lind, der fremstiller en lang række billedbehandlingsmæssige tips, som pressefotografen gør brug af i sin hverdag. Lad os se, om vi andre også kan drage nytte af disse tips?
Et af de centrale begreber i fotografering er dybdeskarphed. I denne artikel vil vi vise, hvad blændeåbningen har af betydning for dybdeskarpheden.
Denne gang har vi valgt at kikke på Olympus µ 760. De mest interessante egenskaber ved kameraet er, at det er vejrsikret, og at det har såkaldt dobbelt billedstabilisering. Olympus µ 760 har en opløsning på 7 megapixler, 3 x optisk zoom, kan være i en lomme og hele herligheden er pakket ind i et lækkert lille kamerahus fremstillet i metal. µ 760 fås i farverne Light Silver, Dark Blue og Ruby Red. Den vejledende udsalgspris er 2.295,-, hvilket er en ganske gunstig pris. Men er Olympus µ 760 også et godt køb?

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Næste     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
eaid - kamerasiden.dk