Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Photoshop

I de gode gamle dage, hvor mænd var mænd og kaffen sort, fotograferede og fremkaldte man selv sine sort/hvid-billeder. Efter endt optagelse i studie eller det fri, skulle man hjem i mørkekammeret og trylle med mere eller mindre sundhedsskadelige væsker. I det dæmpede, røde lys, fremkaldte man kopier af negativet, og var man ikke helt tilfreds med billedet, kunne man jo bare hive negativet frem igen.
Der findes mange måder at retouchere hud på, så modellens hud kommer til at ligne den fejlfrie glatte hud, vi kender fra modebladenes forsider. Jeg vil i denne tutorial give mit bud på, hvordan det kan gøres. Mit udgangspunkt er, at jeg ønsker, at huden nok skal være glat, men heller ikke så glat, at det ser helt uvirkeligt ud.
Denne artikel har tidligere været udgivet på fotoportal.dk Åben det foto du vil have lavet om til en skitsetegning. Image --> Open (Ctrl + O) Du skal nu lave billedet sort/hvid Image --> Adjustments --> Desaturate (Shift + Ctrl + U) Derefter skal du kopiere dit layer, så der er noget at arbejde med. Marker det nye layer Gå op i Filter --> Stylize --> Find eges Mere skulle der ikke til i denne omgang. Skrevet af Jan Emil Christiansen, Webmasteren.dk
Sommetider kan man have behov for at tilsætte et billede noget sløring (hvis dette er glippet under selve fotograferingen) for at sætte et objekt i et billede bedre i fokus ved give baggrunden Gaussian Blur eller tilsætte baggrunden noget "motion blur" for at give billedet mere fart over feltet. Jeg vil give en forklaring på hver af disse forskellige sløringer, men jeg starter med Motion Blur.
Det er efterhånden blevet ret moderne at lave dele af ens billeder sort og hvid, mens et fremtræden objekt i billedet bibeholder dens oprindelige farve. Det vil jeg her give en forklaring på hvorledes dette kan gøres. Jeg vil tage udgangspunktet i et af mine egne billeder.
Ofte når man tager billeder beholder man enten billederne i sort/hvid eller farver. Der er dog mange forskellige muligheder, hvad angår farver i Photoshop, så hvorfor ikke forsøge sig frem med et af sine billeder og gøre dem lidt anderledes ved hjælp af eksempelvis Duotone (to dominerende farver)?
Ofte når man tager billeder udenfor uden den rigtige belysning bevirker dette at ens portræt billeder bliver lidt grumset i det. Dette findes der en løsning på ved at benytte Smart Blur i Photoshop. Følg denne skridt-for-skridt guide og lav dine egne smart-blur billeder.
Har du et sort/hvid billede, som du gerne vil tilføje lidt farve, viser vi dig i denne guide, hvordan du gør i Photoshop.
Bruger du Photoshop meget, kender du sikkert enkelte genvejstaster. Men kender du dem alle? Vi bringer her en liste over de mest anvendelige.     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikler - Photoshop - kamerasiden.dk