Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


kamerasiden.dk

De nyeste test fra kamerasiden.dk:
Sony Xperia Z3 Compact
Jobo Giga Vu Extreme
Vosonic VP8360
Minitest: Nikon Coolpix S510
Sony Xperia Z3 Compact
Jobo Giga Vu Extreme
Vosonic VP8360
Minitest: Nikon Coolpix S510
Ultra-zoom kameraer hører til blandt de mest populære kameratyper overhovedet. Og der er da også rigtig mange producenter, der har meldt sig ind i kampen om forbrugernes gunst her. Olympus, Panasonic, Fuji og Sony samt Canon er blandt de tunge drenge på dette område. Canons seneste bud på et konkurrencedygtigt ultra-zoom kamera hedder Canon Powershot S5 IS. Det har billedstabilisator, 8 megapixler og "fulde" manuelle funktioner samt et 12x optisk zoomobjektivt alt sammen pakket ind i et sort kompakt DSLR-lignende kamerahus. Kan Canon Powershot S5 IS stå distancen i den hårde konkurrence?
Denne artikel har tidligere været udgivet på fotoportal.dk Åben det foto du vil have lavet om til en skitsetegning. Image --> Open (Ctrl + O) Du skal nu lave billedet sort/hvid Image --> Adjustments --> Desaturate (Shift + Ctrl + U) Derefter skal du kopiere dit layer, så der er noget at arbejde med. Marker det nye layer Gå op i Filter --> Stylize --> Find eges Mere skulle der ikke til i denne omgang. Skrevet af Jan Emil Christiansen, Webmasteren.dk
Når man tager et billede med et digital kamera kan man vælge forskellige måder at gemme billedet på. Alt efter hvor meget information man ønsker der skal bevares i selve billedet. Hvis man vælger at tage et billede i RAW eller TIFF format vil alle de forskellige billedinformationer blive gemt. 
Canon Ixus 70 er rendyrket nostalgi. Da jeg pakkede kameraet ud, troede jeg et kort øjeblik, at jeg holdt min gamle Ixus fra Canons V-serie i mine hænder. Så meget ligner designet. Men specifikationerne fortæller en noget anden historie. 7,1 megapixler, 2,5 tommer skærm, 3 x optisk zoom og VGA videofunktion samt mulighed for at vælge ISO-værdier i intervallet 80-1600 havde man ikke på min gamle Ixus.
I takt med at flere og flere køber digitalkameraer, og begynder at bruge computeren til at redigere deres billeder på, er der opstået en del forvirring omkring en ret væsentlig faktor – nemlig opløsningen. I denne lille artikel vil jeg forsøge at forklare og uddybe om dette spændende emne – og allerhelst udrydde en grim myte, som gør det hele mere forvirrende.
Denne gang har vi valgt at kikke på Sony Cybershot DSC H9. Det har 8 megapixler, hele 15x optisk zoom, billedstabilisering og Sonys egen night shoot tekonologi samt face detection. Dertil kommer "fulde" manuelle funktioner og mulighed for ISO helt op til ISO 3200. Oven i alt dette er det også forsynet med HD 1080, så billederne kan vises på HD-TV. Den vejledende udsalgspris fra Sony er 4.499,00 kr.
Som beskrevet i en anden artikel, kan din lysmåler blive snydt af et vanskeligt motiv - men kun i ekstreme tilfælde. Langt hen ad vejen kan du altså godt stole på kameraets lysmåling, men at det skulle være i stand til at vælge den bedste kombination af blænde og lukkertid for dig - det er meget usandsynligt.
"Sikken et godt billede ..... men hvad hvis du havde ventet lidt med at tage billedet, så ....." Selv om priserne på farve papirbilleder er helt i bund, er de fleste af os stadig lidt for nærige med at trykke på knappen. Hvis vi endelig har en række billeder fra samme begivenhed, så udvælger vi typisk det bedste og gemmer resten i skuffen.
På papiret er Olympus µ 770 SW det perfekte familiekamera til både hverdags- og feriebrug. Sensoren er på 7,1 millioner pixels, huset tåler en hårdhændet behandling og er vandtæt ned til 10 meters dybde. Med disse specifikationer er der intet i vejen for at lade selv familiens mindste medlemmer forsøge sig som fotografer, for skulle de små fingre fedte apparatet til, kan man jo bare vaske hele kameraet under vandhanen! Eller hvad med at tage kameraet med til stranden og få nogle sjove skud både fra land og ude fra bølgerne? Med 3 x optisk zoom, det stærke metalhus og de tre valgfri farver er Olympus µ 770 SW umiddelbart en overvejelse værd, inden familien tager på sommerferie.
Sommetider kan man have behov for at tilsætte et billede noget sløring (hvis dette er glippet under selve fotograferingen) for at sætte et objekt i et billede bedre i fokus ved give baggrunden Gaussian Blur eller tilsætte baggrunden noget "motion blur" for at give billedet mere fart over feltet. Jeg vil give en forklaring på hver af disse forskellige sløringer, men jeg starter med Motion Blur.
Sommetider får man bare taget et brag af et billede og så er der en lille bitte ulempe ved billedet. Eksempelvis et element som bare ikke passer ind i billedet. Dette kan man meget ofte gøre noget ved med forskellige billedredigerings programmer. Jeg vil vise metoden ud fra Adobe Photoshop 7.
Når man tager et billede, vil kameraet lagre alle de forskellige informationer om hvorledes man har taget billedet samt hvilke indstillingerne kameraet stod på i selve billedet. Indstillingerne omhandler blandt andet blænde, brændvidde, lukkertid, ISO og så videre. Alle disse forskellige data går under betegnelsen Exif Info og der findes forskellige programmer så som Exif Reader, Irfanview og Dimage Viewer, som kan benyttes til at blive informeret om disse info.
Alle taler om det. Især mændene. Det digitale billede og digitale kameraer er blevet et naturligt samtaleemne som boremaskiner og nye fælge til bilen. Selv kvinder blander sig. Alle har efterhånden en mening om opløsning, pixels og billedbehandling på computeren. Fotografer især må væbne sig med tålmodighed, når familiefædre og amatørfotografer begejstret formidler deres nyopdagelser i fotografiets verden af motiver, vinkler og kompositioner...
Det er efterhånden blevet ret moderne at lave dele af ens billeder sort og hvid, mens et fremtræden objekt i billedet bibeholder dens oprindelige farve. Det vil jeg her give en forklaring på hvorledes dette kan gøres. Jeg vil tage udgangspunktet i et af mine egne billeder.
Når man som fotograf – amatør eller professionel, analog eller digital – udøver sit håndværk eller hobby, så vil man på et eller andet tidspunkt stifte bekendtskab med de tre bogstaver I S O. For mange er denne forkortelse lig med evigt tilbagevendende forvirring, som ofte indtræffer når man står og skal købe en film hos fotohandleren eller sidder og piller i menuen på digitalkameraet. Forhåbentligt vil dette, efter endt læsning, være fortid, for i denne lille artikel vil jeg forsøge, at fortælle lidt om hvad ISO nu er for noget – og om hvordan du som fotograf kan udnytte denne indstillingsmulighed til at få bedre billeder med hjem.

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Næste     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
eaid - kamerasiden.dk